Παγκόσμια Εβδομάδα Κωφών & Νοηματικών Γλωσσών ( 21 – 24 Σεπτεμβρίου 2018)

0

World Deaf Week

Η πλήρης ένταξη των κωφών ατόμων μέσω της νοηματικής γλώσσας αποτελεί τον θεματικό κορμό της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Κωφών (18-24 Σεπτεμβρίου).
Η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης – TV100 αποφάσισε να φιλοξενήσει στην εκπομπή “City Break” το παρακάτω συνοπτικό βίντεο που ετοίμασε η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος, ένα από τα παλαιότερα σωματεία Κωφών στη Θεσσαλονίκη -ιδρύθηκε το 1969- εξηγεί πως καθιερώθηκε ο θεσμός…

-diadromi.gr/

Διεθνής Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών

International Sign Language Day

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 23η Σεπτεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα των Νοηματικών Γλωσσών. Το ψήφισμα εγκρίθηκε αρχικά με συναίνεση κατά την 48η συνεδρίαση της Τρίτης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 και το ψήφισμα (A / C.3 / 72 / L.36 / Rev.1 – εγκρίθηκε επίσημα στην 72η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιλογή της 23ης Σεπτεμβρίου μνημονεύει την ημερομηνία σύστασης της WFD το 1951. Αυτή η μέρα σηματοδοτεί τη γέννηση μιας οργάνωσης υπεράσπισης , η οποία έχει ως έναν από τους κύριους στόχους της, τη διατήρηση των νοηματικών γλωσσών και του πολιτισμού των κωφών ως προϋπόθεση για την υλοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κωφών.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα των Νοηματικών Γλωσσών θα γιορτάσει στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 ως μέρος της Διεθνούς Εβδομάδας Κωφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here