Αίτημα στο ΠεΣυ για την αποπομπή του εκπροσώπου «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» & Συντονιστική Επιτροπή «Αποκατάστασης»…

0

Προς:

  1. τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη
  2. Τον Πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
  • κ. Σκαντζό Μανώλη , Πρόεδρο
  • κ. Γκούνη Απόστολο , Αντιπρόεδρο
  • κ. Ράλλη Γεώργιο, Γραμματέα

 

          Θέμα: Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου του εκπροσώπου της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», που στηρίχθηκε από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κύριε Πρόεδρε και κύριοι του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου

Όπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα, την ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της, για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, από θέση αρχής βρισκόταν πάντα σταθερά απέναντι στην ναζιστική εγκληματική και απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής, γενικότερα απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Διαχρονικά ζητά την πολιτική καταδίκη και απομόνωση της Χρυσής Αυγής, μέσα και έξω από τα περιφερειακά συμβούλια, τον αποκλεισμό της από διάφορες εκδηλώσεις και θέσεις ευθύνης, παρά και ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που τους επέτρεπε ως “εκλεγμένη¨ δύναμη, είτε στη Βουλή, είτε στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να συγκαλύπτουν την εγκληματική ταυτότητα και φυσιογνωμία τους.

Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου,  ζητάμε από τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, να κινηθείτε άμεσα, ώστε να μην προσκαλείται, να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανένα τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείτε σε καμία εκδήλωση της περιφέρειας, ο σημερινός σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», που υποστηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επίσης ζητάμε στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, του σημερινού και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής για την Πελοπόννησο» από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητα του.

Τρίπολη 9-10-2020

          Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:

          Γόντικας Νίκος

          Κελλάρης Γιάννης

        

Τρίπολη 9-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε να συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή  «Αποκατάστασης» της «Δημοκρατικής και Συνταγματικής Νομιμότητας»!!!

Σε μια συζήτηση που στο μεγαλύτερό της μέρος αναλώθηκε σε διαξιφισμούς, λεονταρισμούς και κονταροχτυπήματα μεταξύ νυν και πρώην περιφερειακής αρχής, περί ταμειακών ελλειμμάτων, συγγενών και ημετέρων, στην οποία περίσσεψαν οι φωνές  υπεράσπισης της «δημοκρατίας» και της «νομιμότητας», αλλά τελικά δεν μπόρεσε να κρύψει την ουσιαστική ταύτιση όλων τους στα βασικά ζητήματα, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τελευταία του συνεδρίαση (5-10-2020) έκανε πάλι «το θαύμα του»!!!

Με πρόταση της παράταξης Πετράκου (ΛΑΕ) και την στήριξη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Τατούλη, Δέδε, Μπουντρούκα, Λυμπεροπούλου δηλαδή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, αφού συμπέρανε ότι οι τελευταίες αλλαγές της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην Τοπική Διοίκηση καθιστούν «πραξικόπημα», καταλύουν την «Δημοκρατία» και την «συνταγματική νομιμότητα», αποφάσισε μεταξύ άλλων την συγκρότηση «συντονιστικής επιτροπής» για την αποκατάστασή τους!!!

Όπως ήταν φυσικό, διαχωρίσαμε την θέση μας απέναντι στην κοροϊδία δημιουργίας ενός ψευδεπίγραφου «μετώπου αποκατάστασης της Δημοκρατίας»  και μάλιστα από όλες αυτές τις δυνάμεις που στην πράξη έχουν συμφωνήσει και εφαρμόσει όλες τις αντιδραστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια στην Τ.Δ. Άλλωστε μια χαρά τα βρίσκουν στην οικονομική επιτροπή, που η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα περνούν ομόφωνα, τι τους δυσκολεύει άραγε  να τα βρίσκουν και στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε δική μας πρόταση αναδεικνύοντας τον διαχρονικό αντιλαϊκό χαρακτήρα όλων των ανατροπών στην Τ.Δ. τα τελευταία χρόνια, συνέχεια των οποίων αποτελούν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που επίσης απορρίπτουμε.

          Η Παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κελλάρη Γιάννη σχετικά με την υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μεταφορά αρμοδιοτήτων του στην οικονομική επιτροπή, είναι η εξής:

Η κουβέντα που έχει ανοίξει σήμερα για τις ανατροπές στα περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια καθώς και για το εκλογικό σύστημα που έγιναν οι εκλογές είναι καθαρά αποπροσανατολιστική.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι νέες αλλαγές που αφορούν στην λειτουργία των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, γίνονται στην κατεύθυνση ακόμα καλύτερης προσαρμογής για  αποτελεσματικότερη άσκηση του ρόλου της τοπικής διοίκησης στην εξειδίκευση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο.

Αποτελούν τη συνέχεια των προηγούμενων μεταρρυθμίσεων στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση τις οποίες προώθησαν τα τελευταία είκοσι χρόνια όλες οι κυβερνήσεις και στήριξε η πλειοψηφία των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, άσχετα ποιο κόμμα ήταν στην κυβέρνηση, ποιο κόμμα είχε την ευθύνη του δήμου ή της Περιφέρειας.

Με την εφαρμογή τους στη τοπική και περιφερειακή διοίκηση άνοιξε ένα νέο πεδίο για την άνθηση της επιχειρηματικότητας. Οι δήμοι και οι περιφέρειες, οι διαφόρων ειδών συμπράξεις τους με επιχειρηματίες, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αναπτυξιακές ΑΕ που τώρα αναβαθμίζονται σε αναπτυξιακούς οργανισμούς, τα διαδημοτικά δίκτυα εξοπλίστηκαν για να στηρίζουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων με τους αντιλαϊκούς ευρωενωσιακούς κι επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. Έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, συμβάλλοντας στον περιορισμό των κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτή είναι η κόκκινη κλωστή που δένει τον «Καποδίστρια» με τον «Καλλικράτη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα μεταρρύθμιση της ΝΔ τώρα, με τις νέες αντιδραστικές προσαρμογές που συνεχίζονται και σήμερα με τις νέες διατάξεις που υποβαθμίζουν τον ρόλο των Περιφερειακών Συμβουλίων , πάντα όμως στην ίδια αντιλαϊκή – αντιδραστική κατεύθυνση.

Από την άλλη είχαμε την ενίσχυση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών των περιφερειών και δήμων με την μεταφορά τους από το κεντρικό κράτος, οι οποίες δεν έγιναν για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Αποσκοπούν να γίνουν πιο ικανές και αποτελεσματικές, προκειμένου να στηρίξουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους. Να ενισχυθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας στις υπηρεσίες τους, η διαχείριση της ακραίας φτώχειας που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Το σύνολο των αστικών κομμάτων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη σας σε ΚΕΔΕ κι ΕΝΠΕ διαγωνίζεστε για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά τη σημαία της «αποκέντρωσης» και της «επιχειρηματικότητας». Διαχειριστήκατε και υλοποιήσατε σε πλήρη σύμπνοια την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Οι λεονταρισμοί και οι σκιαμαχίες της κυβέρνησης της ΝΔ συνεπικουρούμενης από το ΠΑΣΟΚ από τη μια μεριά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη γύρω από το εκλογικό σύστημα δήθεν «απλής αναλογικής» για τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ήταν ένα ακόμα επεισόδιο αποπροσανατολισμού αφού το κύριο ήταν ότι με τον Κλεισθένη 1, πέρασαν μια σειρά αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προσάρμοσαν ακόμα περισσότερο την τοπική Διοίκηση στις ανάγκες στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι κοκορομαχίες σας σε επιμέρους υπαρκτές ή ανύπαρκτες αντιπαραθέσεις δεν σας δυσκόλεψαν καθόλου να είστε συνδαιτυμόνες στα «αναπτυξιακά συνέδρια» του ΣΥΡΙΖΑ όλοι μαζί «αντιπολιτευόμενοι» δήμαρχοι και περιφερειάρχες με κυβερνητικά στελέχη τότε.

Σήμερα δεν δυσκολεύεστε να συνεχίσετε στην ίδια ρότα με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή αφού παρά τα τζαρτζαρίσματα σας περνάτε όλοι μαζί μια σειρά σημαντικά ζητήματα στην οικονομική επιτροπή, γιατί να μην τα περάσετε και στο ΠΕ.ΣΥ. άραγε; Δεν σας δυσκόλεψε το σχήμα αυτό που ονόμασαν απλή αναλογική να περάσετε αποφάσεις σημαντικές, αφού οι περισσότερες παρατάξεις συμφωνείτε με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές, έχετε συμφωνήσει π.χ.  με την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων, την ανάπτυξη των αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων με κριτήριο την κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων, την ΣΔΙΤ για τον Ανάβαλο και τα νερά κ.ο.κ.  και για αυτό και όλα αυτά υλοποιούνται  και προχωράνε σήμερα παρά την αλλαγή « της σκυτάλης»!

Εμείς απορρίπτουμε και τις παλιές και τη νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και γίνονται που ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμιά φιλολαϊκή τοπική ή περιφερειακή πολιτική, καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή και είναι στα χέρια και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό σήμερα οι  νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και προσαρμογές σε αυτή την κατεύθυνση με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια και την μεταφορά τους στις οικονομικές επιτροπές, να μπαίνουν στην εισήγηση ως ζήτημα κατάλυσης της Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της λαϊκής βούλησης! Δηλαδή μας λέτε ότι το σύστημα στρέφεται ενάντια στην ίδια την αστική δημοκρατία που εσείς ήρθατε εδώ σήμερα και υπερασπίζεστε! ΄Ελεος!

Μια τέτοια άποψη είναι επιζήμια για τις λαϊκές συνειδήσεις,  αφού στην ουσία ρίχνει νερό στο μήλο αυτής της πολιτικής και βγάζει «λάδι» τον πραγματικό χαρακτήρα της Τ.Δ., τις διαχρονικές μεταρρυθμίσεις προσαρμογής της τοπικής διοίκησης ως μοχλός άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, που πήρε σάρκα και οστά με τον Καποδίστρια, τον Καλλικράτη, την Κλεισθένη 1 κλπ.

Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν ταξικό περιεχόμενο και η απάντηση δεν μπορεί να είναι η δημιουργία «Αποκατάστασης της δημοκρατικής και Συνταγματικής Νομιμότητας»!!! Και μάλιστα από δυνάμεις που έχουν συμφωνήσει μέχρι σήμερα με όλες τις αναδιαρθρώσεις. Ούτε  τα διαβήματα σε ΕΝΠΕ και  ΚΕΔΕ αφού όλοι αυτοί έχουν συμφωνήσει και ζητούσαν οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια να γίνουν αυτές οι ανατροπές!    Στην ουσία με τις προτάσεις σας σύμφωνα με την εισήγηση «βάζετε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»!

Εμείς  καλούμε όποιον καλοπροαίρετα προβληματίζεται  σήμερα με τις νέες και παλιές αναδιαρθρώσεις, να δράσουμε με αφετηρία τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, με όρους λαϊκής αντιπολίτευσης, στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, κεφαλαίου και των εκπροσώπων τους στην Τ.Δ. απαιτώντας:

  • Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά δήμους και περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Να μην περάσουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις με την μεταφορά ακόμα περισσότερων αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων στην οικονομική επιτροπή.
  • Την πλήρη χρηματοδότηση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος γιατί σπάει το ενιαίο σε βασικούς τομείς και φορτώνει το κόστος στις πλάτες του λαού. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς υγείας, πρόνοιας και παιδείας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, άλλες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα, ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.

• Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για στήριξη της λαϊκής οικογένειας, του παιδιού, των γερόντων για τη λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here