“Αν έχεις μαχαίρι τρως καρπούζι”  και τι είναι  νόμιμο και ηθικό.

3

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Με τα παρακάτω νέα από τον ηλεκτρονικό τύπο όλοι  θα καταλάβουμε εύκολα, γιατί ο σοφός λαός μας λέει “Αν έχεις μαχαίρι τρως καρπούζι ” , τι είναι  νόμιμο και ηθικό  και γιατί “άλλαξαν την έννοια και την σημασία των λέξεων, όπως τους συνέφερε” , όπως μας έλεγε o Θουκυδίδης.

Όλοι γνωρίζουμε  καλά , και καλύτερα  από μας ο διακεκριμένος νομικός  και παλιός φίλος μας υπουργός Φώτης Κουβέλης  ,το Σύνταγμα περιέχει τους θεμελιώδεις νόμους του κράτους  και  οι άλλοι  νόμοι  του κράτους  και οι αποφάσεις της κυβέρνησης που είναι αντίθετοι με το σύνταγμα  είναι  αντισυνταγματικοί  και άκυροι  στα κράτη δικαίου.

Το άρθρο  4 του συντάγματος αναφέρει , και αυτό είναι νόμιμο:

Αρθρο 4: (Ισότητα των Ελλήνων)

 1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
  2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.”

Επίσης όλοι οι πολίτες  συμφωνούν και  αυτό είναι ηθικό ” Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και  οι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις ”

Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό  τύπο παροχές και προνόμια για «ειδικά μισθολόγια»” και για ομάδες συμφερόντων” ένστολους, πανεπιστημιακούς και γιατρούς “, “δικαστές και οι εισαγγελείς ”  ,για αυτούς που παίρνουν τα περισσότερα και έχουν τα περισσότερα.

Δεν ακούμε τίποτα για τους συνταξιούχους των 338 ευρώ που τους έκοψαν 8 ευρώ!!!!!!  , τους ιδιωτικούς  υπαλλήλους των μισθών των 400 ευρώ”.. υπάρχουν  και χειρότερα. για τους άνεργους νέους και γέρους , για τους άλλους  2,630,000 συνταξιούχους που οι περισσότεροι έχουν μικρότερη σύνταξη, τους μικροεπιχειρηματίες που έβαλλαν η θα βάλλουν σύντομα λουκέτα, για τους νέους που  σύντομα θα φύγουν γιατί δεν τους χοράει αυτός ο τόπος…..

Ακούμε  υπουργούς να λένε οτι “θα πάρουν αναδρομικά αυτοί που έχουν κάνει αίτηση” , ξεχάστε τους πολλούς αγράμματους που δεν γνωρίζουν… θα πάρουν μόνο τα “ειδικά μισθολόγια”. Θα πάρουν  αυτοί που “ξέρουν” να “φωνάζουν” περισσότερο .

Θα πάρουν , αλλά δεν μας λένε  από πού, ποιός θα τα πληρώσει;;. Αυτός ο λαίμαργος κρατισμός  μας γονάτισε , όλοι οι κρατικοδίαιτοι που δεν είναι λίγοι  θέλουν περισσότερα κάθε μέρα , να τα πάρουν όλα να τελειώνουμε , για να αρχίσει κάποτε  επιτέλους ο λόγος και το “Ελληνικό μέτρο” ,αφού τα δανεικά τελείωσαν και πιάσαμε πάτο. Αυτό είναι “κράτος δικαίου”  και  κυβέρνηση της αριστεράς με “ηθικό πλεόνασμα  και  το ηθικό πλεονέκτημα”, που χάθηκε  και ξεχάστηκε…………

Λυπούμαστε που διακεκριμένοι νομικοί που γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, παλιοί φίλοι μας, “άλλαξαν την έννοια και την σημασία των λέξεων ,όπως τους συμφέρει”  ,και τα ονόμασαν όλα αυτά  “νόμιμα και ηθικά” για ομάδες συμφερόντων και ψηφοφόρων……….. τι μας περιμένει και τι άλλο άραγε θα ακούσουμε.

Οι κοινωνικές παροχές στα σύγχρονα  Κοινωνικά Κράτη  δικαίου δεν γίνονται σε ομάδες συμφερόντων και ψηφοφόρων, αλλά σε αυτούς που  χρειάζονται περισσότερο από τους άλλους τις κοινωνικές παροχές η τουλάχιστον δίκαια και αναλογικά σε όλους τους πολίτες. Αυτό είναι δίκαιο, νόμιμο  και ηθικό.

Οι πολίτες ας ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους , ας ενημερώνονται όσο μπορούν περισσότερο ,και ας βγάλλουν τα δικά τους συμπεράσματα,  αλλά  τουλάχιστον ας μην επιτρέπουν άλλους να τους λένε τι είναι ηθικό. Δείτε τα παρακάτω και τους συνδέσμους για περισσότερα.

“Τέλος της εβδομάδας έρχεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για το πρώτο από τα 8 μέτρα που ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το οποίο αφορά την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, πανεπιστημιακούς και γιατρούς. Πρόκειται για χρήματα τα οποία ανήκουν στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια»

http://www.efsyn.gr/arthro/anasa-gia-280000-dikaioyhoys

“Ψηφίστηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.”

 Δεν καταλαβαίνουμε γιατι συμφώνησαν όλοι, μήπως θα έχουμε εκλογές σύντομα;

http://www.efsyn.gr/arthro/live-psifizetai-i-tropologia-me-ta-anadromika-gia-ta-eidika-misthologia

Κουβέλης: Και νόμιμη και ηθική η επιστροφή αναδρομικών σε ενστόλους.

Δεν είναι μόνο νόμιμο αυτό που γίνεται, είναι και ηθικό έναντι μίας κατηγορίας εργαζομένων, ένστολων εν προκειμένω, των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης,”

http://www.efsyn.gr/arthro/koyvelis-kai-nomimi-kai-ithiki-i-epistrofi-anadromikon-se-enstoloys

“Στο Μισθοδικείο συζητήθηκε η αίτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου με την οποία ζητάει την φοροαπαλλαγή κατά, 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για το 2011-12

Η Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου, που έχει κρίνει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους….

Το Μισθοδικείο, μετά την συζήτηση επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία αναμένεται, λόγω της πάγιας νομολογίας του στο θέμα αυτό, να είναι θετική για την Βασιλική Θάνου.”

http://www.thetoc.gr/politiki/article/foroapallagi-25-sto-eisodima-tis-zita-i-b-thanou-gia-to-2011-2012

Πόσο τυφλή είναι η Δικαιοσύνη;

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Για να καταλάβουμε τι είναι νόμιμο και ηθικό , ας προξέξουμε τι λέει ο αρμόδιος υφυπουργός «μόνο όσοι συνταξιούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη θα τα λάβουν αναδρομικά”, “για λόγους δημοσίους συμφέροντος δεν μπορούν να επιστραφούν σε όλους, αφού δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση το δημόσιο ταμείο. “, και αυτό για την κυβέρνηση “είναι νόμιμο και ηθικό ” , και αυτό για την κυβέρνηση είναι “κράτος δικαίου”…..“όσοι έχουν μαχαίρι τρώνε καρπούζι” ..

  “Σημειώνεται ότι αν δικαιωθούν όλοι οι συνταξιούχοι, τότε το κόστος για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από τα αναδρομικά προσεγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ!”

  http://www.efsyn.gr/arthro/pagos-apo-ahtsiogloy-gia-ta-anadromika

 2. Οι πολιτικοί μας ξέχασαν ……,η έκαναν λάθος… άραγε θα ψηφίσουν νόμο για την εξαίρεση τους ..περιμένουμε

  ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ “ΝΌΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ”,
  “Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, επιστροφή αναδρομικών στους εαυτούς τους ύψους 24.442 ευρώ ψήφισαν οι βουλευτές με την τροπολογία για τα αναδρομικά των ενστόλων.

  «Το σχετικό Ψήφισμα, που έχει αυξημένη τυπική ισχύ έναντι του κοινού νόμου, ορίζει επίσης ότι οποιαδήποτε μεταβολή στις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου έχει άμεση επίπτωση και στους μισθούς των βουλευτών. Κατά συνέπεια οτιδήποτε χορηγείται ως ποσό αναδρομικών στους δικαστές, αυτομάτως καταβάλλεται και στους βουλευτές. Γραπτή δήλωση περί μη είσπραξης που απευθύνεται στο κόμμα, ακόμη και στο Προεδρείο της Βουλής, δεν είναι ισχυρή και απαιτείται νομοθετική διάταξη γι’ αυτό» επισημαίνει”

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/kataggelia-mitropoulou-anadromika-kai-se-bouleutes—oxi-apo-nd—kinal

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here