Ανησυχία για την «επικινδυνότητα» της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών στον Δήμο μας & για το ποδόσφαιρο που παίζεται στις πλατείες!

0

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων από δημότες και επισκέπτες για δύο θέματα.

Το ένα αφορά την «επικινδυνότητα» της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών στους δρόμους του Άστρους ,του Π.Άστρους, καθώς και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου μας.

Τα ηλεκτρικά πατίνια όπως είναι γνωστό, αποτελούν ένα νέο τρόπο μετακίνησης όπου πολλοί άνθρωποι καθημερινά μετακινούνται, αλλά κυρίως παιδιά που το έχουν και σαν παιχνίδι.

Επειδή η νομοθεσία αυτή την στιγμή αφήνει πολλά κενά , απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις ως προς την ασφάλεια της χρήσης τους.

Για να μην υπάρξουν ατυχήματα, θα πρέπει οι γονείς να συμβουλεύσουν  τα παιδιά τους να μετακινούνται με τα ηλεκτρικά πατίνια μόνο σε πάρκα και δρόμους που δεν έχουν κίνηση    κυρίως τις πρωινές ώρες, αντί να κυκλοφορούν το βράδυ όπου την καλοκαιρινή σεζόν η κυκλοφοριακή κίνηση είναι  υψηλότερη και η επικινδυνότητα είναι υψηλή, λόγω της έλλειψης φωτισμού του συγκεκριμένου μέσου.

Το άλλο θέμα, αφορά τα παιδιά  που παίζουν ποδόσφαιρο στην πλατεία του Άστρους ,αλλά και στις υπόλοιπες πλατείες του δήμου μας.

Έντονα παράπονα μας έχουνε εκφράσει επανειλημμένα δημότες και επισκέπτες για το θέμα, με την παράκληση να το αναδείξουμε.

Αφορά τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο στις πλατείες, που ξεπερνούν όμως το μέτρο, κοντά στα μαγαζιά που συχνάζουν ενήλικες , με αποτέλεσμα να δέχονται την μπάλα στα πρόσωπα τους ,ή να προκαλούνται ατυχήματα όπως σπάσιμο (ποτηριών, πιάτων) των καταστημάτων.

Για να αποφύγουμε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη,  πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στο να συνυπάρχουν ομαλά στον ίδιο χώρο τα παιδιά και οι πελάτες των καταστημάτων.

Επομένως,  όλοι οι γονείς θα πρέπει να αναλάβουμε  τις ευθύνες μας, να  επιβλέπουμε τα παιδιά μας,  καθώς αυτά  παίζουν κοντά σε μαγαζιά, να τα παροτρύνουμε να παίζουν πιο ήσυχα και να σεβαστούν τον κόσμο που βρίσκεται εκεί.

Υπάρχει χώρος για όλους όσο δύσκολο και αν φαίνεται ,για να χαρούν τους καλοκαιρινούς μήνες ,μικροί και μεγάλοι!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here