Αυξάνονται τα κρούσματα κοροναϊού – Έκτακτα μέτρα και «ανοχύρωτα» νοσοκομεία

0

πτά νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα αλλά και νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της νόσου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Κυριακής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό  στα 73.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την πρόληψη διάδοσης της νόσου, τα οποία είναι:

  • αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ για 4 εβδομάδες
  • αναστολή οποιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης για 4 εβδομάδες
  • αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες
  • διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Όπως ανέφερε, τα μέτρα ισχύουν από αύριο Δευτέρα και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Την ίδια στιγμή, πολλές εκτιμήσεις αναφέρουν πως τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν έχουν διαγνωστεί καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες είτε δεν ελέγχουν τους ασθενείς που δεν έχουν ταξιδέψει σε Ιταλία και Κίνα, είτε τους δίνουν απλώς οδηγία να παραμείνουν στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων έχει πλέον καταρρεύσει καθώς το σύστημα ελέγχου από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας αποδείχθηκε στην πράξη απολύτως διάτρητο και απροετοίμαστο, όπως εξάλλου είχαν προειδοποιήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση των εργαζόμενων στο Αττικό, το οποίο είναι μάλιστα «νοσοκομείο αναφοράς», οι οποίοι καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις, ενώ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας την Πέμπτη.

Η περίπτωση του 66χρονου στην Αχαΐα, ο οποίος γύρισε ασθενής από θρησκευτική εκδρομή στο Ισραήλ, αλλά παρά τις επισημάνσεις των θεράποντων γιατρών ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να τον βάλει σε καραντίνα, καθώς δεν είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, είναι χαρακτηριστική των κενών στο σύστημα ελέγχου. Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι από τους συνταξιδιώτες του, που επίσης διαγνώστηκαν με κοροναϊό, να κυκλοφορούν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης. «Πήραμε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και μας είπαν να πάμε σπίτι μας», δήλωσε μια εκ των ταξιδιωτών του γκρουπ.

Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλους πολίτες, που καταδεικνύουν τα εγκληματικά κενά στον κυβερνητικό σχεδιασμό, τα οποία έχει αναδείξει από την αρχή το Tvxs.gr. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το τελευταίο ρεπορτάζ από το Mega:

Πλέον όλοι συνηγορούν πως θα υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, καθώς ο κοροναϊός έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τις δυσοίωνες εκτιμήσεις για την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. «Υπολογίζουμε με τα μαθηματικά μας μοντέλα και με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παίξει ρόλο στην αποφυγή της περαιτέρω διασποράς μπορεί να φτάσουμε το 10-15% του πληθυσμού που θα νοσήσει. Μπορεί όμως να είναι και το 5% αυτή την περίοδο και να αυξηθεί την επόμενη χρονιά και ειδικότερα τον χειμώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σύμφωνα με την καθηγήτρια δημόσιας υγείας Τζένη Κρεμαστινού η μεγάλη έξαρση στην Ελλάδα αναμένεται τον Απρίλιο.

Τα εγκληματικά λάθη και το διάτρητο σύστημα ελέγχου έχουν καταγγείλλει σε όλους τους τόνους οι νοσοκομειακοί γιατροίπαρά τους αρχικούς κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί «θωρακισμένης» χώρας. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού», δήλωσε μετά τις αποκαλύψεις για τα κενά στο σύστημα ελέγχου και τις καταγγελίες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες είχε ισχυριστεί πως η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς, που τόνιζαν και τονίζουν πως η χώρα παραμένει «ανοχύρωτη» απέναντι στην επιδημία. 

https://tvxs.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here