Βρίσκονται σε πανικό στην Περιφέρεια.

0

Βρίσκονται σε πανικό στην Περιφέρεια.

Ξεπέρασε κάθε όριο η Περιφερειακή  Αρχή Πελοποννήσου.

Δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές συνεχίζει να φέρνει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου θέματα για πάσαν νόσο και ψήφο.

Από εκκλησίες και μοναστήρια μέχρι εκδηλώσεις για ζαρζαβατικά, και ορισμούς δικηγόρων για δίκες που θα γίνουν το Νοέμβρη.

Χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση ούτε της Οικονομικής Επιτροπής, ούτε του Περιφερειακού Συμβουλίου, φέρνουν στην Οικονομική Επιτροπή την έναρξη του διαγωνισμού για την μαρίνα Ναυπλίου με ΣΔΙΤ. Με πλήρη μυστικότητα, όπως έκαναν με τη ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια το 2011, πάνε να φυτέψουν ένα έκτρωμα στο λιμάνι του Ναυπλίου, που θα πληρώσει ο λαός με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Καλούμε κάθε Περιφερειακό Σύμβουλο, που σέβεται τον εαυτό του, να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία του τέτοιες αθλιότητες.

Είναι γελασμένος ο κ. Τατούλης και η κα Νικολάκου αν νομίζουν ότι θα διασωθούν με αυτές τις αθλιότητες. Η εποχή των Μαυρογιαλούρων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Έχουν ευθύνες η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κκ Νίκας, Μπουντρούκας και Δέδες που στελέχη αυτών των κομμάτων αβαντάρουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, και συμμετέχουν σε τέτοιες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η απουσία του κ. Τατούλη από τα debate που προγραμματίζονται ή γίνονται δείχνει τον πανικό που βρίσκονται. Κρύβονται στο γυάλινο πύργο τους, απομονωμένοι γιατί είναι σίγουροι ότι θα πάθουν ότι έπαθε η κα Νικολάκου στη συζήτηση για τις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων κατασκευαστών.

Είναι αμείλικτα κι αδιάσειστα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το βίο και την πολιτεία τους.

Θα είναι ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού και στους Δήμους και στη Περιφέρεια και στην Ευρωβουλή.

Θα το πιούν το πικρό ποτήριο στη κάλπη στις 26 Μάη.

 

ΓΟΝΤΙΚΑΣ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ

Στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης περιόδευσε την Τρίτη 7/5/2019 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Γόντικας όπου συνομιλώντας με τους εργαζόμενους ανέφερε:

Απ΄ τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όλες οι αστικές κυβερνήσεις στήριξαν μια από τις βασικές επιλογές της ΕΕ, την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας» και την είσοδο των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο. Έβαλαν όλοι πλάτη, Δήμοι και Περιφέρεια ώστε να φτάσουμε σήμερα να πουλιούνται οι μονάδες και τα ορυχεία στη Μεγαλόπολη.

Το μερίδιο παραγωγής της ΔΕΗ μειώνεται συνεχώς και μεγαλώνει το μερίδιο παραγωγής των ιδιωτών, κυρίως από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με ρεύμα πολύ ακριβότερο από της ΔΕΗ.

Το μόνιμο προσωπικό στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγαλόπολης  περιορίστηκε στο 1/3 του συνόλου των εργαζομένων οι υπόλοιποι είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (δίμηνα – οχτάμηνα) και στους εργολάβους.

Μόνο στη Πελοπόννησο αδειοδοτήθηκαν τεράστια αιολικά και φωτοβολταϊκά συγκροτήματα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και γνωμοδότησε θετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η παραγωγή τους είναι τετραπλάσια από αυτή που παράγει το Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολης.

Την περίοδο της κρίσης στην Πελοπόννησο 29 αιολικά πάρκα από τα 104 για τα οποία έχουμε στοιχεία πήραν επιχορήγηση-ζεστό χρήμα- 239 εκατομμύρια ευρώ.

Βλέπουμε λοιπόν γρήγορη, μεγάλη κι εγγυημένη κερδοφορία για τους καπιταλιστές   που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον κλάδο κι ενεργειακή φτώχεια για τα λαό. Χιλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και πολύ περισσότερα δυσκολεύονται να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Εμείς στηρίζουμε την ανάπτυξη που στο κέντρο βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο λιγνίτης μπορεί και πρέπει να δίνει ζωή στη Μεγαλόπολη και φτηνό ρεύμα στο λαό.

Σας καλούμε να στηρίξετε  την πρόταση του ΚΚΕ για ενέργεια που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, δυναμώνοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπειρώσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here