Αναφορά στη Βουλή για χορήγηση της έκπτωσης 40% του ενοικίου και στους φοιτητές παιδιά ελευθέρων επαγγελματιών

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2020

Αναφορά στη Βουλή για χορήγηση της έκπτωσης 40% του ενοικίου και στους φοιτητές παιδιά ελευθέρων επαγγελματιών

Με αναφορά που κατέθεσα στη Βουλή ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει υπόψιν του την επιστολή του συλλόγου “ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ” με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ρύθμιση που αφορά τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που πλήττει η πανδημία, δηλαδή, να τυγχάνουν και τα παιδιά φοιτητές των ελεύθερων επαγγελματιών της έκπτωσης του 40% του ενοικίου όταν φοιτούν σε άλλη πόλη από την περιοχή κατοικίας τους.

Ακολουθεί η αναφορά και την επιστολή:

AΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

Θέμα: Χορήγηση της έκπτωσης 40% του ενοικίου και στους φοιτητές παιδιά ελευθέρων επαγγελματιών για το διάστημα που οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές σε εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του Covid-19

Κύριε Υπουργέ,

Σας αναφέρω την από 1/12/2020 επιστολή του συλλόγου “ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ” με την οποία ζητούν να συμπεριληφθούν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ρύθμιση που αφορά τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που πλήττει η πανδημία, δηλαδή, να τυγχάνουν και τα παιδιά φοιτητές των ελεύθερων επαγγελματιών της έκπτωσης του 40% του ενοικίου όταν φοιτούν σε άλλη πόλη από την περιοχή κατοικίας τους.

Σας καλώ να λάβετε γνώση και να με ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειες της αρμοδιότητάς σας επί του σημαντικού θέματος διόρθωσης αυτής της άνισης μεταχείρισης, αφού ο αποκλεισμός τους άλλωστε δεν συνάδει και με το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων που έγινε.

 

Αθήνα, 2.12.2020

Ο Αναφέρων Βουλευτής,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τρίπολη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές του νομού Αρκαδίας,

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από πολλά μέλη μας για τη τροπολογία που αναφέρεται στη μίσθωση ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών τέκνων – εξαρτώμενων μελών, τα οποία φοιτούν σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας των.

Η τροπολογία  αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν συμπεριληφθεί βάσει της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών  στις πληγείσες οικονομικά, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού και των οποίων έχει ανασταλεί προσωρινά η σύμβαση εργασίας.

Μάλιστα λόγω των αναστολών αυτών προβλέφθηκε έκπτωση των ενοικίων έως και 40%.

Οι επιχειρηματίες του Κλάδου της Εστίασης   έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές λόγω της πανδημίας, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και θεωρούν ότι θα   πρέπει να συμπεριληφθούν κι αυτοί στην  τροπολογία.  Ο αποκλεισμός τους άλλωστε δεν συνάδει και με το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων που έγινε με Κυβερνητική εντολή.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε θερμά για τη δυναμική υποστηρικτική παρέμβαση σας, που θα έχει σαν σκοπό  την ενίσχυση των επιχειρηματιών της Εστίασης και των οικογενειών τους.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΕΚΕΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here