Αισχρές διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων & Ποιές/ποιοί μισθοδοτούνται και με ποιά ποσά από το λιγνιτόσημο…& Β.Γούργαρης

0

Ποιές/ποιοί μισθοδοτούνται και με ποιά ποσά από το λιγνιτόσημο μέσω της αναπτυξιακής ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ;

Κληθείς να σχολιάσει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τις δηλώσεις του κ. Γιαννακούρα ότι, είναι «ψέματα» οι αποκαλύψεις του ΚΚΕ για το λιγνιτόσημο δήλωσε:

«Για να μη λέει τέτοια ο κ. Γιαννακούρας και η κκ. Νικολάκου και Μπούζα, ότι δηλαδή λέμε ψέματα οι κομμουνιστές, δίνουμε στη δημοσιότητα τους πίνακες από το 3ο,4ο και 5ο ΕΑΠ για την Τεχνική Βοήθεια, που αφορούν τα ποσά από το λιγνιτόσημο, που δόθηκαν στην αναπτυξιακή της Περιφέρειας ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ, που φέρουν την υπογραφή του κ. Τατούλη και τους ζητάμε να μας πουν, Ποιες και ποιοί μισθοδοτούνται και με ποιά ποσά από την αναπτυξιακή ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΕ. Στο γραφείο του κ. Τατούλη κάποιες απασχολούνται.

Επίσης γνωρίζουμε στο κ. Γιαννακούρα, που δήλωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 14-1-2019 ότι, η μελέτη για τη βελτίωση της βοσκοϊκανότητας των βοσκοτόπων της Μεγαλόπολης αξίας 260.000€ βρίσκεται στο Δήμο Μεγαλόπολης, η Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης στις 21-1-2019 δήλωσε ότι αυτή η μελέτη, αυτό το φοβερό πόνημα, βρίσκεται στη Περιφέρεια.

Ρωτάμε λοιπόν:

  • Ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα;
  • Μήπως και οι δυο λένε ψέματα αφού δεν υπάρχει τέτοια μελέτη;
  • Μήπως μόνο πληρώθηκε;
  • Αλήθεια σε ποιους φωστήρες;

Ακολουθούν οι επισυναπτόμενοι πίνακες:

Αισχρές διεκδικήσεις μεγαλοεργολάβων και μεγαλοπρομηθευτών σε βάρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε 22 περιπτώσεις διεκδικούν 85 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας δίνουμε στη δημοσιότητα 22 περιπτώσεις που διεκδικούνται από μεγαλοεπιχειρηματίες αποζημιώσεις στα χαρτιά, σταλίες κλπ για έργα που δεν έκαναν ποτέ, 85 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτά τα ποσά πρέπει να προσθέσουμε και τόκους εκατομμυρίων ευρώ.

Διεκδικούν ακόμα και να ξαναπληρωθούν λογαριασμούς που έχουν ήδη πληρωθεί. Δεν είναι πλήρης ο κατάλογος. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις.

Από αυτές τις 22 υποθέσεις, μόνο οι 10 έχουν καταχωρηθεί στην απογραφή που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν ένα μήνα. Οι υπόλοιπες είναι στα αζήτητα. Όλοι είναι ανευθυνοϋπεύθυνοι. Τις χειρίζονται εν κρυπτώ ο κ. Τατούλης και η κα. Νικολάκου.

Βεβαίως υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, το θερμοκήπιο, που διευκολύνει αυτές τις διεκδικήσεις και δεν είναι άλλο από το νομικό πλαίσιο που αναθέτει τις  μελέτες την κατασκευή μεγάλων έργων κι έργων υποδομής σε μεγαλοεργολάβους, σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Υπάρχει όμως και η ευθύνη όσων τα στηρίζουν και τα υλοποιούν.

Όταν η Περιφερειακή Αρχή δημοπρατεί έργα εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η γη, να έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, χωρίς να έχουν επικαιροποιηθεί οι μελέτες, να έχουν γίνει στοιχειώδεις αρχαιολογικές τομές, έρευνες κλπ τότε διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις διακοπής εργασιών, διεκδικήσεων αποζημιώσεων για έργο που ποτέ δεν έκαναν.

Μάλιστα για κάποιες από αυτές τις διεκδικήσεις έχουν εκδοθεί αποφάσεις, που ικανοποιούν τις αισχρές διεκδικήσεις των επιχειρηματιών.

Έχουμε δώσει τις αποφάσεις για αποζημιώσεις στα χαρτιά για τρία έργα (Φωκιανός-Κυπαρίσσι, Σκούρα-Πυρί, διασταύρωση προς Κούβελα) ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κυκλοφορεί ότι έχει βγει απόφαση για αποζημίωση στα χαρτιά, για έργο που δεν έκανε η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ πρώην συμφερόντων Φλαμπουράρη, στο Αλιευτικό Βραχατίου ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.

Είναι γελασμένοι, η Περιφερειακή Αρχή, ο κ. Τατούλης και η κα. Νικολάκου που εν κρυπτώ χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις αν νομίζουν ότι δεν θα μάθει ο λαός τα τεκταινόμενα.

Όχι μόνο αρνούνται να φέρουν για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή αυτές τις αμαρτίες, αλλά διευκολύνουν αυτές τις διεκδικήσεις, με σιωπηρές απορρίψεις των διεκδικήσεων, με αναβολές και καθυστερήσεις, με παραπομπές από τον Άννα στο Καϊάφα κλπ.

Όχι μόνο αρνούνται να δώσουν στοιχεία, να υιοθετήσουν προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για να θωρακίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου όπως πχ για κάθε μια από αυτές τις μεγάλες διεκδικήσεις να συγκροτήσει ο Περιφερειάρχης (έχει τη δυνατότητα από το Καλλικράτη) ομάδα εργασίας από ένα υπηρεσιακό στέλεχος από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ένα από τη Νομική Υπηρεσία, ένα από τη Διεύθυνση Οικονομικού, δύο-τρία αιρετά μέλη από την Οικονομική Επιτροπή ή το Περιφερειακό Συμβούλιο, που να παρακολουθούν την υπόθεση, ώστε να μην διαχέεται η ευθύνη και να είναι όλοι ανευθυνοϋπεύθυνοι να περιοριστούν οι δυνατότητες να «πουληθεί» η υπόθεση αλλά έφθασαν και στο σημείο να δώσουν εντολές στους Προϊσταμένους να μην δώσουν τα στοιχεία στην Οικονομική Επιτροπή, να μην συντάσσουν σύντομο ιστορικό της υπόθεσης, να μην καταθέτουν γραπτά τις αποφάσεις της Υπηρεσίας απέναντι στις διεκδικήσεις αυτές.

Έφτασαν στο σημείο να λένε στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που αναζητά συννημένα ή σχετικά έγγραφα να πάει να τα ζητήσει με εντολή εισαγγελέα.

Είναι γελασμένοι ο κ. Τατούλης και η κα. Νικολάκου αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν κάτι.

Όπως έμαθαν τα λαϊκά στρώματα τις μεθοδεύσεις και τα στοιχεία για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο κεφάλαιο, έτσι θα μάθουν και για τις μεθοδεύσεις και την κάλυψη των αισχρών διεκδικήσεων των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της Περιφέρειας, των λαϊκών στρωμάτων.

Εμείς θα εκπληρώσουμε το χρέος μας, από τη θέση της εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσα εμπόδια και να προβάλουν.

Όχι μόνο θα τους αποκαλύπτουμε, αλλά θα απαιτούμε μέτρα θωράκισης της Περιφέρειας, του μόχθου και του ιδρώτα του λαού, από τις αισχρές διεκδικήσεις των καπιταλιστών για αποζημιώσεις στα χαρτιά.

https://www.youtube.com/watch?v=j6zIJg9y15M&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=0QIV5sV6PYE
https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/01/28-1-2019.html
https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/01/22-85.html

Δεν φταίει «ο κακός μας» ο καιρός που πλημυρίζουμε.

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια πλημύρισε ο κάμπος της Μαντινείας, της Τεγέας και ευρύτερα προκαλώντας σημαντικές ζημιές, στις υποδομές, τις αποθήκες και τον εξοπλισμό των αγροτών και των κατοίκων της περιοχής, ακόμη και σε κατοικίες εντός οικισμών. Δεκαετίες και δεκαετίες τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα καταστρέφουν περιουσίες ανθρώπων που δουλεύουν σκληρά προσπαθώντας να επιβιώσουν.

Για τη νέα καταστροφή ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας απέδωσε ευθύνες στους αγρότες και τον καιρό που βρέχει πολύ, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρίπολης σε ρόλο σχολιαστή αρκέστηκε στο να απαριθμήσει πόσες φορές πλημμύρισε διαχρονικά η περιοχή από όταν ήταν νιός μέχρι τώρα που γέρασε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ για όλα φταίει ο καιρός που έβρεξε λίγο παραπάνω και όχι τα ανύπαρκτα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αυτό κρύβουν και ο αντιπεριφερειάρχης και ο αντιδήμαρχος, γι’ αυτό πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα, γι’ αυτό βαφτίζουν ακραία φαινόμενα κάθε έντονη βροχόπτωση. Οι δυνάμεις της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματα τους στην κυβέρνηση, τους Δήμους και την Περιφέρεια (πριν στη Νομαρχία) ληστεύουν τα λαϊκά στρώματα με κάθε είδους φόρους και χαράτσια για να τροφοδοτούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων κι αφήνουν απροστάτευτους τους κατοίκους. Την ίδια στιγμή υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που δεν θεωρεί επιλέξιμα τα έργα που στοχεύουν στη διασφάλιση της ζωής των εργαζομένων.

Είναι προκλητικό αυτό που γίνεται, οι αγρότες και συνολικά οι κάτοικοι της περιοχής να πνίγονται στην εγκατάλειψη και λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω οι επιχειρηματικοί όμιλοι που γέμισαν με ανεμογεννήτριες τα βουνά που περιβάλλουν το οροπέδιο, να πνίγονται στις επιχορηγήσεις.

Αν έχουν κάποιες ευθύνες οι κάτοικοι είναι γιατί ανέχονται τόσα χρόνια να τους κοροϊδεύουν.

Το ποσό της επιχορήγησης από ένα μόνο συγκρότημα ανεμογεννητριών είναι αρκετό για ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα.

Ας αναλογιστεί ο καθένας πόσες λαϊκές ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν για τα 18 συνολικά Αιολικά Πάρκα που έστησαν μέχρι τώρα στα όρια του Δήμου Τρίπολης και μας πουλάνε το ρεύμα πανάκριβο.

Είναι καιρός οι κάτοικοι του Δήμου Τρίπολης κι ευρύτερα να σπάσουν την αδράνεια που έντεχνα τους επέβαλαν εκείνοι που τους πνίγουν, να καταδικάσουν στην πράξη την αντιλαϊκή πολιτική κι αυτούς που την εφαρμόζουν, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

  • Να καταγραφούν οι ζημιές, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωσης στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή. Άμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης, άρδευσης κα)
  • Να απαιτήσουν να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στις επερχόμενες εκλογές να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους, να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και την Περιφέρεια που με συνέπεια μέσα και έξω από τα συμβούλια στηρίζουμε τα συμφέροντά τους.

Να συμπορευτούμε κι από καλύτερη βάση, να παλέψουμε και για  αντιπλημμυρικά και για εγγειοβελτιωτικά και για αρδευτικά και για αγροτικούς δρόμους και για όλα όσα βελτιώνουν τη ζωή τους.

 

Βαγγέλης Γούργαρης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης

https://www.youtube.com/watch?v=M13BCiWkDiw&t=4s

https://lspeloponnisou.blogspot.com/2019/01/28-1-2019_28.html

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Δημιουργία Διεθνούς Κέντρου

       Εκπαίδευσης Πιλότων στη Μεσσήνη».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ν/Α Μεσόγειο και αλλού, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής εντός της χώρας.

Ενώ καμώνεται ξεδιάντροπα την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δεν προστατεύεται η χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά οι βάσεις λειτουργούν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών και μετατρέπουν τελικά την Ελλάδα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων.

Σε αυτά τα πλαίσια εδώ και πάνω από 10 χρόνια, παράλληλα με την εκπαίδευση των Ικάρων της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπαιδεύονται και Ιταλοί πιλότοι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μεσσήνης. Αυτή η συνεργασία φαίνεται ότι άνοιξε την όρεξη στην Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που από το 2015 ακόμα, εξάγγειλαν την έναρξη της προσπάθειας για δημιουργία  κέντρου εκπαίδευσης πιλότων στη Μεσσήνη.

Σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου, πιστοποιημένου από το ΝΑΤΟ στα πρότυπα της Αμερικής και του Καναδά. Ιδιωτικές εταιρίες που ασχολούνται με την εκπαίδευση πιλότων, την παραγωγή και την εμπορία στρατιωτικών αεροσκαφών, έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση και ήδη στελέχη των εταιριών και του ΝΑΤΟ ελέγχουν τις υποδομές του Αεροδρομίου της Καλαμάτας. Συζητάνε την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και των εκπαιδευτικών αεροσκαφών που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία.  

Σε αντάλλαγμα θα φέρουν νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, στα οποία θα εκπαιδεύονται πληρώνοντας με την ώρα οι Έλληνες πιλότοι. Όμως… για να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση πρέπει να είναι εξασφαλισμένη και η κερδοφορία της ιδιωτικής εταιρίας!

Η επιχείρηση καλλιέργειας ενός κάλπικου κλίματος κοσμογονίας ότι θα «πέσει χρήμα» «θα έρθουν οι Άραβες και θα ξοδεύουν» «τα σαββατοκύριακα θα βολτάρουν οι πιλότοι» «θα νοικιάσουν σπίτια και αυτοκίνητα, θα αγοράσουν εξοχικά»… είναι και για γέλια και για κλάματα.

Η εικόνα με τις ορδές των Αμερικανών ναυτών να ξεμπαρκάρουν και των μικροεπαγγελματιών να τρίβουν δήθεν τα χέρια τους από τις «χρυσές δουλειές»,  έχει διαψευστεί από την ίδια την πείρα δεκαετιών σε περιοχές που φιλοξένησαν βάσεις, υποδέχτηκαν αμερικανικά αεροπλανοφόρα και ουδόλως διέσωσαν μικρούς ΕΒΕ από τα λουκέτα, τη χρεοκοπία και τα αδιέξοδα. Και δεν τους διέσωσαν γιατί εκεί – στα λουκέτα –  οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική, η οποία είναι «νύχι – κρέας» με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο λαός της Μεσσηνίας έχει δείξει έμπρακτα την αντίθεσή του στην αξιοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και κυρίως του αεροδρομίου, στην αξιοποίηση του λιμανιού αλλά και συνολικά των Μεσσηνιακών εδαφών από τους μακελάρηδες των λαών. Η άσκηση «DYNAMIC MIX», στην Τριφυλία από το 1995 και κυρίως το 2000, που οι νατοϊκοί κόλλησαν στην άμμο και χάθηκαν στα ορεινά χωριά της Τριφυλίας, οι ΝΑΤΟϊκές φρεγάτες στο λιμάνι της Καλαμάτας που τις υποδέχτηκε το μεσσηνιακό φιλειρηνικό κίνημα όπως τους άξιζε γράφοντας συνθήματα πάνω στα σκαριά τους, η λαϊκή αντίδραση ενάντια στην αξιοποίηση του αεροδρομίου για τις επιθέσεις σε Γιουγκοσλαβία και Αφγανιστάν, η περικύκλωση του αεροδρομίου μετά την επίθεση στο Ιράκ, είναι ορισμένοι σταθμοί που δείχνουν ότι ο Ελληνικό λαός δεν μπαίνει εύκολα στο τσεπάκι των ΝΑΤΟϊκών.

Ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθούν, τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και όλες οι άλλες Περιφερειακές Παρατάξεις με σαφήνεια αν τάσσονται υπέρ των αμερικανονατοϊκών βάσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.

Αν τάσσονται ενάντια στη δημιουργία Διεθνούς Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Κέντρου πιλότων στη Μεσσήνη.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Γόντικας Νίκος

Γούργαρης Βαγγέλης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here