Βαίνει προς ολοκλήρωση η συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Γαρέα – Μαυρίκι – Βέρβενα & Άλλα νέα της Περιφέρειας

0

Βαίνει προς ολοκλήρωση η συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Γαρέα – Μαυρίκι – Βέρβενα

Posted: 20 Sep 2021 11:28 AM PDT

Προς ολοκλήρωση βαίνει το προϋπολογισμού  600.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Γαρέα – Μαυρίκι – Βέρβενα, από την Π.Ε. Αρκαδίας.

Οι εργασίες ασφαλτικών και τεχνικών έργων έχουν ολοκληρωθεί, με τη διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα από το Μαυρίκι έως τα Βέρβενα και, κατά τμήματα, από την Γαρέα έως το Μαυρίκι.

Με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η βατότητα σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου της Αρκαδίας το οποίο βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, γεγονός που επί σειρά ετών καθιστούσε ιδιαιτέρως δυσχερή την κυκλοφορία των οχημάτων.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων επικινδύνων θέσεων.

42 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, 120 οι νοσηλείες

Posted: 20 Sep 2021 11:38 AM PDT

Συνολικά 142 κρούσματα covid-19 καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.126.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 20 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.126, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 632.908 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 51,0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 138 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.866 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (62,3% άνδρες) με διάμεση ηλικία 65 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 313 (91,52%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8,48%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.092 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 128 (ημερήσια μεταβολή -33,33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 191 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.505 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 142 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 22.030.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 20, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 40, στην Π.Ε. Λακωνίας 22 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 40.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 120 άτομα (τα 8 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 13, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 27, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 23 (τα 4 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 13 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 34 (τα 4 στη ΜΕΘ).

Ανεμβολίαστο απέναντι στην covid-19 το 24,4% των υπαλλήλων στις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 20 Sep 2021 11:38 AM PDT

Ανεμβολίαστοι απέναντι στην covid-19 παραμένουν μέχρι σήμερα Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου οι 253 από τους συνολικά 1.012 υπαλλήλους της Περιφέρειας Πελοποννήσου -ποσοστό 24,4%-, οι οποίοι υποχρεώνονται να υποβάλλονται σε rapid test.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας νωρίτερα σήμερα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα εν λόγω στοιχεία των ανεμβολίαστων – υπόχρεων rapid test μεταβάλλονται κάθε εβδομάδα με βάση τη ροή των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η κατάσταση ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι η εξής:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σύνολο υπαλλήλων 189

Χωρίς εμβόλιο υπόχρεοι rapid test 42 (22,2%)

Εμβολιασμένοι / νοσήσαντες 147 (όλοι εμβολιασμένοι)

ΑΡΚΑΔΙΑ

Σύνολο υπαλλήλων 235

Χωρίς εμβόλιο υπόχρεοι rapid test 67 (28,5%)

Εμβολιασμένοι / νοσήσαντες 168 (όλοι εμβολιασμένοι)

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Σύνολο υπαλλήλων 207

Χωρίς εμβόλιο υπόχρεοι rapid test 54 (26%)

Εμβολιασμένοι / νοσήσαντες 153 (εκ των οποίων 9 νοσήσαντες)

ΛΑΚΩΝΙΑ

Σύνολο υπαλλήλων 124

Χωρίς εμβόλιο υπόχρεοι rapid test 27 (21,7%)

Εμβολιασμένοι / νοσήσαντες 97  (όλοι εμβολιασμένοι)

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σύνολο υπαλλήλων 257

Χωρίς εμβόλιο υπόχρεοι rapid test 63 (24%)

Εμβολιασμένοι / νοσήσαντες 194 (όλοι εμβολιασμένοι)

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Τρίπολη με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας

Posted: 20 Sep 2021 11:37 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας.

Τη συνάντηση απασχόλησαν θέματα σχετικά με την αρμοδιότητα της υφυπουργού και δράσεις σχετικά με αυτά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η σημαντική παρέμβαση από πλευράς περιφερειακής Αρχής και ειδικότερα η ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου για την προσθήκη ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και άλλων παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 3,78 εκατ. ευρώ.

Οπως είναι γνωστό, το εν λόγω έργο προβλέπει, ειδικότερα, προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις στο υφιστάμενο κτήριο της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας(3.786.367,38 ευρώ).

Το φυσικό αντικείμενο αφορά, (α) προσθήκη ορόφου στο ισόγειο κτήριο της υφιστάμενης Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας και σε προσθήκη κατ’ επέκταση, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέου κόμβου κατακόρυφης επικοινωνίας, ένα κλιμακοστάσιο διαφυγής και ένα ασθενοφόρο ανελκυστήρα, (β) επέκταση και αναδιαρρύθμιση του υφιστάμενου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) και (γ) προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών ειδών, υπολογιστών και συνοδού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του νέου έργου.

Αποκαλυπτήρια από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα της προτομής του Ιωάννη (Γενναίου) Κολοκοτρώνη, στον Ακοβο

Posted: 20 Sep 2021 11:35 AM PDT

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη (Γενναίου) Κολοκοτρώνη, οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 και 13ου πρωθυπουργού της Ελλάδας και γιου του αρχιστράτηγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα χθες, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στον Ακοβο Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που έγινε και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την επιμέλεια της οποίας είχε ο Σύλλογος Ακοβιτών Καλαμάτας “Ο Αγιος Γεώργιος”, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τους βουλευτές Αρκαδίας Κώστα Βλάση και Γιώργο Παπαηλιού, τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Ακόβου Γιώργο Τζούβελη και τον εικαστικό Παναγιώτη Λαμπρινίδη που φιλοτέχνησε τον ανδριάντα, ενώ για τον ήρωα μίλησε ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιάννης Σόλαρης συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο διοικητής ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος” υποστράτηγος Λεωνίδας Γιοβάνης, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, περιφερειακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Γιάννα Αγγελοπούλου προς περιφερειάρχη Π. Νίκα, “πρωταγωνίστρια η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης”

Posted: 20 Sep 2021 11:30 AM PDT

“Πρωταγωνίστρια” στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης -όπου “που έλαμψε με το επετειακό της περίπτερο”- χαρακτηρίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, στην οποία συγχαίρει τον ίδιο και τους συνεργάτες της Περιφέρειας “για την επιτυχία του εγχειρήματος”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για “μια εντυπωσιακή παρουσία, μέσα από μοναδικά εκθέματα μεγάλης ιστορικής και συμβολικής σημασίας, που τίμησε τα 200 χρόνια Ελλάδα και τον τόπο από όπου ξέσπασε η φλόγα της Επανάστασης για να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα”. Και συνεχίζει, απευθυνόμενη προς τον Π. Νίκα:

“Συγχαρητήρια σε σένα και στους συνεργάτες της Περιφέρειας για την επιτυχία του εγχειρήματος, που μας συγκίνησε όλους και αγκαλιάστηκε από ένα μεγάλο πλήθος επισκεπτών, μαζί με τις ευχαριστίες μου για την υποδοχή και τη φιλοξενία στο επετειακό περίπτερο και στον εκθεσιακό χώρο στο εμπορικό τμήμα της έκθεσης. Οπως επίσης για τα θερμά λόγια σου, τα πολύτιμα αντίγραφα της σφραγίδας Ελευθερίας και τις εκδόσεις, ενθύμια της εμβληματικής επετείου”.

Παράσταση με το έργο “Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς” από την θεατρική ομάδα κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης

Posted: 20 Sep 2021 11:29 AM PDT

Παράσταση με το πρωτότυπο έργο “Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς” θα δοθεί την ερχόμενη Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, από την θεατρική ομάδα κρατουμένων σε αυτό.

Η παράσταση εντάσσεται στις δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων του Καταστήματος και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 2021, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τιμήθηκε στην Σπάρτη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Posted: 20 Sep 2021 11:27 AM PDT

Η Λακωνία τίμησε την επέτειο των 99 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, με εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες διοργανώθηκαν στην Σπάρτη, από την Περιφερειακή Ενότητα, χθες Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 10.30 το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας και ακολούθησε ομιλία από την διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Ελένη Δαράκη.

Ακολούθως, στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε κατάθεση στεφανιών και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ως εκπρόσωπος της Βουλής ο βουλευτής Νεοκλής Κρητικός, επίσης ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο θεματικός ομόλογός του ο Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Θανάσης Καρλαύτης, ο διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνόμος Α΄  Ζάχος Αγρινιώτης, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος  Γεώργιος Αλικάκος και ο υπολιμεναρχης Γυθείου υποπλοίαρχος Σωτήρης Βουρλέτσης.

Αναφερόμενος στην ημέρα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

“Σήμερα, δώσαμε όλοι το ‘παρών’ στις εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος. Αποτελεί υπέρτατο  χρέος μας προς τον Ελληνισμό, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας γνώση και  μνήμη και να την παραδώσουμε αυθεντική και αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές”.

Τιμήθηκε στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος

Posted: 20 Sep 2021 11:25 AM PDT

Η Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος τιμήθηκε χθες στην Τρίπολη, με εκδηλώσεις που έγιναν χθες  Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Στις 10.30 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ναό της Αγίας Αικατερίνης, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και μισή ώρα αργότερα, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Προσφύγων, στην πλατεία των Προσφύγων Μικράς Ασίας “Γεώργιος Καραγιάννης”.

Ακολούθησε ομιλία από την Στη συνέχεια, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης Φανή Ζαχαριάδου – Βράτιμου και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην πιο πάνω εκδήλωση εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here