Ανοικτή πρόσκληση υποψηφίων – Οι Ενεργοί Πολίτες οργανώνονται εν όψει εκλογών, μέσα από το Astros-kynourianews.gr

2

Είναι γεγονός ότι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον δήμο μας και ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του, αγαπούν  τον τόπο μας. Πρόθεσή τους είναι να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και  όλες οι απόψεις και οι προτάσεις αξίζει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης, καθώς κάθε μία μπορεί να είναι αξιοποιήσιμη περισσότερο ή λιγότερο.

Οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος, όταν αξιοποιούνται και βοηθούν στην καλύτερη επεξεργασία των θεμάτων και των προβλημάτων.

Είμαστε συνδημότες και όχι εχθροί.

Κανένας δεν είναι «σωτήρας». Απλά υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές εκτιμήσεις.

Πολλά από αυτά που ευαγγελίζονται οι υποψήφιοι είναι κοινά και αρκετά διαφορετικά. Κάποια θα αποδειχθούν σωστά, κάποια λάθος.

Μέσα από τον διάλογο και την επεξεργασία των προτάσεων, συνήθως αναδεικνύεται το σωστό, αλλά ίσως και όχι. Μπορεί να χρειάζεται χρόνος.

Όλοι έχουν ιδέες και μάλιστα πολλές. Προκειμένου όμως να επιλεγούν οι ρεαλιστικές, πρέπει να εκτιμηθούν από ανθρώπους  που γνωρίζουν το αντικείμενο της κάθε πρότασης και είναι ειδικοί.

Κάθε πρόβλημα πρέπει να μελετηθεί επιστημονικά και να επιλεγεί πολιτικά. Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Οι ειδικοί μελετούν και προτείνουν τις ενδεδειγμένες λύσεις και οι υπεύθυνοι πολιτικοί επιλέγουν αυτή που εκτιμούν ως εφαρμόσιμη.

Σήμερα, λοιπόν, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές στης 26 Μαΐου αναρωτιόμαστε όλοι  «πού θα πάει άραγε το καράβι του Δήμου μας», μιας και όπως φαίνεται στις δημοτικές εκλογές υπάρχει μόνο το Δημαρχείο και κανένας άλλος στόχος!

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι παραπαίδι της πολιτικής. Είναι μεράκι, είναι ένας ξεχωριστός τρόπος σκέψης και προσωπικής αντίληψης για τα κοινά και τη δημοκρατία. Και προπαντός είναι λαϊκός θεσμός που προϋποθέτει ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, με συμμετοχή και δράση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα να αλλάξει.

Οι δήμαρχοι, επιπλέον και οι περιφερειάρχες, φυσικά, δεν είναι «μόνο για να μαζεύουν τα σκουπίδια», όπως λένε στα καφενεία και στις πλατείες, μπορούν και οφείλουν να έχουν άποψη για τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, διότι η δουλειά τους, δηλαδή η διαχείριση των τοπικών υποθέσεων ,επηρεάζεται σημαντικά από τις πολιτικές εξελίξεις.

Αρκεί να μην ξεχνούν ότι τα τοπικά προβλήματα (που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να δουν και αδυνατούν να χειριστούν οι της κεντρικής πολιτικής σκηνής) πρέπει να ιεραρχούνται πρώτα σωστά.

Ο Δήμος μας όπως και κάθε δήμος χρειάζεται ανθρώπους με όρεξη και μεράκι που θα δουλέψουν τόσο για την ποιότητα ζωής των νέων όσο και των ανθρώπων την τρίτης ηλικίας. Η επιλογή είναι δική μας! Το τί θα ψηφίσει ο καθένας είναι ατομικό δικαίωμα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και κοινωνική υποχρέωση να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

O τοπικός  ιστότοπος Astros-kynourianews.gr, θέλοντας να συμβάλει θετικά στα κοινά όπως κάνει πάντα, δίνει βήμα στους υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες,καθώς σε π/σ,δ/σ ,προέδρους δ/κ & τ/κ και στους ενεργούς πολίτες, να καταθέσουν τόσο τις προτάσεις τους, καθώς και να αντιπαρατεθούν για μεγάλα θέματα που αφορούν το μέλλον και την  ανάπτυξη τού δήμου μας.

Επίσης ,μπορείτε να μας στέλνετε τα ερωτήματα σας επώνυμα, για να τα υποβάλουμε σε εκπομπές που θα οργανώσουμε με τους υποψηφίους.

Εμείς διεκδικούμε για τον τόπο μας ως ενεργοί πολίτες τα παρακάτω :

 • Όραμα από την δημοτική αρχή και στρατηγικό σχέδιο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τα προβλήματά του.
 • Η νέα δημοτική αρχή να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον πολίτη και κοντά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, οργανώνοντας δράσεις που ενισχύουν την τοπική αγορά, φροντίζοντας παράλληλα  για την σωστή τουριστική προβολή και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, καθ όλη της διάρκεια του έτους, με διάφορες μορφές τουρισμού, τον  εναλλακτικό και θρησκευτικό τουρισμό.
 • Άμεσο άνοιγμα του “Ιερού χώρου¨της Β Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων,του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Εύας, καθώς και όλων των άλλων μνημείων της περιοχής μας.
 • Μείωση  της γραφειοκρατίας, με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης από τον δήμο και εισπράττοντας λογικά δημοτικά τέλη….
 • Ολοκληρωμένη πολιτική αλληλεγγύης και την συγκρότηση ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης ,με επέκταση και ανάπτυξη μόνιμων δημοτικών υποδομών για όσους χρειάζονται βοήθεια και την άμεση κατασκευή του Γηροκομείου.
 • Αναπτυξιακά έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας για να κρατηθούν οι νέοι στον τόπο μας..
 • Να ξεκινήσουν άμεσα οι συνδέσεις του βιολογικού καθαρισμού με χαμηλές χρεώσεις και πολλές δόσεις των τελών σύνδεσης.
 • Έγκαιρη ,σωστή και ολοκληρωμένη συντήρηση  σε όλα τα  σχολεία , παιδικούς σταθμούς. και αθλητικούς χώρους…
 • Θέλουμε ένα καθαρό και φωτεινό δήμο, με αναπλάσεις και  φωτισμό των εισόδων αρχικά της έδρας του δήμου μας και στην συνέχεια σε όλα τα χωριά.
 • Ασφάλεια και αστυνόμευση   της περιοχής, ασφάλεια στους δρόμους και στα πεζοδρόμια! Κυκλοφοριακή ρύθμιση,άμεση εφαρμογή αποσυμφόρησης του κέντρου του Άστρους.
 • Ανακύκλωση στην πηγή ,που ενισχύει και καθιστά αποδοτικότερη την ανακύκλωση, που συνεπάγεται μείωση των δημοτικών τελών.
 • Σεβασμός των δημόσιων χώρων και τα δικαιωμάτων των πεζών, των ΑΜΕΑ κλπ .Εξασφάλιση ασφαλών  και πιστοποιημένων παιδικών χαρών.
 • Διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου και έντιμη διαχείριση των οικονομικών του.
 • Καλή συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων, την πρόσληψη νέου προσωπικού, την ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και υπηρεσίες «έξυπνης» πόλης….
 • Αξιοποίηση όλων των έντιμων και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μας…

Παρακαλούμε,στείλτε μας και τις δικές σας προτάσεις για να μας απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι ,τί θα κάνουν την επόμενη ημέρα της εκλογής τους.

Επικοινωνία: info@astros-kynourianews.gr

Με εκτίμηση

Φώτης Τζιβελόπουλος

 

 

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημόσια παράκληση στους υποψήφιους αιρετούς μας, έλεος πιά.. ανοίξτε αύριο τον “Ιερό Χώρο ” της Β’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και το Μουσείο Άστρους.

  Να μας απαντήσουν, περιμένουμε ποτέ δεν είναι αργά.

  https://www.astros-kynourianews.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%88%ce%ae%cf%86%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82/

 2. Είμαι η Χριστιάνα Δημ. Γαρδικιώτη, κόρη του Τζίμη του Γαρδικιώτη, Διευθυντή του ερηπωμένου εργοστασίου ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε. Είμαι Υποψήφια Περιφερειακή Συμβουλος με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛ/ΣΟ (Κα Λυμπεροπουλου) καθώς και Υποψήφια Ευρωβουλευτης με το ΑΚΚΕΛ (Αγροτικο Κτηνοτροφικο Κόμμα Ελλαδας) https://www.youtube.com/watch?v=hxwDrtu5Ia4

  Η πρόταση μου για την ΠΕΡΙΟΧΗ μας ΑΜΕΣΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΜΗ είναι η κατωθι:

  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ενος ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΒΙΟ-ΕΠΙΧΙΕΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πολυ κοντά στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ που ενημερωνει και προωθεί τις ΑΡΧΕΣ της Αναγεννητικής Γεωργίας συνδεδεμένο με ΤΟΠΙΚΟΥΣ + ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ + ΕΘΝΙΚΟΥΣ + ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ που θα συνεργήσουν με τους ΝΕΟΥΣ/ΕΣ της περιοχής, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους εστιατορες και τους επαγγελματίες ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ΤΟΠΟΥ. Επίσης θα υποστήριζει την Ιδρυση και Λειτουργία συνεργατικών επιχειρηματικών συμπράξεων (clusters) με προσανατολισμό την προστιθέμενη αξία σε ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ και Ερευνα+Τεχνολογία για την δημιουργία ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ που θα κάνουν την περιοχή μας ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

  EΧΩ ΗΔΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ τα εξής:

  1. Καλεσα τον Δρ Pauli Gunter https://www.gunterpauli.com/the-blue-economy.html to 2015 στον Αγιάννη Κυνουρίας & τον Ko Gareth Presch το 2016 στις Καρυες Λακωνιας την Συνοδο Κορυφης για την Καινοτομία στην ΥΓΕΙΑ https://www.linkedin.com/in/worldhealthinnovationsummit/?originalSubdomain=at και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους με τις ντόπιες κοινότητες.

  2. Ιδρυσα το “MERAKI PEOPLE”, εχω ηδη νοικιάσει τον χώρο στο Κεντρο Του ΑΣΤΡΟΥΣ (Εδρα Εταιρείας 80μ2)

  3. Eκδίδω σαν εκδοτικός οίκος “the Meraki People” το εργαλείο ανάπτυξης – Το βιβλίο της ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ απο τον Δρ Κωνσταντίνο ΒΟΡΓΙΑ http://www.biol.uoa.gr/tomeis/tomeas-bioxhmeias-moriakis-biologias/kwnstantinos-borgias.html

  4. ΟΛΟ το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ απο Παν/μια http://www.zeri.org/ , επιχειρήσεις, και Οργανισμους της Κοινωνίας των ΠΟΛΙΤΩΝ (Κοινσεπ και ΜΚΟ – Εθνικους και Παγκόσμιους https://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Yunus).

  Η χρηματοδότηση του όλων των δράσεων εχει γίνει 7 χρόνια τώρα απο ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ιδου οι EMPRAKTΕΣ AΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ του σε Εθνικο και Παγκόσμιο επίπεδο

  1) https://www.biosummit.org/christiana-gardikioti-2018 και
  2) https://www.linkedin.com/pulse/evolutionary-future-challenge-2017-results-fedor-fyodor-ovchinnikov/
  3) http://www.cfh.gr/home (Συνεργασία για την δημιουργία του Μηχανουργειου του 21ου αιώνα MAKERS SPACE απο τα ΠΑΙΔΙΑ της ΠΕΡΙΟΧΗΣ μας (κορίτσια και αγόρια)

  ΠΡΟΣΟΧΗ…δεν διορίζω κανέναν…δεν θα διορίσω κανέναν… αλλα ενδυναμώνω και προωθώ την δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα μέσω ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ.
  Προσπαθώ να βγάλω το κοινωνικό στιγμα του να είσαι ΝΕΟΣ & ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ ή ΝΕΑ και ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ και να εμπνευσω τους ανθρώπους του τόπου , γυναικες και άντρες να ακολουθουν τα όνειρα τους γιατι μαμμια φορά μπορεί και να τους βγεί!

  Χρηματοδοτηση απο την Ευρωπαικη Ενωση εχει ήδη κατατεθεί απο το “MERAKI PEOPLE” και περιμένουμε τα καλά νέα απο μέρα σε μέρα – για την μεταφορά τεχνογνωσίας της πρωτης ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ομάδας (οικοτεχνείας) μανιταριών σε κλαδιά ΕΛΗΑΣ που τωρα καιγονται απο την εταιρεία/ΣΧΟΛΕΙΟ της Dr Ivanka Milenkovic https://www.systemekofungi.com/ Επίσης μπορεί και να μας απορρίψουν…

  Ολα αυτά τα εκανα για να γεφυρωθεί η ΥΠΑΙΘΡΟΣ με την ΠΟΛΗ … Η ΤΡΟΦΗ με την ΥΓΕΙΑ των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ και Ο ΜΟΧΘΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

  ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
  Με ενα γαιδουράκι που θα κουβαλάει 2 κοφίνια (συνοδευομενο απο μια κατσικουλα – 2 προβατάκια – λιγα διχτυα ψαράδων – μια Κυψέλη μελισσών, ενα δεμάτι απο σταρι, ενα ασκι απο κρασί – και λίγα καστανα, μπορουμε να πάμε στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – έτσι κινηματικά – να αποδώσουμε ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ τα προβλήματα ΟΛΩΝ των Ψαραδων, Μελισσοκόμων, Αγροτών, και Κτηνοτρόφων στο Ευρωπαικο Κοινοβούλιο!
  Τα πρωτα δυο μορφωμένα παιδιά “ψήθηκαν άσχημα” για να υλοποιήσουν!
  Φυσικά υπάρχουν και οι αμφισητίες όπως πολλοί απο εσας και είναι ακόμα φίλοι μας και ευπρόσδεκτοι στην παρέα!

  Επειδή η επιτυχία μας είναι δεδομένη λόγω συμμαχίας με 5 Ευρωπαικες χώρες του ΑΚΚΕΛ http://infonews24.gr/index.php/info-news-sports/ellada/item/17360-to-akkel-symmaxei-me-to-italiko-kinima-pente-asteron στο άλλο καλάθι του γαιδαράκου θα εχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ που θα “ΦΙΛΕΨΟΥΜΕ” τους 751 Ευρωβουλευτές σε ενα απίστευτο ΠΑΡΝΩΝΙΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ υψηλών διατροφικών προδιαγραφών και εξαιρετικής ΠΑΡΝΩΝΙΤΙΚΗΣ γευσιγνωσίας συνοδευομενο απο μερικά χορευτικά!
  Μονη μου σιγουρα με τον γαιδαράκο ΔΕΝ φτάνω ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2500 χιλιάδες χιλιόμετρα! ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ομως? ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ?

  Προσκαλώ όλους τους υποψήφιους ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ και Υποψήφιους τους ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ και ΝΟΟΤΡΟΠΙΩΝ να παρευρεθουν για να παραθεσουν ΕΜΠΡΑΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

  ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ: Αν φτάσουμε ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ η περιοχή μας θα πάρει τέτοια ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ που θα νοιώσουμε ΟΛΟΙ τι σημαίνει ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και εισροή επισκεπτων στην περιοχή μας! Δεν είναι δα και λίγο να αλλάξεις τα δεδομένα σε μια μικρή κοινότητα (24 χωρια του ΠΑΡΝΩΝΑ που εγκαταλειπονται μέρα με την μέρα και που τα παιδιά μας μισευουν στα ΞΕΝΑ) τόσο ΔΥΝΑΜΙΚΑ και με τα ξενιτεμένα αδέλφια μας να μας παρακολουθουν και να χαιρονται με την πρωτοβουλίας μας!

  Μην ξεχναμε τα ιδια χωριά γεννησαν εναν ΝΙΚΗΤΑΡΑ, εναν ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΟΝΤΑΚΗ, ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΑΙΟΥΣ και εναν “ΓΕΡΟ” ΣΤΡΑΤΗΓΟ – Οδηγούς μας σε αποκοτιες σε καιρους χαλεπους όπως τώρα…

  Σας περιμένω ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ σε αυτή την ΣΥΝΑΞΗ ίσως στην Κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ. Βλέπετε ο πρωτογενής τομέας υπογραφει συμβολαιο με τον ΘΕΟ για τον καιρό και εξαρταται απο την βούληση ΤΟΥ …δεν θα μπορουσε η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ τους να είναι προστατευμένη σε γραφείο σκεπαστό !
  Για να βάλω στο καλάθι τα αιτήματα αλλα και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ της ομάδας υλοποίησης και να ακουστεί η φωνή της ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.

  Κλείνω με τις λέξεις του ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ ….μοιάζει ΑΔΥΝΑΤΟ μέχρι κάποιος να το κάνει πραγματικότητα.

  Με εκτίμηση,

  Χριστιάνα Δημ Γαρδικιώτη
  Ιδρύτρια του “MERAKI PEOPLE”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here