Βάσεις 2021: Άνοδος και το 30% των υποψηφίων εκτός ΑΕΙ, σύμφωνα με εκτιμήσεις

0

Για άνοδο στις βάσεις του 2021, κυρίως λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις, μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών λυκείων.

Η άνοδος μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 8.500 μόρια στα περιφερειακά Πανεπιστήμια, και όπως έχει επισημανθεί, το 30% των υποψηφίων είναι πιθανό να μείνει εκτός ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι φέτος αναμένεται να «κοπεί» από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας κάθε υποψήφιος που θα έχει συγκεντρώσει βαθμολογία κάτω των 8.500 μορίων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων αναμένεται μεταξύ 6 και 10 Ιουλίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα.

Να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους τηλέφωνο, με sms από το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, καθηγητές προ ημερών ανέφεραν ότι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας αποτυπώνουν τη στροφή που ξεκίνησε πέρυσι στο εμβληματικό αυτό μάθημα.

Ειδικότερα, η έως τώρα αποτίμηση για τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους του Γενικού Λυκείου –περίπου 70.000 από τους συνολικά λίγο περισσότερους από 100.000– είναι πως εύκολα θα «πιάσουν» το 10, αλλά δύσκολα το 20.

«Εύκολο το 10, άνετο το 15, δύσκολο το 20!» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» η μαθηματικός Ηρώ Μαρκάκη από το φροντιστήριο «Μεθοδικό», σχολιάζοντας τις προοπτικές των υποψηφίων για την επίδοσή τους στις Πανελλαδικές με κριτήριο μόνο τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων.

/tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here