Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων για κρούσματα κορονοϊού στην Αρκαδία

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα συστήναμε τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια της, αντί να ρίχνουν τα βάρη για τη διάδοση της πανδημίας στις δίκαιες κινητοποιήσεις του λαού (π.χ. των φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών που διαδηλώνουν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – εγκληματική πολιτική της ΝΔ, των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για την καταστολή), να στρέψουν την προσοχή τους στους εργασιακούς χώρους που εξακολουθούν να είναι χώροι μετάδοσης και διασποράς του ιού και στο δημόσιο σύστημα υγείας που αγκομαχά.

Εμείς οι εργαζόμενοι και στην Αρκαδία δεν έχουμε στιγμή σταματήσει να μετράμε δεκάδες κρούσματα. Είναι πολλά σε Σούπερ Μάρκετ, σε υπηρεσίες, πρόσφατα και σε επιχείρηση της ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. Αυτά έρχονται στα αυτιά μας, πόσα άλλα είναι αυτά που δεν μαθαίνουμε… Επιβεβαιώνεται ότι σωστά έχουμε βαφτίσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα», αφού γίνονται κουρελόχαρτα μπροστά στο κέρδος της απρόσκοπτης λειτουργίας εργοστασίων, των Σούπερ Μάρκετ και των πολυκαταστημάτων.

Όση καταστολή κι αν επιστρατεύσουν, όση λάσπη κι αν ρίξουν, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας στους εργασιακούς χώρους, άνοιγμα των σχολείων και των σχολών των παιδιών μας με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  1. Δημιουργία κλινών για νοσηλεία covid19 εκτός Παναρκαδικού Νοσοκομείου, όπως στο κτήριο της πρώην πολυκλινικής πίσω από τον ΟΣΕ στην Τρίπολη.
  2. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
  3. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  4. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας  στους χώρους δουλειάς.
  5. Επίσπευση των εμβολιασμών.
  6. Γιατρός εργασίας σε κάθε εργασιακό χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here