Ανοικτή δημόσια παράκληση στο δήμαρχο μας κ. Τάκη Μαντά

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Κύριε δήμαρχε  διαβάσαμε στο πρόγραμμα σας το τομέα Πολιτισμός, Τουρισμός.

Με χαρά  διαβάσαμε μαζί με άλλα  την δέσμευση σας για την “Δημιουργία δικτύου ιστορικών θεματικών μουσείων “,…. στον Αγιάννη, στον Άγιο Πέτρο, στα Βέρβενα, στον Πλάτανο. Ευχόμαστε με την συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών να υλοποιηθούν άμεσα και να μην μείνουν προεκλογικά θα.

Δεν διαβάσαμε πουθενά  στο πρόγραμμα σας την λέξη “Ιερός  Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων.  Παράξενα δεν μας λέτε κάτι για αυτά που έχουμε και μας ξέρουν  αναμφισβήτητα όλοι οι Έλληνες , για τον ταλαίπωρο  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων, το σπουδαιότερο  εθνικό μνημείο του τόπου μας , που μπορεί να ανοίξει άμα θέλουμε χωρίς  να ξοδεύσουμε ούτε ένα ευρώ, τελεία και πάβλα.

Ο Πολιτισμός, ο Τουρισμός και η πολυπόθητη και πολυσυζητούμενη Ανάπτυξη ,που πρέπει νά είναι η πρώτη σας ασχολία,  είναι   έννοιες αλληλοδεμένες  και ο τουρισμός βοηθάει καταλυτικά  η ορθότερα “ζεί” την πολυπόθητη Ανάπτυξη. Η Ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας  δεν θα έρθει ποτέ, όταν οι ηγέτες της κοινωνίας μας “δεν κουνάνε  τα χέρια τους” … και θα πνιγούμε όλοι μας …περιμένοντας τους διαχειριστές του ΥΠΠΟΑ  να κάνουν κάτι που δεν τους αφορά άμεσα και δεν τους ανήκει, τελεία και πάβλα. Η δική τους ανάπτυξη  είναι εξασφαλισμένη από τους ιδρώτες του λαού μας.

Σας παρακαλούμε θερμά και ειλικρινέστατα, λάθη κάνουμε όλοι μας και περισσότερα αυτοί που κάνουν έργα , αναθεωρήσετε τις απόψεις σας.

Σας περιμένουμε  με αγωνία στην  κεντρική σας ομιλία στη πλατεία του Άστρους   να πείτε την λέξη  “Ιερός  Χώρος ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων.

Σας περιμένουμε  μετά την ομιλία σας μαζί με όλους τους συμπολίτες μας  να πάτε στο “Ιερό Χώρο” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και να σπάσετε με τα χέρια σας τις αλυσίδες της ντροπής και στη συνέχεια να τοποθετήσετε στη είσοδο της πόλης μας τις  πινακίδες που “ξεχάσαμε” για  τον  “Ιερό  Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων  και  το Μουσείο  Άστρους , για κάτι που μας ξέρουν όλοι οι Έλληνες και φαίνεται τουλάχιστον ότι οι αρμόδιοι  θέλουν να κρύβουν από τους επισκέπτες μας. … Αυτά θα δείξουν, ας φαίνονται ασήμαντα για μερικούς, ότι θέλουμε με έργα ,όχι άλλα λόγια ρε παιδιά, ανάπτυξη και πρόοδο στον τόπο μας.

Περιμένουνε να μας πείτε “τα πράγματα με το oνομά τους ” θεσμικά, δημόσια και φανερά,με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,όχι άλλα λόγια… “ίσως το παρακάναμε”…

Είμαστε σίγουροι οι  μεγάλοι “εργάτες ” του μουσείου Άστρους, αείμνηστοι καθηγητές μας Κούλης Χασαπογιάννης  και Πάνος Καμπύλης , θα χαρούν ανείπωτα από μια τέτοια ενέργεια σας.   Είμαστε σίγουροι  ο φίλος μας και σεβαστός καθηγητής μας Ηλίας Σακαλής επίσης θα σας επαινέσει.

”O κοινός  νους  αργά η γρήγορα θα επικρατήσει  και ο  “Ιερός Χώρος“ της Β’ Εθνοσυνέλευσης  των  Ελλήνων και  το Μουσείο  Άστρους  θα ανοίξουν  οριστικά και αμετάκλητα”.   

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ