Ανακοινωση Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Ν. Πελοποννησου

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από ενημέρωση των μελών μας, που έχουν σχέση εργασίας με τη ΔΕΗ ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, διαπιστώθηκε ότι η ΔΕΗ Α.Ε. δεν τους κατέβαλε ολόκληρο το ποσό του δώρου τους. Το σωματείο μας προέβη στις εξής κινήσεις:

  1. Επικοινωνία με τη διεύθυνση της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και ερώτηση για το πώς υπολογίστηκε το δώρο.
  2. Καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για το γεγονός.
  3. Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

Μέχρι σήμερα η διεύθυνση της ΔΕΗ δεν μας έχει δώσει επίσημη έγγραφη απάντηση γιατί έβαλε μειωμένο ποσό δώρου Χριστουγέννων. Προφορικά απαντά ότι εφάρμοσε το Ν. 3845/2010 του 1ου μνημονίου που έκοβε τα δώρα του τακτικού προσωπικού, οι οποίοι όμως έχουν υπογράψει άλλη σύμβαση εργασίας που καμία σχέση δεν έχει με αυτή των 8μηνητών.

Το σωματείο μας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. για την καταβολή μειωμένου ποσού για το δώρο των Χριστουγέννων των εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση εργασίας και απαιτεί:

  • Να καταβληθεί όλο το ποσό του δώρου που δικαιούνται οι 8μηνήτες
  • Την αναπλήρωση των απωλειών όλων των εργαζόμενων (μόνιμων και συμβασιούχων) με αυξήσεις μισθών και επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για όλους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

 

Για το ΔΣ του Σωματείου

Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γραμματέας

 

 

Μαράκας Αθανάσιος                                                                                            Μπουρσιάνης Γιάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here