Βελτίωση κατάστασης πέτρινης σκάλας εισόδου κεντρικής πλατείας Πραστού

0
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΤΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Βελτίωση κατάστασης πέτρινης σκάλας εισόδου κεντρικής πλατείας ΠΡΑΣΤΟΎ – Αποκατάσταση Βατότητας και ασφάλεια χρήσης της από τους πολίτες.
Αγαπητοί Πραστιώτες και Πραστιώτισες
Όπως σας έχουμε υποσχεθεί ότι θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τα ευχάριστα νέα που έρχονται το ένα μετά το άλλο για το χωριό μας, ως αποτελέσματα – καρποί των συντονισμένων προσπαθειών που κάναμε μέσα στους λίγους μήνες που έχουμε αναλάβει την αυτοδιοίκηση του Χωριού μας.
Βελτιώθηκε η κατάσταση της πέτρινης σκάλας εισόδου – εξόδου της κεντρικής πλατείας του ΠΡΑΣΤΟΎ (Πλατεία Μανώλη Ντούνια). Όπως όλοι είχατε διαπιστώσει η σκάλα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, τα πέτρινα αγκωνάρια (πατήματα) είχαν ξεκολλήσει από την βάση τους και κουνιόντουσαν, τα πλατύσκαλα το ίδιο, ο πέτρινος τοίχος προστασίας στα δεξιά της σκάλας ήταν μισογκρεμισμένος κλπ . Οι χρησιμοποιούντες πολίτες την σκάλα αυτή για να εισέλθουν – εξέλθουν στην κεντρική πλατεία κινδύνευαν να τους προκληθεί ατύχημα με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες.
Προβήκαμε άμεσα σε εργασίες βελτίωσης της κατάστασης της σκάλας όπως : Απομακρύναμε όλα τα αγκωνάρια ( πατήματα), καθαρίσαμε την βάση της σκάλας από τα χώματα και τα χορτάρια, επανατοποθετήσαμε τα πέτρινα σκαλοπάτια με τσιμέντο – ασβεστοκονίαμα και τα αρμολογήσαμε, ξανακτίσαμε τον μισογκρεμισμένο πέτρινο τοίχο προστασίας στην δεξιά πλευρά της σκάλας όπως ήταν παλιά τον οποίο και ασπρίσαμε με ασβέστη κλπ.
Τώρα πλέον η σκάλα έγινε καλαίσθητη όπως ήταν τα ένδοξα χρόνια της Ιστορικής Πρωτεύουσας της Τσακωνιάς και μπορούν πλέον οι πολίτες να την χρησιμοποιούν με ασφάλεια κατά την είσοδο και έξοδο τους από την κεντρική πλατεία Πραστού.
Σημείωση : Η δαπάνη πολύ μικρή. ΕΔΩ δημιουργείται το ερώτημα γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν γινόταν τίποτα στον Πραστό ούτε αυτά τα μικρά που δεν απαιτούσαν μεγάλες Δαπάνες.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, ως νέα Κοινοτική Αρχή για την βελτίωση του χωριού μας, πολλαπλώς και σε κάθε κατεύθυνση και θεματικό αντικείμενο.
Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για κάθε ευχάριστο νέο, κυρίως όταν θα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα και θα υλοποιείται το κάθε έργο από αυτά που είχαμε εξαγγείλει στο πρόγραμμά μας, όταν το έργο θα μπορείτε να το βλέπετε και να το απολαμβάνετε.
Παραθέτουμε λίγες φωτογραφίες όπου μπορείτε να διαπιστώσετε πως ήταν η σκάλα ΠΡΙΝ και πως έγινε ΤΩΡΑ.
Πραστός 17 Ιουλίου 2020
Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού
Δημήτριος Σταμ. Πετρής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here