Ανακοίνωση λήψης μέτρων προστασίας στις κολυμβητικές δεξαμενές λόγω του κορωνοϊού

0

Κατόπιν σχετικής εγκυκλίου του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Π. Πρεζεράκου που απευθύνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας και περιήλθε και στον Δήμο μας η οποία αφορά στην λήψη μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού και στην προστασία και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας των λουομένων στις κολυμβητικές δεξαμενές, σας ανακοινώνουμε ότι εφιστάται η προσοχή στους υπεύθυνους φορείς λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών στα ακόλουθα:

  1. Την αυστηρή τήρηση όλων των όρων υγιεινής των χώρων των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως αυτοί αναφέρονται στην σχετική ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία (εξώστες θεατών, αποδυτήρια, καταιονητήρες, αποδυτήρια, νιπτήρες, κρήνες).
  2. Την αυστηρή διασφάλιση της ποιότητας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, η οποία θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το άρθρο 15 της (α) σχετικής και η οποία θα βεβαιώνεται με τις απαιτούμενες δειγματοληψίες, η συχνότητα των οποίων συνιστάται να διπλασιασθεί (2 δείγματα τουλάχιστον ανά εβδομάδα) για τη χρονική περίοδο των επόμενων 4 μηνών (σχετ. β).
  3. Το σύστημα ανακυκλοφορίας του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών (άρθρο 16 της α. σχετικής), που θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ρυθμό που εξασφαλίζει την πλήρη ανανέωσή του σε χρόνο όχι μεγαλύτερο των 4 ωρών και σε ειδικές περιπτώσεις των 6 ωρών. Η ανανέωση πρέπει να επιτυγχάνεται είτε με συνεχή ροή νέου καθαρού νερού, είτε με ανακυκλοφορία του νερού των δεξαμενών μετά από προηγούμενο καθαρισμό και απολύμανση. Το σύστημα ανακυκλοφορίας – καθαρισμού –  απολύμανσης του νερού θα λειτουργεί όλες τις ώρες  χρησιμοποίησης των δεξαμενών και πέραν αυτών για τόσο χρόνο, όσος απαιτείται για την εξασφάλιση του νερού διαυγούς και κατάλληλου από μικροβιολογική άποψη.
  4. Την απολύμανση του νερού σε αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική σε όλες τις περιπτώσεις λειτουργίας  κολυμβητικών δεξαμενών ως ρητά επιβάλλεται από το άρθρο 18 της (α) σχετικής.
  5. Τη μέτρηση του υπολείμματος χλωρίου στο νερό των κολυμβητικών δεξαμενών η οποία θα γίνεται χρωματογραφικά με τη μέθοδο DPD (Διαιθυλοπαραφαινυλοδιαμίνη) και θα κυμαίνεται αυστηρά μεταξύ 0,4 και 0,7 mg/l.
  6. Την αυστηρή καθαριότητα και το σχολαστικό καθαρισμό των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 20 της (α) σχετικής.

 

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Πολεοδομίας, Εμπορίου, Τουρισμού & Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Γαρδικιώτης Γεώργιος

Συνημμένα αρχεία:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here