Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε «ζώνες» – Εξετάζαμε άνοιγμα Κρήτης και Πελοποννήσου πριν τις γιορτές

0

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ενδέχεται το λιανεμπόριο να ανοίξει σε «ζώνες», αν η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εγκρίνει κάτι τέτοιο, αναφέροντας μάλιστα πως η κυβέρνηση εξέταζε να ανοίξει να ανοίξει τις περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης πριν τα Χριστούγεννα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι  «το λιανικό εμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε ζώνες της χώρας, όπου έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, αν κι εφόσον το εγκρίνει η Επιτροπή. Κάθε εβδομάδα συνεδριάζουμε και κάθε εβδομάδα θα αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας με βάση την πορεία της επιδημίας. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και τώρα, αλλά οι δυο περιφέρειες που εξετάζαμε να ανοίξουν, η Κρήτη και η Πελοπόννησος, δεν ήταν ολόκληρες και αυτό δημιούργησε ανησυχία μεταφοράς. Φέρνω ένα παράδειγμα. Στην Κρήτη, στον χάρτη που μας παρέδωσαν, μπορούσε να ανοίξουν οι νομοί Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά όχι Ηρακλείου. Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε θα ρισκάραμε πρώτον την υγεία όλης της νήσου γιατί μπορεί από το Ηράκλειο να πήγαιναν σε άλλον νομό για να ψωνίσουν κι αυτό δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε και θα υπήρχε ο κίνδυνος διασποράς σε όλη την Κρήτη και δεύτερον θα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εμπόρων».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το click away «έχει αρχίσει και λειτουργεί», κάνοντας λόγο για «καταστήματα που έχουν κάνει το 50% του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι», ενώ επανέλαβε ότι αρχές του έτους θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για την επιδότηση δημιουργίας ιστοσελίδων από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 5.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here