“Βγάλτε την πλαστική σακούλα από την ζωή σας” το μήνυμα από το δίκτυο Μεσόγειος SOS & Τί ονομάζουμε «βιοαπόβλητα» (photos& videos) Μάρος 2

0

Στην εκδήλωση στα πλαίσια των δράσεων για  την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανακύκλωσης» στην οποία  συμμετείχε και ο δήμος μας,ήταν καλεσμένη η κ.Χριστίνα Κονταξή, διευθύντρια του δικτύου Μεσόγειος SOS.Έκανε μια παρουσίαση των δράσεων του δικτύου της,αναφερόμενη στα πλαστικά που καταλήγουν στην θάλασσα…και δίνοντας το μήνυμα ότι είναι καιρός πλέον ,να βγάλουμε την πλαστική σακούλα από την ζωή μας.

Δείτε το σχετικό video ,με ολόκληρη την παρουσίαση.

Επιμέλεια-Παρουσίαση Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr,Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria Κοιν.Σ.Επ

Καλεσμένη επίσης ήταν η κ.Ρεντζου,η οποία έκανε μια παρουσιάση για τα Βιοαπόβλητα

Ως «βιολογικά απόβλητα» ή «βιοαπορρίμματα» ή «βιοαπόβλητα» ορίζονται τα απόβλητα από κήπους και πάρκα, τα απορρίµµατα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια, εγκαταστάσεις οµαδικής εστίασης και χώρους πωλήσεων λιανικής και τα συναφή απόβλητα από εγκαταστάσεις µεταποίησης τροφίµων.

Η παραγωγή και η ποσοστιαία σύνθεση των βιοαποβλήτων ως προς τα αστικά στερεά απόβλητα διαφοροποιείται μεταξύ των χωρών και εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως οι συνθήκες ζωής του πληθυσμού, το βιοτικό επίπεδο, οι καταναλωτικές συνήθειες καθώς και το επίπεδο της τεχνολογικής προόδου της εκάστοτε χώρας. Τα βιοαπόβλητα αποτελούν κατά μέσο όρο το 32% κ.β. της συνολικής παραγόμενης ποσότητας αστικών στερεών αποβλήτων στην ΕΕ ενώ στην περίπτωσης της Ελλάδας η αντίστοιχη ποσοστιαία σύνθεση ανέρχεται περίπου στο 40% κ.β.

Δείτε το σχετικό video με την παρουσίαση.

Δείτε τον επίλογο της παρουσίασης από τον δήμαρχο κ.Π.Μαντά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ