Αυτοψία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στις Μυκήνες & άλλα νέα…

0
Αυτοψία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στις Μυκήνες

Posted: 02 Sep 2020 10:56 AM PDT

“Δυστυχώς η πυρκαγιά στις Μυκήνες, που αποτελεί κάθε άλλο παρά κολακευτική είδηση για τη χώρα μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μας εξέθεσε -κι αυτό γιατί ήδη από το 2006 υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου, η οποία παρέμενε ανενεργή για όλο αυτό το χρονικό διάστημα”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος το πρωί σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε τον πυρόπληκτο χώρο, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, καθώς και την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Αλκηστι Παπαδημητρίου.

Στην διάρκεια της επίσκεψής του, ο περιφερειάρχης ήταν σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία συμφωνήθηκε η μελέτη πυροπροστασίας να επικαιροποιηθεί από την Περιφέρεια:

“Θα υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο και το έργο θα αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και ελπίζω μέχρι τότε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα” δήλωσε ο Π. Νίκας, λέγοντας ότι θα αξιοποιηθεί προς τούτο το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης:

“Η φωτιά αυτή συνιστά πολύ μεγαλύτερο τραύμα για την χώρα από ό,τι οι πυρκαγιές που είχαμε στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κορινθία” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας πάντως ότι “υπάρχει ζημιά, αν και τα προβλήματα είναι περισσότερο αισθητικής φύσεως. Η μαυρίλα που βλέπουν οι επισκέπτες -Ελληνες και ξένοι- δεν δίνει και την καλύτερη εντύπωση” παρατήρησε ο Π. Νίκας, που τόνισε πάντως ότι η επισκεψιμότητα του χώρου παραμένει μεγάλη, όπως και ο ίδιος διαπίστωσε.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι ο περιφερειάρχης είχε επικοινωνία και με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, με εντολή του οποίου από σήμερα και στο εξής θα σταθμεύει μόνιμα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου.

Σε τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας με την ηγεσία του ΕΟΔΥ και τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 02 Sep 2020 10:51 AM PDT

Στην τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για θέματα αρμοδιότητας του Οργανισμού, το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ παρέμβαση έγινε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και είναι σε εφαρμογή, ενώ αναλύθηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

ΚΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε ικανοποίηση για τους χειρισμούς του ΕΟΔΥ όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας -“είμαστε ευχαριστημένοι με όσα πράττει, πρέπει στην διάρκεια της κρίσης να υπάρχει κάποιος που έχει το γενικό πρόσταγμα κι εμείς να συστοιχιζόμαστε, αναφέροντας φυσικά και τα προβλήματα που εντοπίζουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση μέχρι τώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι καλή κι αυτό, όπως επισήμανε, “παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες:

“Εχουμε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων -μόνο η δομή στο Κρανίδι έχει δώσει το 50% των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Περιφέρεια-, κι ακόμα καταυλισμούς ρομά, αλλά και πολλές εκατοντάδες αλλοδαπούς εργάτες γης. Ολα αυτά συνιστούν ένα εκρηκτικό μίγμα που αν δεν προσέξουμε μπορεί να δώσει αρνητικά αποτελέσματα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ταυτόχρονα έθεσε και το ζήτημα της υστέρησης της Περιφέρειας σε υγειονομικές δομές, παρατηρώντας ότι δεν νοείται στον 21ο αιώνα να υπάρχει Περιφερειακή Ενότητα χωρίς νομαρχιακό νοσοκομείο, όπως συμβαίνει στην Αργολίδα.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Οσον αφορά την παρέμβαση του υφυπουργού Ν. Χαρδαλιά, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη υποδείξει τον χώρο, στην περιοχή της Τρίπολης, για την δημιουργία σε αυτόν του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ).

Πρόσθεσε ακόμα, μετά την σχετική αναφορά του υφυπουργού, ότι χθες ανέλαβε καθήκοντα και ο δασολόγος Βασίλης Χαντζής ως Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου.

Με το σύνολο των περιφερειαρχών, τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα αποκλειστικά για θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Υπογράφηκε η μίσθωση για νέο κτήριο των υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην Τρίπολη

Posted: 02 Sep 2020 10:46 AM PDT

Υπογράφηκε στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, η μίσθωση από την Περιφέρεια του κτηρίου στην αρκαδική πρωτεύουσα το οποίο θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της -όπως και της Π.Ε. Αρκαδίας.
Το εν λόγω κτήριο, συνολικής επιφάνειας 2.408,86 τ.μ., βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης, επί της οδού Ναυπλίου 57, απέναντι από το ΚΤΕΛ. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες, ενώ διαθέτει και 100 θέσεις στάθμευσης.
“Είναι ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό των δαπανών της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το τίμημα το οποίο θα καταβάλλεται είναι μικρότερο από το σύνολο του τιμήματος που καταβάλλεται για κάθε ένα από τα κτήρια που φιλοξενούν τώρα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Π.Ε. Αρκαδίας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Πρόσθεσε παράλληλα, ότι εκτός από την οικονομία που επιτυγχάνεται, στο εν λόγω κτήριο διασφαλίζεται και η ποιότητα του περιβάλλοντος εργασίας για τους υπαλλήλους, κάτι που θα ανακλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Τέλος, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η μετακίνηση των υπηρεσιών στο εν λόγω κτήριο θα ανακουφίσει κατά μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στην Τρίπολη.

Η συνδρομή της Περιφέρειας προς την Πυροσβεστική

Posted: 02 Sep 2020 10:44 AM PDT

Εγγραφο προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες με θέμα τον τρόπο στήριξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο οποίο τονίζει ότι η Περιφέρεια προσφέρει στήριξη στην Π.Υ. μετά από το σχετικό αίτημα που διατυπώνεται εκ μέρους της.

Στο έγγραφο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια διαθέτει βαρέα οχήματα και υδροφόρες εφόσον ζητηθούν από την Πυροσβεστική, ενώ προς το προσωπικό της οποίας παρέχει μέσα μετακίνησης, φιλοξενία (χώροι ξεκούρασης και ύπνου), όπως επίσης ξηρά τροφή και νερό.

Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Στ. Κυριακούλη

Posted: 02 Sep 2020 10:42 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, με τον ιδιοκτήτη της μαρίνας Καλαμάτας Σταύρο Κυριακούλη και στελέχη της εταιρείας “Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.”.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η δυνατότητα ανάπτυξης μαρίνων σε λιμάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς αποτέλεσε κοινή διαπίστωση του περιφερειάρχη και του γνωστού επιχειρηματία ότι ο θαλάσσιος τουρισμός θα είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα μετά το πέρας της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκταμίευση 123.490,08 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 02 Sep 2020 10:40 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 123.490,08 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Πρόσληψη δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 02 Sep 2020 10:39 AM PDT

Στην προκήρυξη δύο θέσεων δικηγόρων, με έμμισθη εντολή, για την έδρα της θα προβεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εν λόγω δύο δικηγόροι, η σύμβαση των οποίων θα προβλέπει εργασία με πλήρες ωράριο δημοσίων υπαλλήλων -εκτός αν έχουν υποχρέωση να παρίστανται σε ακροατήριο, στο πλαίσιο κάποιας δίκης- θα έχουν ως έδρα την Τρίπολη, αλλά θα απασχολούνται με ζητήματα από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θέματα του Δήμου Τρίπολης στη συνάντηση Λαμπρόπουλου – Τζιούμη

Posted: 02 Sep 2020 10:37 AM PDT

Θέματα του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας απασχόλησαν τη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος είχε σήμερα, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, με τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη.

Ειδικότερα, στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι  δύο προγραμματικές συμβάσεις για τους δρόμους προς το χιονοδρομικό κέντρο Οστρακίνας και προς Λιμποβίσι, η κατασκευη του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο, το info kiosk της Π.Ε. Αρκαδιας και η ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής της Κολοκοτρώνη.

Υπογραφή τριων συμβάσεων για την Αργολίδα από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 02 Sep 2020 10:34 AM PDT

Στην υπογραφή τριων πολύ σημαντικών συμβάσεων για την Π.Ε. Αργολίδας προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Οι εν λόγω συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, υπογράφηκαν στο μουσείο των Μυκηνών -κατά την επίσκεψη του Π. Νίκα στον πυρόπληκτο αρχαιολογικό χώρο- και αφορούν, την συντήρηση του οδικού δικτύου στην Αργολίδα, την συντήρηση του δρόμου Λυγουριό – Τραχειά, καθώς και εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία “Ζορμπάς” που είχε πλήξει το νομό τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here