Βελτίωση της επαρχιακής οδού Γαρέα – Μαυρίκι – Βέρβαινα & Διαγωνισμός αναβάθμισης του τμήματος Λεωνίδιο – Φωκιανός, στον επαρχιακό δρόμο Αστρος – Λεωνίδιο – Πηγάδι – Φωκιανός & Άλλα νέα…

0

Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Posted: 14 Dec 2020 11:00 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 639.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 14 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125.173, εκ των οποίων το 52,6% άνδρες.

5.126 (4,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.741 (28,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.475 (40,0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ήταν 6, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.098.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 0, στην Π.Ε. Κορινθίας 3, στην Π.Ε. Λακωνίας 0 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Βαίνει μειούμενος, μέχρι στιγμής, ο αριθμός κρουσμάτων covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 14 Dec 2020 10:59 AM PST

Σε καλό επίπεδο διαμορφώνεται, μέχρι στιγμής, η εικόνα των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη σύσκεψη, η οποία συγκλήθηκε το πρωί σήμερα, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στην ίδια σύσκεψη, εκτός από την ενημέρωση, έγινε και αξιολόγηση των αιτημάτων των νοσοκομείων της Περιφέρειας αναφορικά με τις ανάγκες τους στον αγώνα που δίνουν εναντίον της πανδημίας:

“Ανταποκρινόμαστε σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε μέσα τόσο για προστασία από τον κορονοϊό, όσο και της διάγνωσής του” δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Δύο οδικά έργα στην Π.Ε. Αρκαδίας, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ

Posted: 14 Dec 2020 10:58 AM PST

Τις συμβάσεις για δύο οδικά έργα στην Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Περιφέρεια Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Το ένα, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, αφορά την συντήρηση της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην περιοχή αρμοδιότητας της Π.Ε. Αρκαδίας.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αφορά τη συντήρηση και την βελτίωση της επαρχιακής οδού Γαρέα – Μαυρίκι – Βέρβαινα.

Σύμφωνα με τις σχετικές τεχνικές εκθέσεις, η προθεσμία ολοκλήρωσης του καθενός από τα πιο πάνω έργα είναι 270 ημέρες.

Συμβάσεις περί το 1 εκ ευρώ για έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην Καλαμάτα

Posted: 14 Dec 2020 10:56 AM PST

Σειρά συμβάσεων για έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, συνολικής δαπάνης 965.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε συμβάσεις που αφορούν, την συντήρηση της 35ης επαρχιακής οδού Κάμπος – Κέντρο – Τσέρια (240.000 ευρώ), τον καθαρισμό του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου (50.000 ευρώ) και το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Πλατύ (175.000 ευρώ).

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 14 Dec 2020 10:53 AM PST

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης για τη συντήρηση και οδική ασφάλεια τμημάτων της 7ης επαρχιακής οδού Αργολίδας, στο πλαίσιο του εκτιμώμενης αξίας 1.500.000 ευρώ έργου που αφορά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε την διαδικασία για τη δημοπρασία του προϋπολογισμού 700.000 ευρώ έργου συντήρησης και σήμανσης της επαρχιακής οδού 33 Μολάοι – Παπαδιάνικα – Πλύτρα από εθνική οδό, καθώς και της επαρχιακού οδού 34 Βελιες – Δαιμονιά – Νεάπολη, στην Π.Ε. Λακωνίας.

Ενέκρινε επίσης την αντίστοιχη διαδικασία, αφ’ ενός για το προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ έργο συντήρησης τεχνικών έργων στην κοίτη του Ευρώτα και παραποτάμων που συμβάλλουν σε αυτόν (καθαρισμοί, συρματοκιβώτια,

στηθαία, γεφύρια κλπ) και αφ’ ετέρου για το ισόποσου προϋπολογισμού έργο σήμανσης, ασφάλισης και λοιπών εργασιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Λακωνία.

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν, αφ’ενός την προμήθεια και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και αφ’ ετέρου την επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου των Γαργαλιάνων.

Επίσης, η Οικονομικη Επιτροπή ενέκρινε σήμερα την ανάδειξη μειοδότη στους διαγωνισμούς των έργων α) συντήρησης και αναβάθμισης ασφαλείας στο τμήμα Κέντρο – Τσέρια της 1ης και της 36ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και β) συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης ασφαλείας στα τμήματα Ραυτόπουλο – Κυπαρισσία της 8ης και Φιλιατρά – Μαραθούπολη της 15ης επαρχιακής οδού Μεσσηνίας.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 450.000 ευρώ έργου βελτίωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο τμήμα Ριζόμυλος – Πύλος της 82ης εθνικής οδού, στη Μεσσηνία.

Εξ άλλου, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του προϋπολογισμού 770.000 ευρώ έργου οριστικής αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου που έχει υποστεί κατολίσθηση, στο Μακρύσι

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αναβάθμισης του τμήματος Λεωνίδιο – Φωκιανός, στον επαρχιακό δρόμο Αστρος – Λεωνίδιο – Πηγάδι – Φωκιανός.

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Μαντίνειας,προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Διαγωνισμοί για έργα και μελέτες έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Posted: 14 Dec 2020 10:52 AM PST

Την δημοπράτηση του προϋπολογισμού 770.000 ευρώ έργου οριστικής αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου που έχει υποστεί κατολίσθηση, στο Μακρύσι, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πίστωση για το εν λόγω έργο προέρχεται από το 4ο ΕΑΠ (λιγνιτόσημο).

Εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αναβάθμισης του τμήματος Λεωνίδιο – Φωκιανός, στον επαρχιακό δρόμο Αστρος – Λεωνίδιο – Πηγάδι – Φωκιανός.

Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Μαντίνειας,προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Στα 40 εκ. ευρώ η δημόσια δαπάνη, επιπλέον ΚΑΔ και αιτήσεις ώς 12 Ιανουρίου για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 14 Dec 2020 10:48 AM PST

Την τροποποίηση της δράσης 3.a.4 του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” προετοιμάζουν  Περιφέρεια και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του προγράμματος (ΕΥΔΕΠ), με βάση σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (C(2020) 8791 final /04.12.2020).

Ως εκ τούτου, η ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου για τη διευκόλυνση των δυνητικών δικαιούχων -και ιδιαίτερα όσων καθίστανται επιλέξιμοι με βάση τους πρόσθετους ΚΑΔ-, προτίθεται να θέσει, ανελαστικά, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη δράση στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Οπως επισημαίνεται, λόγω των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων και λαμβάνοντας υπόψη το ερχόμενο  διάστημα των γιορτών θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι / δυνητικοί δικαιούχοι -με βάση τους ΚΑΔ και τη μορφή επιχείρησης που προστίθενται-, να προχωρήσουν άμεσα στην εξασφάλιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η νέα τροποποίηση αφορά στα πιο κάτω βασικά σημεία:

  1. Αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης της δράσης κατά 10.000.000 ευρώ (νέα συνολική δημόσια δαπάνη 40.000.000 ευρώ).
  2. Προσθήκη πρόσθετων επιλέξιμων ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας), τους οποίους μπορείτε να δείτε στο συνημμένο, στο τέλος του εν λόγω κειμένου)
  3. Προσθήκη επιλεξιμότητας επιχειρήσεων που εντάσσονται σε ήδη οργανωμένο ομοιόμορφο δίκτυο διανομής προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών και οι οποίες εκμεταλλεύονται, κατόπιν σχετικών συμβάσεων, άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας, που αφορούν συνήθως εμπορικά σήματα ή διακριτούς τίτλους και τεχνογνωσία για την χρήση και τη διανομή αγαθών ή υπηρεσιών (π.χ. franchising, Shop in shop, δίκτυο πρακτόρευσης, κλπ).
  4. Προσθήκη ως επιλέξιμη μορφή επιχειρήσεων εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα: i. Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (ΑΜΚΕ) και Ιδρύματα, εφ’ όσον ισχύουν, σωρευτικά, οι εξής προϋποθέσεις, (α) να έχουν και επιχειρηματική δραστηριότητα και (β) να υπόκεινται σε φόρο.

Πίνακας Πρόσθετων ΚΑΔ

Δικαιολογητικά Συμμετοχής που επισυνάπτονται ηλεκτρονικά 

Αναρτήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας οι 12 πίνακες ηρώων της Επανάστασης του 1821

Posted: 14 Dec 2020 10:31 AM PST

Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, οι προσωπογραφίες των 12 ηρώων του 1821 που φιλοτέχνησε η εικαστικός Μαριλύ Ξαγά.

Η σημερινή ανάρτηση των πινάκων με ήρωες που συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ενέργεια από την πλευρά της Περιφέρειας στο πλαίσιο των εορτασμών που έχουν προγραμματιστεί για την συμπλήρωση -τον επόμενο χρόνο 2021- δύο αιώνων από την εθνική παλιγγενεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η καταξιωμένη εικαστικός είχε αναλάβει να φιλοτεχνήσει προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια για τα 200 χρόνια από κάλεσμα που σήμανε την ώρα της ελευθερίας των Ελλήνων.

Σε λειτουργία το διπλογραφικό σύστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 14 Dec 2020 10:30 AM PST

Λειτουργεί ήδη το διπλογραφικό σύστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2021 και στο εξής όλες οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του εν λόγω συστήματος.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας ότι από τον νέο χρόνο η κάθε οικονομική κίνηση θα είναι απόλυτα διαφανής και προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχουν εγγραφές όλου του 2019 και του 2020, ενώ ολοκληρώνεται ο έλεγχος του 2018 για να περάσει και αυτό στη βάση δεδομένων του συστήματος.

Εξ άλλου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης από 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκινά να λειτουργεί το Τμήμα Εσόδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο δεν υπήρχε μέχρι τώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here