Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δύο νέα μέτρα για τo τριήμερο του Πάσχα

0

Επέκταση σε όλη τη χώρα του διπλασιασμού του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων, για άσκοπη μετακίνηση από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18/4 έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα (20/4) προς Τρίτη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα γίνονται σαρωτικοί, ενδελεχείς και σαρωτικοί έλεγχοι για το Β4 λόγο μετακίνησης (Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη) σχετικά με το σημείο αναχώρησης και προορισμού και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά με μέχρι δύο άτομα ανά όχημα. Σε περίπτωση, δε, που αποδειχθεί ότι υπάρχει «καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4» θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων στον οδηγό και 150 ευρώ στον συνοδηγό.

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση αυστηρότερων μέτρων και προστίμων «για τους παραβάτες και όχι για τον γενικό πληθυσμό», αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα είτε σήμερα είτε αύριο,είχε προναγγείλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.


Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι χθες ο κ. Χαρδαλιάς είχε τονίζει ότι θα ψήσουμε το αρνί ο Πάσχα «μόνοι στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς μας», και είχε προσθέσει: «Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα. Τέτοιος λόγος μετακίνησης δεν υπάρχει και δεν έχει κανείς αμφιβολία ότι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, όπως και τα πρόστιμα για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις….Θα περάσουμε λοιπόν το φετινό Πάσχα στο σπίτι, με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί και μόνο με αυτούς. Το αρνί ή θα το ψήσουμε μόνοι μας στο σπίτι ή στο φούρνο της γειτονιάς. Θα πάμε, προφανώς, και στο φούρνο και στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς να αγοράσουμε γλυκά», είχε προσθέσει.

Να σημειωθεί ότι οι λόγοι μετακίνησης των πολιτών είτε μέσω sms στο 13033, είτε με την βεβαίωση στο forma.gov.gr είναι οι εξής: 

Β1      Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.Β2      Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.Β3      Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.Β4      Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.Β5      Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.B6      Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου.Τόπος                              _________________________                        ΥπογραφήΗμερομηνία           _________________________Ο/Η Δηλών-ούσα   _________________________ΕΠΙΠΛΕΟΝΔίνεται επίσης η δυνατότητα και για τη συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο

Διεύθυνση κατοικίας

Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού

Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS ή την βεβαίωση μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Αρχική σελίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here