Ανοίγουν και οι παιδικοί σταθμοί μαζί με τα δημοτικά

0

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί. Αυτό δήλωσε σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τα δημοτικά εκκρεμεί και αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα, αφού προηγηθούν οι εισηγήσεις των ειδικών. Στην περίπτωση που η απόφαση είναι θετική και ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, μαζί θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Στο «τραπέζι» οι δομές ΑμεΑ και οι παιδικές κατασκηνώσεις 

To tvxs.gr, μέσα στην πανδημία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης. Στις αντίξοες αυτές συνθήκες, στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, συζητήθηκε το άνοιγμα και οι προδιαγραφές λειτουργίας:

  • των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) για ΑμεΑ,
  • των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.),
  • των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.),
  • των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, και
  • των κατασκηνώσεων (κρατικών και ιδιωτικών).

«Κατά τη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμεΑ, δεδομένου ότι η αποστέρησή τους – έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα – από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο προσωρινός ενδεχομένως εγκλεισμός τους επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.

Συμφωνήθηκε, επομένως, να ανοίξουν τα ΚΔΗΦ για ΑμεΑ και τα ΚΔΑΠμεΑ ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία, τα μέτρα προστασίας των συνοδών κ.ά., τα οποία θα καθοριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες

Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου.

Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές)».

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here