Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Β. Κυνουρίας κ. Γεώργιο Καμπύλη

0

Αγαπητέ Δήμαρχε,

κ. Γιώργο Καμπύλη, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη σπουδαία χειρονομία που κάνατε, να προσφέρετε ως αναμνηστικό δώρο στην πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Αικατερίνη  Σακελλαροπούλου, τον πίνακα που είχαν ζωγραφίσει πριν είκοσι χρόνια  οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα, ο οποίος παρουσιάζει τις εργασίες της Δεύτερης Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων που έγιναν στο Άστρος το 1823.

Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την επιλογή αυτή αλλά και για την λογική να επαναφέρετε στο προσκήνιο ένα έργο εκατόν δέκα μαθητών το οποίο αναρτήθηκε στο Δημαρχείο μας το 2003 από τον τότε υπουργό Παιδείας, και τους μαθητές.

Το έργο αυτό κοσμεί πολλά Υπουργεία από τότε και βραβεύθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό καλλιτεχνικών μαθημάτων στους αέρηδες της Πλάκας. Και έχει τεράστια σημασία η πράξη σας αυτή διότι αυτό το έργο είχε απαξιωθεί πράγμα το οποίο είχε λυπήσει τους μαθητές που είχαν κουραστεί ένα χρόνο ολόκληρο για να το ετοιμάσουν. Τώρα θα χαρούν όλοι αυτοί οι δημιουργοί του ωραίου αλλά συλλεκτικού αυτού έργου.

Τέλος κύριε Δήμαρχε δεχθείτε τις ευχαριστίες μου ως διευθυντής του Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα την εποχή εκείνη, αλλά και των μαθητών που δούλεψαν σκληρά και βλέπουν σήμερα το έργο τους να τοποθετείται στο Ανώτατο Πολιτειακό

Μέγαρο, στην προεδρία της Δημοκρατίας.

 

   Στράτης  Δαλιάνης

     Πρ. Διευθυντής

Γυμνασίου Αγ. Ανδρέα


 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ