Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα: Πως θα λειτουργήσουν

0

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, ανακοίνωσε τον τρόπο λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων από το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στα μαγαζιά είτε με την αποστολή της επιλογής «2» στο 13033, είτε μέσω του συμπληρωμένου εντύπου βεβαίωσης κίνησης ή και με τη χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

Το ωράριο των εποχικών καταστημάτων θα ξεκινά από τις 07:00 και θα ολοκληρώνεται στις 20:30, ενώ, παράλληλα η διάρκεια της ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα επιτρέπεται η παρουσία 4 ατόμων ανά 100 τετραγωνικά μέτρα, ενώ για μεγαλύτερους χώρους θα μπορεί να προστεθεί ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με την χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική τόσο για πελάτες όσο και για εργαζόμενους.

Επίσης, υποχρεωτική θα είναι και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των πολιτών.

Παράλληλα, έγιναν συστάσεις για την αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων, αλλά σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί αυτή η επιλογή τότε εφαρμόζεται όριο πληρότητας 40%.Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμΕΑ, σε ηλικιωμένους ή για τη χρήση τροφοδοσίας.

Τέλος, οι καταναλωτές, θα μπορούν να αγοράζουν Χριστουγεννιάτικα είδη και από τα σούπερ μάρκετ.

τvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here