ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 

0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την  Παρασκευή 03 Μαΐου 2019 στο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Τζίβα του Δήμου Τρίπολης, διεξήχθη με επιτυχία παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ, στο πλαίσιο Δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους». Την επιστημονική εποπτεία είχε  η παιδίατρος κα Κλημεντίνη Κορώνη-Παπαντωνίου και το συντονισμό της ανωτέρω δράσης είχε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Διευθυντής Ε.Σ.Υ..

Στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης συνέβαλλαν η υπεύθυνη του προγράμματος «Υγεία για Όλους» κα Ελένη Σωτηροπούλου, ο εκπρόσωπος της κοινότητας Τζίβα, κος Δημήτριος Σκλήφας, οι εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Τρίπολης, καθώς επίσης και το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

Συνολικά εξετάστηκαν 35 παιδιά ΡΟΜΑ και εμβολιάστηκαν 25 παιδιά. Παράλληλα ανάλογες ολοκληρωμένες ιατρικές δράσεις υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας,  όπως στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας Μεσσηνίας στις 02 Μαΐου 2019, στο Δήμο Δυτικής Μάνης στις 04 Μαΐου 2019 και στο Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα  στις 05 Μαΐου 2019.

Το τμήμα πρόληψης και προαγωγής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους εμβολιασμούς ως  μια ασφαλή και αποτελεσματική ως προς το κόστος μέθοδο προστασίας του πληθυσμού, ιδιαίτερα των νηπίων και παιδιών.

Η  Περιφέρεια Πελοποννήσου με γνώμονα την πρόληψη και την προστασία της Δημόσιας Υγείας αγκαλιάζει κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την Δημόσια Υγεία, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό ως μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής προσφοράς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 03 Μαίου 2019 στην αιθουσα του πνε

υματικού κέντρου του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Τρίπολη παρευρέθησαν η εντεταλμένη σύμβουλος Υγείας της ΠΕ Αρκαδίας παιδίατρος κα Κλεημεντίνη Κορώνη- Παπαντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κος Βασίλειος Διαμαντόπουλος , Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ , όπου πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο « Άξιον εστί » και τη συνεργασία της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων ¨Η Αγία Σοφία¨ . Το Σάββατο 4 Μαίου στον ίδιο χώρο , πραγματοποιήθηκε λήψη δείγματος μυελού των οστών από το όραμα ¨Ελπίδα¨. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5 Μαίου στο Άστρος Κυνουρίας , ενώ σήμερα Δευτέρα 6 Μαίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κληροδότημα Αθαν. Γεωργούλη στο Στάδιο Τεγέας .
Στη χώρα μας μόνο το 52% του συλλεγομένου αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία , ενώ το 48% προέρχεται από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών . Αντίθετα , στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το αίμα προέρχεται κατά 95-100% από εθελοντές αιμοδότες . Επίσης , η Ελλάδα έχει πολύ ισχνή δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού και μικρό αριθμό εθελοντών δοτών οργάνων .
Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αγκαλιάζει κάθε ανάλογη πρωτοβουλία και όλα τα τελευταία χρόνια είναι σε αγαστό κλίμα συνεργασίας με το Σύλλογο « Άξιον εστί » και την αξιέπαινη προσπαθειά του . Η δράση γίνεται με την χορηγία και υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here