Ανακοίνωση της Π.Ε. Αργολίδας για την μετακίνηση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών & 9 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια

0
Ανακοίνωση της Π.Ε. Αργολίδας για την μετακίνηση των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών

Posted: 17 Jan 2021 08:31 AM PST

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την μετάβαση στις λαϊκές αγορές του Δήμου Τρίπολης, αλλά και της Αττικής, για τους παραγαγωγούς και τους πωλητές λαϊκών αγορών από την Π.Ε. Αργολίδας -μετά την επιβολή του αυστηρού lockdown στην εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα-, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Στις 14 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Τριπόλεως εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο ειδοποιούσε τους δραστηριοποιούμενους (παραγωγούς και πωλητές) στις λαϊκές αγορές του να μην προσέλθουν για να πωλήσουν τα προϊόντα τους κατά τις λαϊκές της 16ης Ιανουαρίου. Την απόφασή τους αυτή έλαβαν κατόπιν της επιβολής αυστηρότερου lockdown στην Αργολίδα και τη Σπάρτη. Διευκρίνιζε δε το δελτίο Τύπου ότι εάν κατά τον έλεγχο διαπιστώνονταν από τα ελεγκτικά όργανα παράβαση των ανωτέρω, θα επιβάλλονταν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις και πρόστιμα στους παραβάτες.

– Επειδή, ωστόσο, στην κρίσιμη αυτή περίοδο για την οικονομία της Αργολίδας ένας τέτοιος αποκλεισμός από τις λαϊκές αγορές των πωλητών λαϊκών αγορών προερχομένων από την Π.Ε. Αργολίδας θα δυσχέραινε ακόμη περισσότερο την οικονομική τους κατάσταση.

– Επειδή, ναι μεν ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών επαφίεται στους κατά τόπο δήμους, αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ -αλλά σύμφωνα και με όσα ισχύουν στις λαϊκές αγορές της Αττικής- πρέπει να υπάρχει κοινή αντιμετώπιση.

– Ηλθαμε σε συνεννόηση με τον ομόλογό μου αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπροπούλο και τον δήμαρχο Τριπόλεως Κώστα Τζιούμη και για το εναπομείναν διάστημα του lockdown στην Αργολίδα θα μπορούν να μεταβαίνουν οι δραστηριοποιούμενοι στις λαϊκές αγορές του Δήμου Τρίπολης.

Απαραίτητη προϋπόθεση προς τούτο είναι να έχουν υποβληθεί την προηγουμένη ημέρα της λαϊκής σε rapid test και να έχουν στο κινητό τους μήνυμα -ή όποιο άλλο επίσημο έγγραφο μπορεί να τους χορηγηθεί από δημόσια Αρχή- από το οποίο να προκύπτει ότι υπεβλήθησαν την προτεραία σε τεστ covid και βρέθηκαν αρνητικοί.

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, τόσο για τις λαϊκές της Τρίπολης ή και για εκείνους στις λαϊκές στην Αττική, θα πραγματοποιούνται από την ΚΟΜΥ Αργολίδας τεστ στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μεταξύ 12 και 2 το μεσημέρι, την Τρίτη και την Παρασκευή”.

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Posted: 17 Jan 2021 08:30 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 237.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 17 Ιανουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 237 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (covid-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148.607, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.739 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.466 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

320 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 226 (70,6%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.030 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.469 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.225 (59,0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 9, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.753.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 1, στην Π.Ε. Αρκαδίας 1, στην Π.Ε. Κορινθίας 3, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here