Έπαιξαν ξύλο για το σταυρό στο Κιάτο! Επενέβησαν αστυνομία και λιμενικό [ΒΙΝΤΕΟ]

0

Aναψαν» τα αίματα στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Κιάτου.

Οι αψιμαχίες ξεκίνησαν μέσα στο νερό, για το ποιος έπιασε πρώτος τον σταυρό, αλλά μόλις βγήκαν όσοι είχαν βουτήξει, η ένταση επεκτάθηκε και κλιμακώθηκε με τη συμμετοχή και των όσων παρακολουθούσαν. Μάλιστα κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών και λιμενικών για να επανέλθει η ηρεμία.

Μόνο ένας για το σταυρό στην Καλαμπάκα

Αντίθετα τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ενθουσιώδη στην Καλαμπάκα όπου μόλις ένας βούτηξε – για την ακρίβεια πήγε με τα πόδια – για το σταυρό στα παγωμένα νερά του Πηνειού. Μπήκε μέσα με τα ρούχα και μέχρι το γόνατο καθώς πέρα από το χαριτωμένο του ζητήματος, κάτι διαφορετικό θα ήταν επικίνδυνο.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού των νερών πάντως ήταν πάρα πολύς καθώς φέτος έγινε προσπάθεια αναβίωσης του εθίμου στον Πηνειό που τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από την πλευρά προς Καλαμπάκα, σχημάτιζε μια τεράστια ουρά.

Στον Πλατανιά Χανίων πάλι το σταυρό που έριξε χωρίς σχοινί στο λιμανάκι ο ιερέας έπιασε η Μαρία Βαρουξάκη, που ήταν αρκετά θαρραλέα για να πέσει στα παγωμένα νερά.

http://tvxs.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ