Ένα μικρό αφιέρωμα – αναφορά στην μνήμη των ευεργετών του Άστρους

0

Πραγματοποιήθηκαν και εφέτος , ανήμερα του εορτασμού  των Τριών Ιεραρχών στον Ι.Ν  του Αγ.Νικολάου στο Άστρος,τα καθιερωμένα μνημόσυνα, τιμή προς τους επιφανείς ανθρώπους,τους ευεργέτες του Άστρους ,καθώς και προς την  μνήμη των αξιοσέβαστων δωρητών του Ιδρύματος Ζαφείρη, του ζεύγους Λεωνίδα και Αγγελικής Ζαφείρη.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, συντελείται αυτό εθιμοτυπικά, παρουσία κυρίως των τοπικών φορέων, χωρίς να δίνεται η αναγκαιότητα κι  επισημότητα, όπως θα άρμοζε, στην ιστορική βαρύτητα των ανθρώπων αυτών για τον τόπο μας. Μέσα από τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών, θά πρεπε να γίνεται γνωστό κι αυτό το κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι ιστορικά πρόσωπα κι αυτοί που με ανιδιοτέλεια , φιλοπατρία και υπευθυνότητα, άφησαν σε εμάς τους επόμενους βαρυσήμαντη κληρονομιά.την προσωπική περιουσία τους,για να τους θυμόμαστε.

Θεωρούμε παράλειψη ότι δεν εκδόθηκε  μία επίσημη πρόσκληση από την δημοτική αρχή,  για την συγκεκριμένη περίσταση ως προς την επίσημη ενημέρωση των δημοτών.

Συμφωνούμε πως τα τελευταία χρόνια, έχει καθιερωθεί ως αργία η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών για τους  εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς οι άγιοι Ιεράρχες είναι οι προστάτες των γραμμάτων, γι αυτό θεωρούμε ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να υπήρχε μία πρόσκληση των μαθητών και των σχολείων, ώστε να παραστούν και να ενημερωθούν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,για την προσωπική ζωή ,το έργο και την προσφορά των ευεργετών του Άστρους.

Αναφέρουμε πως την ημέρα εκείνη τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,ο πρόεδρος Δ/Κ κ.Β.Δικαίος,ο δ/σ κ.Ι.Καμπύλης και το Δ.Σ του Ιδρύματος Ζαφείρη.

Σας παραθέτουμε παρακάτω  μια σύντομη  βιογραφία των ευεργετών ,που είχε εκδοθεί σε ημερολόγιο το 2015 από τον σύλλογο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους.

Επιμέλεια -Παρουσίαση-Ρεπορτάζ: Φώτης Τζιβελόπουλος & Tem Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here