Α’ κατηγορία με δυο ομίλους προτείνει η ΕΠΣ Αρκαδίας!

0

Τη διεξαγωγή πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας σε δύο ομίλους για τη σεζόν 2020-21 προτείνει στα σωματεία-μέλη της η ΕΠΣ Αρκαδίας.

Με επιστολή που απέστειλε στις ομάδες της Αρκαδίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΑ ενημέρωσε τα μέλη της ότι, εξαιτίας του γεγονότος ότι η αγωνιστική περίοδος 2020-21  θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και απρόβλεπτη (ανά πάσα στιγμή μπορεί να διακοπεί  ή να μην αρχίσει), επεξεργάστηκε και προτείνει ομόφωνα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του αρκαδικού ποδοσφαίρου, που αποσκοπεί στο να ανακουφίσει τις ομάδες τόσο οικονομικά (λιγότερες μετακινήσεις), όσο και σε θέματα υγείας των αθλητών  (λιγότερος συνωστισμός).
Τα βασικά σημεία του σχεδίου είναι:

Η Δημιουργία δύο ομίλων. Ο ένας όμιλος θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες των Δήμων Τρίπολης ,Γορτυνίας και Μεγαλόπολης, ενώ ο άλλος όμιλος θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Ο αρχικός υπολογισμός της ΕΠΣΑ είναι ότι κάθε όμιλος θα αποτελείται από δέκα τουλάχιστον ομάδες.

Το πρωτάθλημα προτείνεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση θα υπάρχουν 18 αγωνιστικές για κάθε όμιλο, με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας   από κάθε όμιλο να υποβιβάζονται στη  Β΄ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Στη δεύτερη φάση, οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε ένα νέο πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, εντός και εκτός έδρας,  ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής που θα κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ Αρκαδίας, παρόλο που με τις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες ο νομοθέτης της παρέχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγές ή αναδιαρθρώσεις που κρίνει απαραίτητες, έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τις ομάδες και ζητά από τα σωματεία να εκφράσουν τις απόψεις τους, έτσι ώστε να υπάρξει συνεργασία που θα προσφέρει ιδέες και θα βελτιώσει το πρωτάθλημα .

.arcadiasports.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here