Βασ. Κοντοζαμάνης: Προς δημιουργία Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία

0

Ο ΟΔΙΠΥ θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας, θα συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας.

Στη σύσταση Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) προχωράει άμεσα το υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η σύσταση του Οργανισμού αποτελεί μία εμβληματική μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας, καθώς έρχεται να καλύψει με επάρκεια ένα μεγάλο κενό στην πιστοποίηση και διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

Σκοπός του ΟΔΙΠΥ θα είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας, η ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και ο στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα της Υγείας για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΔΙΠΥ θα αξιολογεί και θα πιστοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας. Θα συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας.

Θα αναπτύσσει, επίσης, διαδικασίες και πρότυπα ποιότητας, θα υποστηρίζει τους παρόχους Υγείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων και προγραμμάτων.

Θα εγγυάται, τέλος, τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης και θα ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

iatronet.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here