ΑΥΓΟΥΣΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

0

Γράφει ο Στυλιανός Παπαντώνης

Έτσι υμνεί η λαϊκή σοφία τον Αύγουστο της αφθονίας γλυκών καρπών και, μαζί, των εορταστικών εκδηλώσεων με τα πανηγύρια, που, αποκορύφωμα έχουν εκείνο της Μεγάλης Παναγιάς, στις 15.

Φέτος βέβαια η απειλητική πανδημία έκλεισε τον κόσμο στα σπίτια του και περιόρισε τις συναθροίσεις. Μα σε τούτη την κρίσιμη ώρα κάτι χρειάζεται ο άνθρωπος, για να γλυκαθούν τα χείλη του. Έτσι κάποιες φωτεινές δέσμες παραμερίζουν, έστω και λίγο, το μαύρο πέπλο της θλιβερής καθημερινότητας προκαλώντας χαρά, αγαλλίαση, αισιόδοξη προοπτική πως κι αυτό θα  π ε ρ ά σ ε ι.

Κάπως έτσι το βράδυ της Κυριακής, 2 Αυγούστου βρεθήκαμε στο υπαίθριο θεατράκι της πλατείας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ, στα Κούτρουφα ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας να διασκεδάζουν παρακολουθώντας την υπέροχη εκδήλωση, γνήσια ερασιτεχνική προσφορά συνανθρώπων μας.

Εμπνευστής και κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς η γνωστή για την ανιδιοτελή προσφορά της στο χώρο του πολιτισμού, σεμνή Βερβενιωτοπούλα, Ευγενία Θωμοπούλου. Για το φόβο του αοράτου ιού τα καθίσματα έχουν τοποθετηθεί αραιά. Συνωστισμός δεν υπάρχει.

Σε πρώτη φάση δύο γνωστοί συντοπίτες μας ερασιτέχνες ηθοποιοί οι: Ελένη Τσαγκούρη – Μπουτσικάκη και Ανδρέας Σμαρδάς παρουσιάζουν με ζηλευτή επιτυχία το μονόπρακτο <<Διακοπές στη Βενετία>> της Μαργιανίνας Κριεζή. Μια πεντάδα μικρών χαριτωμένων κοριτσιών, που πλαισιώνουν το θεατρικό ζευγάρι, προσθέτουν χάρη και ομορφιά στο δρώμενο. Ωραία!

Και έπειτα ήρθε η σειρά της Ευγενίας για να θυμίσει στους παλιούς περασμένες στιγμές, να τους συγκινήσει… Όμως, όπως διαπιστώσαμε, και οι μικροί μαγεμένοι από τον έλλογο και φίνο λόγο της Ευγενίας, παρακολουθούσαν με ζωηρό ενδιαφέρον.

Έπειτα η ευγενέστατη οικοδέσποινα απέδωσε τις δέουσες τιμές και ευχαριστίες στους συνεργάτες της: ηθοποιούς (μεγάλους) και μικρούς καθώς και στους Μιχάλη και Μανώλη Μπουτσικάκη για τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης και στον Πέτρο Μπουτσικάκη για την πολύτιμη συμβολή του εξασφάλιση καθισμάτων και επίλυση κάθε σχετικού προβλήματος.

Στη συνέχεια οι οργανωτές πρόσφεραν στο κοινό γευστικούς κουραμπιέδες, νηστήσιμους.

Να είστε καλά παιδιά! Μας προσφέρατε ό,τι μας λείπει: τη  χ α ρ ά.

Ευγενία, ο ύμνος για το δάσκαλο και το έργο του μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Ως παλιός δάσκαλος σε ευγνωμονώ. Να είσαι πάντα δυνατή και να προσφέρεις.

Με απέραντη εκτίμηση

Στυλιανός Γρ. Παπαντώνης

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here