Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821

0

Ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας συμμετέχει στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα προτείνει έναν νέο και μια νέα ως υποψήφιους για να συμμετάσχουν στη δράση αυτή. Οι νέοι πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000)

  2. Να έχουν απολυτήριο λυκείου

  3. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C1. Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους ως τις 29 Νοεμβρίου στο εξής e-mail: astros01@otenet.gr.  Για περισσότερες  πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο 27553 60101 καθώς και στο παραπάνω e-mail.

Μετά το πέρας της προθεσμίας και όσοι πληρούν τα κριτήρια θα συμμετέχουν σε κλήρωση για να βγουν οι δύο υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα η Επιτροπή κατόπιν αξιολόγησης θα επιλέξει μεταξύ όλων των προτεινόμενων από τους Δήμους, τους 200 νέους και νέες που θα συμμετάσχουν τελικά στη δράση υπογράφοντας σχετικό συμφωνητικό με την Επιτροπή.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Πέντε ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μια από 40 νέους 18-21 ετών, προτεινόμενοι από τους Δήμους που υπέβαλλαν πρόταση στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», περιηγούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε 5 ξεχωριστές διαδρομές, διάρκειας 15 ημερών η κάθε μία. Οι διαδρομές ακολουθούν θεματικές ενότητες που συνθέτουν την πορεία πριν και μετά την Επανάσταση του 1821.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που θα επιλεγούν, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

Αίτηση υποψηφίου & οδηγίες και πληροφορίες συμμετοχής

Συνημμένα αρχεία: 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here