Βλάσης: Η Άλωση της Τριπολιτσάς σηματοδοτεί την απαρχή της Παλιγγενεσίας, τη διάλυση του σκότους της σκλαβιάς…

0

Σήμερα η Τρίπολη μας φόρεσε «τα καλά της» για να γιορτάσει την 201η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς. Με τον Υπουργό Εσωτερικών και καλό φίλο και συνάδελφο Μάκη Βορίδη παρακολουθήσαμε τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις και νιώσαμε εθνική υπερηφάνεια συναισθανόμενοι τη σημασία της ημέρας αυτής.

Η 23η Σεπτεμβρίου 1821 είναι μια σπουδαία ημέρα, όχι μόνο για την Τρίπολη και την Αρκαδία, αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη. Κι αυτό γιατί η Άλωση της Τριπολιτσάς σηματοδοτεί την απαρχή της Παλιγγενεσίας, τη διάλυση του σκότους της σκλαβιάς, αλλά και την αφετηρία της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους. Μέσα από αυτό το ιστορικό γεγονός αναδύθηκε και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων η ηγετική μορφή και ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στη μεγάλη νίκη και τελικά στην Απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς θα είναι για πάντα σύμβολο ελευθερίας, αλλά και μια μόνιμη υπενθύμιση για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι.  Χρόνια πολλά σε όλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here