Από τη φετινή ΔΕΘ ξεκινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις εκδηλώσεις της για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 & Άλλα δελτία τύπου

0
Από τη φετινή ΔΕΘ ξεκινά η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις εκδηλώσεις της για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Posted: 18 Jun 2020 10:05 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινήσει επίσημα τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα μετάσχει με κεντρικό περίπτερο αφιερωμένο αποκλειστικά στην προβολή του επαναστατημένου Μοριά -με αναφορές σε μνημεία, περιοχές, όπλα και φορεσιές από την εποχή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και της μεγάλης συνεισφοράς της Πελοποννήσου σε αυτόν.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, στην Τρίπολη, με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας, συνοδευόμενη από τα μέλη της ολομέλειας Δέσποινα Μουζάκη και Γιάννη Βούλγαρη και τον γενικό διευθυντή λειτουργίας της Επιτροπής Θανάση Κανταρτζή.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την Γ. Αγγελοπούλου για τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την προσπάθεια που καταβάλλεται να υπάρχει συναινετικό πνεύμα, με την πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 1821” να εκφράζει ικανοποίηση και να συναινεί στη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, επαινώντας την προσπάθεια και τη σοβαρότητα που επιδεικνύει η Περιφέρεια ως προς το θέμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Στην Γ. Αγγελοπούλου ο Π. Νίκας επέδωσε το αντίγραφο της σφραγίδας της Πελοποννησιακής Γερουσίας, του πρώτου οργανισμού διοίκησης που συγκροτήθηκε από τους επαναστατημένους Ελληνες τον Μάιο του 1821 στις Καλτεζές. Το εν λόγω έργο έχει φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη, διευθυντή του Εικαστικού Σχολείου της “Φάρις”, του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Η εν λόγω σφραγίδα θα αποτελέσει και το λογότυπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι “δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καρδιά του αγώνα ήταν ο Μοριάς” και γι’ αυτό, μέσα από τις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις, “επιδιώκουμε να τιμήσουμε το αίμα και τον αγώνα των προγόνων μας”.

Κυρώθηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η πράξη εφαρμογής για την Κηπούπολη της Καλαμάτας

Posted: 18 Jun 2020 10:04 AM PDT

Η πράξη εφαρμογής της πoλεοδομικής μελέτης στην περιοχή της Κηπούπολης, στην Καλαμάτα, κυρώιθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Με την κύρωση της εν λόγω πράξης εφαρμογής τελειώνει ουσιαστικά η πολύχρονη περιπέτεια για την πολεοδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Απομένει πλέον το στάδιο των ενστάσεων, οι οποίες μπορούν να υποβληθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ανάρτηση της απόφασης του περιφερειάρχη στην “Διαύγεια”.

Ας σημειωθεί, εξ άλλου, ότι όσον αφορά την Τοπική Κοινότητα Βέργας, αναμένεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, καθώς ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ήδη στο αρμόδιο υπουργείο.

Στη Βυτίνα αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης

Posted: 18 Jun 2020 10:04 AM PDT

Συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα επισκέπτεται την Βυτίνα στις 11.30 το πρωί αύριο, Παρασκευή 19 Ιουνίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Σκοπός της επίσκεψης του υπουργού, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης είναι μέσα από συνεργασία του υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου Γορτυνίας, να υπάρξει  αξιοποίηση του κτήματος Τριανταφυλλίδη, για τον σκοπό τον οποίον επιτάσσει η διαθήκη του δωρητή.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, σημείωσε ότι θα θέσει εκ νέου στον υπουργό τα ζητήματα του ΕΛΓΑ, της αγροτικής οδοποιίας καθώς και της άρδευσης.

Χωρίς νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Πέμπτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 18 Jun 2020 10:03 AM PDT

Δεν αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων παραμένει 201.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

“Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, παραμένει στην Περιφέρεια μας διακόσιοι ένας (201) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1)^^ – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατρία (13)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν εννέα άνδρες (109) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων εννέα (9) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία και δεκαεπτά (16+1^^) νοσηλεύονται έως σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία. Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 17/06/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 18-06-2020

Θεμελιώνεται αύριο Παρασκευή στην Ερμιονίδα το Killada Hills

Posted: 18 Jun 2020 10:02 AM PDT

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα εκπροσωπήσει η αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για τον Τουρισμό Αννα Καλογεροπούλου, στην εκδήλωση θεμελίωσης της μεγάλης τουριστικής επένδυσης Kilada Hills, στην Ερμιονίδα, αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Η εν λόγω επένδυση υλοποιείται σε έκταση 2.100 στρεμμάτων και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γνωστοποιηθεί, θα περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχείου προδιαγραφών 5 αστέρων κι έκτασης 30.000 τ.μ., την ανέγερση πολυτελών κατοικιών (μεταξύ άλλων 320 επαύλεις και 100 βίλες), καθώς και τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, αθλητικών χώρων, spa και γηπέδου γκολφ έκτασης 768 στρεμμάτων.

Συνεδρίασε η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας για το ΕΣΠΑ

Posted: 18 Jun 2020 10:01 AM PDT

Συνεδρίασε στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΕΣΠΑ.

Σε παρέμβασή του, στην αρχή της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε προς τα μέλη της επιτροπής ότι λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού η κάθε Περιφέρεια υποχρεώνεται να επιστρέψει το 1/6 του ΠΕΠ στην κεντρική κυβέρνηση. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι η πίστωση αυτή θα επιστραφεί στις Περιφέρειες.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας διευκρίνισε ότι τον τρέχοντα μήνα Ιούνιο γίνεται απλώς μια οικονομική τακτοποίηση του ΕΣΠΑ, η μεγάλη αναθεώρηση του οποίου γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην αναθεώρηση αυτή, συνέχισε ο περιφερειάρχης θα μπουν τα 15.000.000 ευρώ για την επαναλειτουργία του τρένου, αλλά και τα 20.000.000 ευρώ για το δίκτυο του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην ίδια διαδικασία, εξ άλλου, έχει προγραμματιστεί η ένταξη μεγάλων έργων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα

Στην Αργολίδα ο άξονας Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό και η σύνδεση Αργους και Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο, στα Δερβενάκια. Στην Αρκαδία η παράκαμψη Λαγκαδίων. Στην Κορινθία η ανάπλαση της περιοχής του Ισθμού. Στη Λακωνία ο δρόμος Σπάρτη – Γύθειο και η παράκαμψη Βλαχιώτη. Στη Μεσσηνία, ο δρόμος Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και οι παρακάμψεις Κάμπου και Σταυροπηγίου, αλλά και της Γιάλοβας.

Σημειώνεται ότι τα πιο πάνω έργα αφορούν μόνο το σκέλος του ΠΕΠ, καθώς -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- υπάρχουν και τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, ιδιαίτερα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκαν και οι ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ:

Ενέργες Προσκλήσεις ΕΣΠΑ

Παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ξεκινά σήμερα την φετινή θερινή λειτουργία της η Costa Navarino

Posted: 18 Jun 2020 09:59 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που θα γίνει αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου στην Costa Navarino, τη μεγάλη τουριστική επένδυση στη δυτική Μεσσηνία, η οποία επανεκκινεί την λειτουργία της για την φετινή τουριστική περίοδο.

Ας σημειωθεί ότι εκτός από το πλαίσιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία θα εφαρμόζει, η σημαντική αυτή τουριστική μονάδα, δημιουργεί ιατρικό κέντρου που θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Επιπλέον, θα εφαρμόζει θερμομέτρηση σε επισκέπτες, συνεργάτες και προμηθευτές κατά την είσοδο, μοριακά τεστ στους συνεργάτες σε τακτά διαστήματα, ενώ προβλέπει και την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για απολυμάνσεις, καθώς και επιπλέον συνεργατών συνολικά λόγω των αυξημένων αναγκών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας με τον πρόεδρο Special Olympics Hellas

Posted: 18 Jun 2020 09:07 AM PDT

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα, με τον πρόεδρο του οργανισμού Special Olympics Hellas Διονύσιο Κοδέλλα και τους συνεργάτες του.

Στην διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης) Μεσσηνίας Κώστα Σαραβελάκη, ο Δ, Κοδέλλας ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του οργανισμού, που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού, με απώτερο σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.

Ο στόχος του οργανισμού, ανέφερε ο πρόεδρός του, είναι η δημιουργία σε βάθος τριετίας ενός δικτύου το οποίο θα αναπτυχθεί σε είκοσι μία πόλεις, μέσω του οποίου θα υλοποιούνται αθλητικές δράσεις που θα απευθύνονται σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετικά αισθητοποιημένη σε ζητήματα ατόμων που χρήζουν υποστήριξης και ως εκ τούτου “αγκαλιάζει” την προσπάθεια του οργανισμού και υποστηρίζει τις δράσεις του.

Καταλήγοντας ο Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ικανό πεδίο συνεργασίας της Περιφέρειας με τον οργανισμό Special Olympics Hellas, σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων.

Συναντήσεις για το πρόγραμμα Δακοκτονίας, αύριο Παρασκευή σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

Posted: 18 Jun 2020 09:06 AM PDT

Συναντήσεις εργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας συγκάλεσε αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Στις εν λόγω συναντήσεις θα συμμετέχουν οι Διευθυντές Αγροτικής Ανάπτυξης, Μεσσηνίας (ΔΑΟΚ) Γιάννης Κυριακόπουλος και Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, οι επιτροπές δακοκτονίας και οι ανάδοχοι παγιδοθεσίας και ψεκασμών.

Η πρώτη συνάντηση, που θα αφορά την περιοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας είναι προγραμματισμένη στις 10 αύριο το πρωί, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Η δεύτερη συνάντηση, για την περιοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Τριφυλίας έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι, στην Κυπαρισσία, στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here