Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία

0

Tην αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φαίνεται πως έχει αποφασίσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με σημερινό (11/1/2021) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», στόχος είναι οι αλλαγές να εφαρμοστούν εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και πιθανά -εκτός απροόπτου- από την Γ’ ΕΣΣΟ του ερχόμενου Μαΐου.

Η θητεία σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμούν ότι από τη μία η μειωμένη θητεία θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους, ώστε να καταταγούν για να εκπληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να συνεχίσουν την πολιτική ζωή τους με τις σπουδές τους ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Από την άλλη στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά. Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει ρυθμίσεις για τους περίπου 23.000 ανυπότακτους./tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here