Ανάσταση στο Λεωνίδιο & Τυρό – Γιορτή της Αγάπης (pics,vid)

0

Ανάσταση 2018 στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Στο Λεωνίδιο η νύχτα της ανάστασης είναι η νύχτα των αερόστατων. Η όμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.
Με το πρώτο “Χριστός Ανέστη” από τις 5 ενορίες της πολιτείας εκατοντάδες αερόστατα πυροδοτούνται και ελευθερώνονται για να ανεβούν με ορμή στην αρχή και νωχελικά στη συνέχεια στον ουρανό. Παράλληλα πυροτεχνήματα, βαρελότα, δυναμιτάκια και καρούλια συμπληρώνουν την φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, ενώ, δίπλα στην εκκλησία καίγεται ομοίωμα του Ιούδα πάνω σε ξερά κλαριά.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πασχαλινή ατμόσφαιρα στο Λεωνίδιο:

Ανάσταση 2018 στον Τυρό (pics,vid

Τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου στις εκκλησίες του Τυρού τελείται η Τελετή της Αναστάσεως και στην ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο λιμάνι του Τυρού γίνεται το Κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα από τους Τσάκωνες Μπουρλοτιέρηδες.
Στη συνέχεια ο ουρανός φωτίζεται από χιλιάδες βεγγαλικά προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα!
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον συνεργάτη μας στον Τυρό Nigel Copage:

Γιορτή της Αγάπης 2018 στο Λεωνίδιο (pics,vid)

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η Τελετή της Αγάπης, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λεωνίδιο, όπου αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο και στην τσακώνικη διάλεκτο.

Στη συνέχεια ακολούθησε χορός με Τζουμπελούδες και Φουστανελάδες από το Χορευτικό Λεωνιδίου, προσφέρθηκαν παραδοσιακές δίπλες και ανυψώθηκαν δεκάδες αερόστατα και πυροτεχνήματα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση:

.leonidion.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here