ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ – ΚΑΣΤΑΝΑ – ΕΛΙΕΣ

0

ΓΡΑΦΙΕΙ  Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΙΚΟΣ

Θα ξέρετε τι είπε σε κάποιον , ένας μεγάλος φιλόσοφος:

Αυτό που έκανες ή θα κάνεις, είναι χειρότερο από έγκλημα.  Είναι λάθος. Τι ήθελε να πει ο μεγάλος  ;  Οτι στο έγκλημα μπορείς να σκοτώσεις ένα – δυο – τρεις ανθρώπους . Στο σοβαρό λάθος όμως, μπορείς να στείλεις στο επέκεινα,( εκεί που βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα), εκατοντάδες ,  χιλιάδες,  εκατομμύρια . Π.Χ. Ένα λάθος αεροπορικό , σιδηροδρομικό, ναυτικό, καλά για πυρηνικό δε μιλάμε, γιατί  δε θα γλυτώσει ούτε  εκείνος, που έκανε άθελά του, το λάθος.  Λίγο τρομακτικά και τρομοκρατικά τα παραπάνω έ ?

Και όμως, η εξέλιξη, η πρόοδος, η ευημερία ,η ηρεμία, η ασφάλεια, και η ειρήνη των χωρών και των λαών τους ,προχωρά και ριζώνει, μόνον με τη διόρθωση ή μάλλον το χτύπημα στη ρίζα, των διαφόρων λαθών και. . . ύστερα, προκύπτουν οι σωστές – δίκαιες – τίμιες και εν μέρει, μακροχρόνιες λύσεις .

Τι σχέση έχουν όμως τα λάθη με τα αγριογούρουνα ? Όσοι – όσες με διαβάζουν θα πρόσεξαν, πριν περίπου δυο χρόνια , πάλι στα ίδια σαιτ και όχι μόνον, τον τίτλο : «Τρεις είναι οι πληγές της Ελλάδας : Μετανάστες «πρόσφυγες» , η ανεργία(μετανάστευση) και τα …αγριογούρουνα».  Με την τρίτη πληγή, πολλοί  άσχετοι και ζώντας σε άλλο κόσμο και πλανήτη, ξαφνιάζονταν , γελούσαν και ειρωνεύονταν. Έλα όμως που η πραγματικότητα, είναι αιμοβόρα,  εμμονική και εκδικείται, τους ανυποψίαστους, τους ξερόλες ,τους άσχετους και τους φρουρού και αρώματα, όταν βέβαια την περιφρονούν  και δήθεν τη σνομπάρουν και την αγνοούν.

Λοιπόν τα αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει, λόγω των λελέδων οικολόγων της πλάκας, του Κολωνακίου, και της σιγουριάς, ολόκληρη την αγροτική παραγωγή της Ελλάδας . Δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει καταστραφεί  από δαύτα. Και ο πιο ηλίθιος και εκτός τόπου και χρόνου, που θα βγει απ΄ τα διόδια Ελευσίνας Λαμίας, Μαλγάρων, Εγνατίας ,Χαλκιδικής κ.λ.π, θα το δει με τα μάτια του και θα ακούσει με τα αυτιά του, από τους παθόντες κατεστραμμένους – θύματα.  Για  να μη γράψω (γιατί ξέρω , ότι είσθε  επαγγελματίες  . . . ευαίσθητοι , μη μου άπτου,και εκ φύσεως   δειλοί  με το φυσικό και ζωικό περιβάλλον) πως  έχουν καταγραφεί  ανθρωποκτόνες  –θανατηφόρες επιθέσεις  και τροχαία δυστυχήματα.  Και  αυτό  συμβαίνει, όταν έχουν  γεννήσει (γεννούν δύο φορές  το χρόνο  το καθένα, από  έξη μέχρι δέκα , όπως οι Μουσουλμάνες) η όταν  βρεθείς μπροστά στη διαδρομή –ρότα τους, που αυτά χαράσσουν , όπως τα πλοία και τα αεροπλάνα με αυτόματο πιλότο. Το  να λες όμως και να γράφεις  , χωρίς να προτείνεις μια κάποια λύση, , είναι το ίδιο, που κάνουν κάποια ψώνια , ούφο, έλληνες , που όταν έχουν κάποιο προσωπικό  πρόβλημα , αρχίζουν να  «απειλούν» , ότι θα πάρουν ένα πολυβόλο και θα σκοτώσουν, όλους τους πολιτικούς, τη βουλή ολόκληρη—μα ολόκληρη– δικαστικούς, αστυνομικούς, εφοριακούς  κ. άλλους, . . Το λένε όμως για να ξεσπάσουν , να ξεδώσουν , χωρίς να κάνουν  κάτι εφικτό, έστω και λίγο, και μετά καναπέ  και κάτω από τις κουβέρτες.  Λοιπόν όταν   κάτι . . . υποψιάστηκαν –ακόμη δεν έχουν πάρει πρέφα –οι αρμόδιοι του Γεωργίας, επέτρεψαν λέει το κυνήγι τους ολόκληρο το χρόνο.  Τρίχες κατσαρές. Ολόκληρη η Ελλάδα να πάρει όπλα , ακόμη και τα παιδιά του Δημοτικού, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Το  έλυσαν περίπου  δραστικά , Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία. Έφτιαχναν μεγάλους λάκκους με ελαφρά ξερόχορτα  και κάποια  ψευτοτροφή από πάνω και στον πάτο  60 , 70 μαζεμένα. Μετά οι αρμόδιοι  μοίρασμα  δωρεάν σε πολίτες, νοσοκομεία , στρατό κ.α.  Αυτά λένε οι Έλληνες  του εξωτερικού, Εσείς  όμως  τους ψήνετε  το  καλοκαίρι, να πουλήσετε κάνα πατρικό και κάποιο καταπατημένο. Το πρόβλημα ‘όμως, αυτό δεν είναι έγκλημα .Είναι λάθος που καταστρέφει  ανθρώπινες χιλιάδες  ζωές.

 Με τα κάστανα τώρα έχουμε άλλου είδους πρόβλημα : Εδώ είναι έχουμε τα  παμφάγα που αυτά, είναι και τεμπέλικα . Τουλάχιστον τα αγριογούρουνα ψάχνουν, σκάβουν με τη μούρη τους και ψευτοκουράζονται.  Εδώ οι διάφοροι τύποι – ψευτομεσάζοντες , ραχάτικα θέλουν να παίρνουν τα διάφορα αγροτικά προϊόντα ,με τη μικρότερη τιμή σε βάρος βέβαια, των παραγωγών. Βγάζουν μια μεθοδευμένη προσυμφωνημένη … διάδοση—φήμη, ότι τα κάστανα κάποιων περιοχών , τάχα είναι χαλασμένα, με μύκητες στο εσωτερικό τους , ή μεγάλη υγρασία εντός. Πας σε γεωπόνο και σου λέει ότι είναι κανονικα, ούτε μύκητας ούτε σκουλήκι ούτε τρύπα— δεν τους συμφέρει άλλωστε– ούτε μυρωδιά . Τα ξανανοίγεις πας να τα φας , σπάζεις τα δόντια σου, πας με το μαχαίρι και αυτό στραβώνει ,από τη σκληράδα.  Εγώ όμως ξέρω ,επισης , οτι η υγρασία – ύγρανση μαλακώνει τα πάντα ,ακόμη και τα κάστανα. Το παιχνίδι αυτό λέγεται στη γλώσσα της οικονομίας και της αγοράς , τεχνιτή,(μαιμού) έλλειψη ,με στόχο οι τιμές να πηγαίνουν, όπως θέλουν οι μεσάζοντες. —  ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ— ΟΙ  ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ

Με τις ελιές έχουμε ένα άλλο είδος ζωικού βασιλείου, που λέγονται τρωκτικά – κάτι σαν τα ποντίκια ,τους  αρουρέους, σκίουρους ,τα μπελέχια, ίσως και τα κουνάβια.  Πριν τρία – τέσσερα χρόνια η Γεωργία η Ζέρβα, από τα Δολιανά  Αρκαδιας — Κυνουρίας, πήρε το πρώτο βραβείο , ανάμεσα σε 148 χώρες ,στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και καπάκι δεύτερο και στην Αθήνα. (Είχε προηγηθεί μεγάλος αγώνας σε τηλεόραση – εφημερίδες από τον υπογράφοντα). Εκεί  πήγε  τις ελιές  μαμούθ, γαϊδουρολιές τις λέμε εμείς, και βγήκαν οι μεγαλύτερες σε μέγεθος και οι γευστικότερες με διάφορα δικά της κόλπα — λεμόνια, καρότα, μαϊντανό . Την ίδια χρονιά «χτύπησε», ενάμισι ευρώ το κιλό, και από κοντά ,οι τρεις έως έξι κατηγορίες. Την επόμενη χρονιά  άρχισαν πάλι τα μεσατζίδικα κόλπα, για τον κατήφορο της τιμής. Φέτος η ανώτερη τιμή είναι κάτω από το ένα ευρώ και ο μέσος όρος,(μεγάλες μικρές) εξήντα με εξήντα πέντε λεπτά. Τελικά τι γίνεται –  ποιοι  και πως διαμορφώνονται οι τιμές ; Οι παραγωγοί βέβαια σε καμία περίπτωση.  Το ίδιο παίχτηκε πέρυσι με τις τιμές των ελιών καλαμών, και τώρα σαπίζουν στα υπόγεια και τις δεξαμενές απούλητες. Οι διάφοροι μεσάζοντες κουβάλησαν από Τυνησία και εξωτερικό  φθινότερες.Καλά να πάθουν και οι παραγωγοί ,γιατί τους συνεταιρισμούς τους αγνόησαν τους περιφρόνησαν και έτσι οι διάφοροι κομματικοί και συνδικαλιστές της συμφοράς, αλώνιζαν ανενόχλητοι, χωρίς έλεγχο ,και το γλέντησαν καλά το πράγμα. Οι Σπαρτιάτες όμως και Μεσσήνιοι, και αλλού, που τους κρατούν με τα δόντια ,κάτι ξέρουν και πάντα πετυχαίνουν καλύτερες τιμές.

Όσο για την αιώνια και  αιμορραγούσα πληγή, των εθνικών μας θεμάτων, με πρωταγωνιστή τον αιώνιο εχθρό μας την Τουρκία, όταν τα ‘έλεγα και τα έγραφα πριν 20 , 30,35 χρόνια, με είχαν διώξει με τις κλοτσιές από εφημερίδες , ραδιόφωνα,  πέντε εκδότες – ιδιοκτήτες.  Παρακαλώ όμως το Θεό να ζήσω και να ακούσω τον ήχο του εκτελεστικού αποσπάσματος γι αυτούς που συνειδητά παραδίδουν,  ελάσσω (μικρότερη) την πατρίδα ,σε εμάς,  τους αγέννητους, ες, και στους νεκρούς που τρίζουν   ήδη τα κόκκαλα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here