Αγορά από την Περιφέρεια rapid tests και διάθεσή τους στα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας & Άλλα σημαντικά δελτία τύπου

0

Στην ενημέρωση που έγινε στην Τρίπολη σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, αναφέρθηκαν τα εξής όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Μεσσηνία 3 (συν 2 τα οποία έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία, αλλά δεν έχουν παραμείνει σε αυτή), Αργολίδα 2, Αρκαδία 2, Λακωνία 1.

Στην ίδια σύσκεψη γνωστοποιήθηκε ότι ήδη προωθείται από την Περιφέρεια η προμήθεια για τα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας τεστ ταχειας διαγνωσης(rapid test) COVID-19 που αναμένεται να είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, προωθείται και η αγορά φορητών ψηφιακών ακτινολογικών μηχανημάτων προκειμένου να γίνεται λήψη ακτινογραφιών στους θαλάμους νοσηλείας ασθενών με COVID 19.

Παράλληλα, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η προμήθεια από την Περιφέρεια και προώθηση προς τις υγειονομικές μονάδες και άλλους φορείς του δημοσίου, αναλώσιμων και υλικού για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Περιπολικά και άλλο υλικό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ΕΛΑΣ

Συνολικά 35 νέα περιπολικά διατίθενται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Από τα εν λόγω οχήματα, που η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί με κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας παρέδωσε σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου, στον γενικό περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα τα πρώτα 14 -από τα οποία τα 7 προορίζονται για την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας και τα άλλα 7 για την αντίστοιχη Διεύθυνση της Μεσσηνίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα 21 περιπολικά και στις υπόλοιπες τρεις Διευθύνσεις Αστυνομίας -από 7 στην κάθε μία- στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας.

Επιπλέον, μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια θα προμηθευτεί -και θα διαθέσει προς τις Διευθύνσεις Αστυνομίας- ακόμα 20 οχήματα SUV, ενώ από τον δικό της προϋπολογισμό θα αγοράσει άλλα 5 βαρέος τύπου SUV που θα διατεθούν στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια (ΟΠΚΕ κλπ).

Σημειώνεται, τέλος, ότι ξεκινά ήδη και η παράδοση από την Περιφέρεια στις Διευθύνσεις Αστυνομίας στις 5 Π.Ε. 6 συσκευών ραντάρ ελέγχου ταχύτητας, καθώς και 55 ασύρματοι πομποδέκτες.

“Προσφέρουμε σε αυτούς που καθημερινά μας προσφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας” σημείωσε ο περιφερειάρχης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα εν λόγω οχήματα και το λοιπό υλικό που διαθέτει η Περιφέρεια για την Ελληνική Αστυνομία “συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και στην ασφάλεια των αστυνομικών, των οποίων ενισχύεται σημαντικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση”.

Χρηματοδότηση της Περιφέρειας από το Εσωτερικών για τροφοδοσία ευπαθών ομάδων ζητεί ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πίστωση 500.000 ευρώ, προκειμένου -στο πλαίσιο των έκτακτων καταστάσεων που υφίστανται- να παρέξει έκτακτη βοήθεια για την αγορά τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την οποία συνοδεύει με σχετική αιτιολογική έκθεση.

“Ζητώ από το υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια ώστε να υπάρξει δυνατότητα να υποστηριχθούν ως προς την τροφοδοσία τους -πέρα από την διαδικασία του ΤΕΒΑ- τρεις κατηγορίες πολιτών, οι ρομά, οι εξαρτημένοι και τα άτομα με αναπηρία. Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζω και κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το αίτημα του περιφερειάρχη, ειδικότερα, αφορά την χρηματοδότηση Περιφέρειας με σκοπό την παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων “σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα”.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Π. Νίκας στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών αναφέρει τα εξής:

“Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονωϊού, παρουσιάζεται η ανάγκη υποστήριξης με την μορφή έκτακτης βοήθειας παροχής τροφίμων σε  νοικοκυριά. Από την εκτίμηση  των αρμοδίων υπηρεσιών -ως αυτή αποτυπώνεται στη συνημμένη έκθεση- ο αριθμός των νοικοκυριών που περιήλθαν σε ανάγκη ανέρχεται στα 2.000.

Κατόπιν των ανωτέρω στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών,  όπως αυτές απορρέουν από το άρθρο 186 του Ν.3852/2010, επειδή η συγκεκριμένη ανάγκη δεν μπορεί να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό έτους 2020 της Περιφέρειας, σας παρακαλούμε για έκτακτη χρηματοδότηση με το ποσό των 500.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη  εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα»”.

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Την έκθεση που συνοδεύει την εν λόγω επιστολή μποτρείτε να δείτε εδώ:

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here