«Βαρύς» ο λογαριασμός για 1,7 εκατ. φορολογούμενους τον Σεπτέμβριο

0

Το χέρι στη τσέπη θα κληθούν να βάλουν τον Σεπτέμβριο 1,7 εκατομμύρια φορολογουμένοι.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας στον οποίο καλούνται να καταβάλλουν  3 δόσεις από τον φόρο εισοδήματος και μία δόση από τον ΕΝΦΙΑ.

Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο, σημαίνει ότι οι δύο πρώτες δόσεις πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη δόση του φόρου θα πρέπει να πληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να εξοφληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς την επιβολή προστίμων, αντί της πληρωμής της πρώτης από έξι μηνιαίες δόσεις στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ,  το 31,20% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος.

Για 1.670.208 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 1,36 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για τις δηλώσεις αυτές ανέρχεται στα 815 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το 51,63% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Σε σύνολο 5.352.495 εκκαθαριστικών σημειωμάτων, 2.763.438 είναι μηδενικά.

Επίσης, για το 17,17% των φορολογουμένων ή 918.849 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 237 ευρώ.

.aftodioikisi.gr/o

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here