Αναβίωσαν μία ιστορία αγάπης στο Άργος, συγκίνησαν και κέρδισαν το βραβείο

0

Η «Απέραντη Αγάπη» χάρισε στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους την διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό.

Tο 3ο βραβείο του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου» παρέλαβαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, για την ταινία τους με τίτλο: «Μια Απέραντη Αγάπη».

βραβείο 1ο ΕΠΑΛ Άργους

Η ταινία των μαθητών είναι μια ιστορία αγάπης και ανθρωπιάς μέσα από τα μάτια ενός Ιταλού στρατιώτη που εκτυλίχθηκε στο Άργος του πολέμου 1941-1944.

 

Τα τρία πρώτα βραβεία έχουν ως εξής:

  • 1ο βραβείο: Ελληνικό Λύκειο Βρυξελλών, για την ταινία με τίτλο: «Je suis Grec»
  • 2ο βραβείο: 10ο Λύκειο Περιστερίου, για την ταινία με τίτλο: «Η δική τους πατρίδα»
  • 3ο βραβείο: 1ο ΕΠΑΛ Άργους – 1ο Ε.Κ. Άργους για την ταινία με τίτλο: «Μια απέραντη αγάπη»

Την δράση οπτικοακουστικής Παιδείας συνδιοργάνωσαν το ΕΚΟΜΕ, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

βραβείο 1ο ΕΠΑΛ Άργους

βραβείο 1ο ΕΠΑΛ Άργους

Την εκδήλωση προλόγισε η Βάλια Καϊμάκη Σύμβουλος ΥΨΗΠΤΕ & μέλος ΔΣ ΕΚΟΜΕ, ενώ στον χαιρετισμό της η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης & μέλος ΔΣ ΕΚΟΜΕ Σοφία Παπαδημητρίου υπογράμμισε την αξία της συγκεκριμένης δράσης αναφορικά με την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων και την ανάδειξη των μαθητών σε ερευνητές, ενεργούς και κριτικούς πολίτες.

Το αποτέλεσμα καλύπτει και τους τρεις πυλώνες δράσης του ΕΚΟΜΕ, τον παραγωγικό, τον αρχειακό και τον εκπαιδευτικό, καθώς παράχθηκαν νέα οπτικοακουστικά έργα, αξιοποιήθηκε ήδη υπάρχον αλλά και νέο αρχειακό υλικό, και τέλος, η όλη διαδικασία υπήρξε μια πολλή επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση οπτικοακουστικής Παιδείας” δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων σύμβουλος του EKOME Πάνος Κουάνης.

βραβείο 1ο ΕΠΑΛ Άργους

βραβείο 1ο ΕΠΑΛ Άργους

anagnostis.org

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here