Ανακοινωση για ΚΔΑΥ Τριπολης

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 Τρίπολη 22/08/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε τις πρακτικές και μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της επιχείρησης Recycling South East LTD, καθώς και όσους τις στηρίζουν, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους εργαζόμενους ώστε να αλλάξουν την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της εργοδοσίας μάζεψε σήμερα, στο τέλος της βάρδιας, τους εργαζόμενους της επιχείρησης απαιτώντας να δεσμευτούν ότι δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις την Τρίτη 27 Αυγούστου. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει ένα περιθώριο στην εργοδοσία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της τόσο όσο αφορά στη μισθοδοσία και τα επιδόματα όσο και στα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Τη Δευτέρα το μεσημέρι λοιπόν θα δούμε ότι έχει υλοποιηθεί και θα εξετάσουμε την παραπέρα στάση μας.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι δίκαια.

Αντί η εργοδοσία να προχωρήσει με τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας της εργασίας, προσπαθεί με εκβιασμούς να παρακάμψει την υλοποίηση όλων των αναγκαίων μέτρων ακριβώς γιατί όλα αυτά κοστίζουν.

Στην ουσία θέλουν οι εργαζόμενοι να συμβιβαστούν να δουλεύουν με κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά τους, για να μεγιστοποιούν το κέρδος τους.

Φτάνει πια! Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη τους. Δεν θέλουμε να δούμε και άλλο συνάδελφό μας να πέφτει θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η δύναμη των εργαζόμενων είναι η ενότητά τους και οι συλλογικές τους αποφάσεις. Θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες διάσπασης τους από την εργοδοσία και τους παρατρεχάμενούς της.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διασφαλίσουν τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζόμενων.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ