Αναβίωσε και φέτος το έθιμο,παραμονή του Αϊ Γιώργη,στον Αγιάννη (videos & photos)

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι Αγιαννίτες και κάτοικοι της περιοχής, τίμησαν και φέτος παραμονή του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου ,το χωριό μας. Μετά τον εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγιώργη στην πλατεία του χωριού, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας κάνοντας τον γύρω του χωριού .

Τηρήθηκε και φέτος το έθιμο, με τους καβαλάρηδες πάνω σε άλογα να οδηγούν την περιφορά της εικόνας και στο τέλος να γυρίζουν όλοι μαζί ,γύρω από την εκκλησία.

Στη συνέχεια τα μέλη των συλλόγων ,του Εξωραϊστικού του Αγιάννη ,του Πολιτιστικού Άστρους και του Θυρεάτη, τραγούδησαν  παραδοσιακά τραγούδια για τον Αγιώργη,κρατώντας την εικόνα του ,κάνοντας γύρους στην εκκλησία, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές.

Ακολούθησε ένας πλούσιος μπουφές όπως πάντα, με κεράσματα από τον Εξωραϊστικό σύλλογο του Αγιάννη και στην συνέχεια, ξεκίνησε χορός για όλους … Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος στον σημερινό εορτασμό και το χωρίο καθώς και τα μαγαζιά γέμισαν από κόσμο.

Παραβρέθηκαν στον εορτασμό, ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς,οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ι.Χονδρολέος και Π.Σαβούρδος ,δ/σ,ο επικεφαλής της μείζονος κ.Γ.Καμπύλης,ο πρόεδρος της δ/κ ,κ.Β.Δικαίος κ.α

Χρόνια πολλά!σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες,με υγεία….

Επιμέλεια-Παρουσίαση- Ρεπορτάζ, για το astros-kynourianews.gr: Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria -Κοιν.Σ.Επ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here