“Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα” Η Ελιά: Ο Πράσινος Χρυσός

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαράδρου ,το Σάββατο στις 17 Αυγούστου,φιλοξένησε με την σειρά του το φετινό “Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα”.

Τα 4 χωριά του Πάρνωνα: Χάραδρος, Πλάτανος, Σίταινα και Καστάνιτσα, σε μια εκδήλωση που πλέον απαριθμεί πολλά χρόνια, σε μια εκδήλωση που έγινε θεσμός, συναντήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Χαράδρου.

Κάθε χρόνο για να τιμήσουμε τον τόπο μας, παρουσιάζετε και  ένα θέμα βασισμένο στην ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση τα ήθη και έθιμα του τόπου. Έτσι και φέτος,το θέμα της εκδήλωσης ήταν, «Η Ελιά: Ο Πράσινος Χρυσός».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαράδρου, παρουσίασε με την συμμετοχή και των υπόλοιπων χωριών για τον πιο ευεργετικό, θεραπευτικό, χρήσιμο, ζωτικής σημασίας και αρχαίο σπόρο την “Ελιά”, που χρόνια δίνει ζωή και ανάπτυξη σε τούτο δω τον τόπο.

Μέρα σαν κι αυτήν αναβιώνει τον παρελθόν, γλυκιές αναμνήσεις και μνήμες επανέρχονται για τους μεγάλους καθώς την ίδια στιγμή μεταλαμπαδεύονται γνώσεις και εμπειρία στους νεότερους. Μικροί και μεγάλοι γίνονται όλοι το ίδιο! Γέλια, μουσική και χορός κατέκλυσαν τον χώρο.

Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους,διότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες των Πολιτιστικών Συλλόγων, τα χωριά του Πάρνωνα παραμένουν ζωντανά!

Στο φετινό αντάμωμα,παραβρέθηκε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ.Γιώργος Καμπύλης και αρκετός κόνσμος απο την περιοχή καθώς και επισκέπτες.

Στην εκδήλωση μίλησαν,ο φιλόλογος κ.Ν.Πολυμενάκος που παρουσίασε το θέμα,ο πρόεδρος της Καστάνιτσας κ.Πεφάνης και ο πρόεδροε του συλλόγου,κ.Κόκαλης.

Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή  μουσική και καλό φαγοπότι!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here