Αθήνα | Παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ “Οδοιπορικό στις ιερές διαδρομές της Αρκαδίας” (vid,ph)

0

Ένα ντοκιμαντέρ θρησκευτικού-τουριστικού ενδιαφέροντος για τα μοναστήρια της Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, στην Πλατεία Καρύτση, στην Αθήνα, έγινε την Τετάρτη το βράδυ, η επίσημη παρουσίαση του θρησκευτικού-τουριστικού ντοκιμαντέρ της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας με τίτλο “Οδοιπορικό στις Ιερές Διαδρομές της Αρκαδίας”. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Ένα ντοκιμαντέρ για τα τριάντα και πλέον ενεργά μοναστήρια της Αρκαδίας, μέσω έξι διαδρομών στην διάρκεια των οποίων ο περιηγητής -επισκέπτης έχει την δυνατότητα να γνωρίσει εκτός από τις ιερές μονές, τον πολιτισμό, τους μύθους, την ιστορία, την φυσική ομορφιά, τις γεύσεις και τους φιλόξενους ανθρώπους της Αρκαδίας, που δεν έχει ονομαστεί τυχαία “Άγιο Όρος της Πελοποννήσου”, αλλά και “γενέτειρα Θεών και Ανθρώπων”.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Αρκαδία και γενικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα προβληθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αφού διαθέτει και αγγλικούς υπότιτλους.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος της ΠΟΕ Βασίλης Γιαννακάκος ενώ κύριοι ομιλητές ήταν οι Πρωτοσύγκελλοι των Ιερών Μητροπόλεων Μαντινείας και Κυνουρίας και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πατέρας Θεόκλητος Ντούλιας και πατέρας Ιάκωβος Κανάκης αντίστοιχα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του 55λεπτου ντοκιμαντέρ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Πηγή: http://www.drt915.gr

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here