Αναλυτικές οδηγίες για Άυλη Συνταγογράφηση

0

Έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης στο Σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Το μέτρο θα ισχύει για χρονικό διάστημα 2 μηνών με στόχο τον περιορισμό της φυσικής επαφής ασθενών και ιατρών και τη διευκόλυνση των ασθενών λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Παρακάτω σας δίνουμε οδηγίες πως θα πραγματοποιήσετε την άυλη συνταγορφάφηση, όπως αναφέρει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (HCS), σε ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ
Επιλέγουμε το παράθυρο “ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”
Πατάμε “ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΦΥ”
Πατάμε “ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ”
Εισάγουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ TAXIS NET
Πατάμε “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ”
Καταγράφουμε τον ΑΜΚΑ ΜΑΣ και
Πατάμε “ΕΙΣΟΔΟΣ”
Ελέγχουμε τα στοιχεία μας και πατάμε “ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ”
Εμφανίζεται παράθυρο “ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ” και
Πατάμε “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ”
Τικάρουμε το τετραγωνάκι “ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ” και
Καταγράφουμε το ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή το MAIL μας και
Πατάμε “ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ”.

Σε περίπτωση που έχουμε επιλέξει το ΚΙΝΗΤΟ μας, θα μας έρθει SMS στο κινητό μας τηλέφωνο, με τον “ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ”, τον οποίο πρέπει να καταγράψουμε στο παράθυρο που έχει ανοίξει και να πατήσουμε ΟΚ.

Αντίστοιχα σε περίπτωση που έχουμε επιλέξει το MAIL μας, θα μας έρθει E-MAIL στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, με τον “ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ MAIL ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ”,τον οποίο πρέπει να καταγράψουμε στο παράθυρο που έχει ανοίξει και να πατήσουμε ΟΚ.

Πατάμε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ” και
Ανοίγει παράθυρο στο οποίο αναφέρεται ότι “Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΫΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΣ”.

Για όσους πολίτες λοιπόν έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, τότε από τον ιατρό δεν απαιτείται εκτύπωση της συνταγής φαρμάκων, αλλά δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παραλαβής της συνταγής τους μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (email).

Αντίστοιχα ο φαρμακοποιός θα εκτελεί μία άυλη συνταγή, είτε εισάγοντας στο σύστημα το barcode της συνταγής, το οποίο έχει λάβει ο πολίτης στο κινητό του τηλέφωνο ή/και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, είτε με αναζήτηση της συνταγής του πολίτη εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του.

.livemedia.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here