Έρχεται μειωμένο ωράριο λειτουργίας για μπαρ και εστίαση

0

Νέο μειωμένο ωράριο λειτουργίας προωθεί η κυβέρνηση για τα μπαρ, εστιατόρια και γενικά τον χώρο μαζικής εστιάσης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κοροναϊό, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του tvxs.gr, που είχε αποκαλύψει πως το εν λόγω μέτρο βρίσκεται εδώ και ημέρες πάνω στο τραπέζι.

Σύμφωνα με το News24/7, που επικαλείται κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ενημερωθεί ότι πιθανότατα από την Δευτέρα θα ισχύει νέο ωράριο, 07:00 – 23:00.

Πρόθεση του υπουργείου είναι το νέο ωράριο να ισχύσει έως και την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο όμως η επιδημιολογική πορεία θα δείξει εάν θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα. Ένα πρώτο «καμπανάκι» ήταν και η ακύρωση της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ρόδο το βράδυ της Παρασκευής.

Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν στο News24/7 ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική και κυρίως για τα μπαρ και τα κλαμπ που τα περισσότερα ανοίγουν μετά τα μεσάνυχτα. Όπως σημείωσαν ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι με την πτώση του τζίρου να είναι της τάξης του 50% στο σύνολο των καταστημάτων. Παράλληλα δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το πως θα εφαρμοστεί το μέτρο από την στιγμή που την ευθύνη για την τήρηση του θα την έχει η επιχείρηση.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν πάρει ήδη στην Ισπανία όπου η κυβέρνηση της Καταλονίας από τα Ιουλίου έχει απαγορεύσει την λειτουργία των κλαμπ και των μπαρ μετά τις 12 το βράδυ. Παράλληλα έχουν απαγορευθεί και τα υπαίθρια πάρτι υπό την απειλή προστίμου έως 15.000 ευρώ σε όσους συμμετέχουν σε αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση για υποχρεωτική χρήση μάσκας στις εκκλησίες και την απαγόρευση των πανηγυριών.
tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here