Γιάννης Μπουτσικάκης στο “Κ.Ε.”: «Όλοι στον Πήγασο κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια!»

0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Αλεξόπουλο.

Σημαντική κρίνεται η αγωνιστική παρουσία του Πήγασου Άστρους στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ που για ακόμη μια χρονιά έχει ανταγωνιστική παρουσία διεκδικώντας με προϋποθέσεις σε μια μεταβατική χρονιά να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Άστρους βρίσκεται για τα καλά στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αν είχε πραγματοποιήσει λίγο καλύτερο ξεκίνημα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, θα μπορούσε να διεκδικεί με αξιώσεις παρουσία στην τετράδα. Από τους έμπειρους παίκτες που έχουν ηγετική παρουσία στην ομάδα του Πήγασου συνεισφέροντας πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και με την εμπειρία τους, ειδικά στους νεαρότερους παίκτες, συγκαταλέγεται και ο Γιάννης Μπουτσικάκης.

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» τις προηγούμενες μέρες βρήκε στην ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας τους Άστρους και φυσικά τη δική του παρουσία στους «βυσσινί».

Αναλυτικά τα όσα ο ίδιος δήλωσε στον Φώτη Αλεξόπουλο έχουν ως εξής:

Γιάννη η ομάδα του Πήγασου το τελευταίο διάστημα τα πάει πολύ αρκετά καλά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ, Πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό;

Το πρόγραμμα της ομάδας στον Α’ γύρο ήταν πιο δύσκολο και πιο πολλά τα εκτός έδρας ματς και αυτό παίζει το δικό του ρόλο. Εμείς πάντα είμαστε καλύτεροι στο γήπεδό μας και φαίνεται να χάνουμε λίγο την αγωνιστικότητά μας στα εκτός έδρας. Πρέπει να πούμε πάντως ότι είχαμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών από την περασμένη χρονιά και δεν γνωρίζαμε κάποια παιδιά το πώς θα το ξεπεράσουμε.

Πιστεύεις ότι αν η ομάδα ξεκινούσε καλύτερα τη φετινή χρονιά, ο Πήγασος αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα;

Πιστεύω πως ναι και θα ήμασταν σίγουρα στην πρώτη τετράδα. Για κάτι παραπάνω δεν ξέρω, γιατί οι πρώτες ομάδες σε σχέση με εμάς έχουν περισσότερη εμπειρία. Πάντα 2-3 ομάδες κάθε χρόνο θα έχουν περισσότερη εμπειρία σε σχέση με εμάς. Άλλωστε η άνοδος για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός τα τελευταία χρόνια και δεν λέμε ποτέ ότι θα πάμε για άνοδο, αλλά για μια σεζόν με καλή πορεία, δίνοντας ευκαιρία για αγωνιστικές εμπειρίες σε κάποια παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Φέτος κατά πάσα πιθανότητα πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στην πεντάδα. Αν το πρόγραμμα ήταν καλύτερα κατανεμημένο πιστεύω ότι θα καταφέρναμε να μπούμε στην τετράδα, γιατί και η καλή πορεία σου δίνει μια ψυχολογία. Στο ξεκίνημα λόγω του δύσκολου προγράμματος και των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων αναρωτηθήκαμε για το αν εκείνη η εικόνα αντικατόπτριζε την πραγματικότητα. Είμαστε ομάδα έδρας γενικά και επιδιώκουμε να παρουσιαζόμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο Άστρος. Για να κάνουμε πάντως υπέρβαση στο πρωτάθλημα θα πρέπει να είμαστε επιπλέον ανταγωνιστικοί και μακριά από την έδρα μας.

Οφείλω να αναγνωρίσω ότι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας είναι εξαιρετικό. Περιέγραψέ μας λίγο την ατμόσφαιρα…

Αυτά τα τρία χρόνια το παιδιά που αποτελούν τη διοίκηση είναι νέοι, έχουν χόμπι το μπάσκετ, έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες να μάθουν πράγματα από το μπάσκετ και από εμάς που είμαστε πιο παλιοί. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους μας. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και τα προηγούμενα δύο χρόνια με τον κ. Καραγιάννη και τώρα με τον Γιώργο Κουτρουμπή. Προσπαθούν καθημερινά και αφιερώνουν πολλές ώρες και όσον αφορά τα διοικητικά, και τα ταξίδια και σχετικά με εμάς τους παίκτες αναφορικά με το πώς είμαστε και αν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μια ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια που έχω ασχοληθεί με το μπάσκετ, το βασικότερο πιστεύω ότι είναι η διοίκηση. Δηλαδή πιστεύω ότι μια Υγιής ομάδα ξεκινάει από την διοίκηση και μετά όλα τα άλλα. Όση προσπάθεια και αν κάνει ο προπονητής και οι παίκτες, κάτι θα μείνει κενό. Αυτό που έχω ζήσει φέτος με τα όποια οικονομικά προβλήματα και τηρουμένων των εποχών, τα παιδιά στη διοίκηση κάνουν την υπέρβαση.

Πρέπει να πούμε ότι και ο φίλαθλος κόσμος του Άστρους, στηρίζει με την παρουσία του τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Σίγουρα ο κόσμος είναι μεγάλη βοήθεια για εμάς. Πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια και ίσως είμαστε η καλύτερη έδρα της κατηγορίας. Με την ώθηση του κόσμου κάνουμε το τελευταίο διάστημα μια προσπάθεια παραπάνω και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα, με περισσότερα παιχνίδια στην έδρας μας, είμασταν κι εμείς καλύτεροι και πήραμε τα παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε απέναντι στον πρωτοπόρο όπου χάσαμε στις λεπτομέρειες στο τέλος τα έχουμε πάει πολύ καλά. Ο κόσμος μας δίνει μεγάλη ώθηση. Ειδικά όταν κάνουμε μια προσπάθεια παραπάνω, ο κόσμος ανταποκρίνεται κι εμείς ανταποδίδουμε. Αν κάποιες φορές και ο κόσμος δεν έχει παλμό, επηρεαζόμαστε. Εμείς παίζουμε με τον κόσμο και αυτό ίσως κάνει τη διαφορά μας στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια.

Είσαι από τους πλέον παλιούς παίκτες του Πήγασου! Τα συναισθήματα σου από όλη αυτή την παρουσία σου στους «βυσσινί» ποια είναι;

Είναι χαρά μου που παίζω ακόμη και προσπαθώ να περάσω στα παιδιά τον τρόπο σκέψης από την προπόνηση μέχρι το παιχνίδι. Προσπαθώ να περνάω στα παιδιά πράγματα τα οποία θα ήταν δύσκολο να αφομοιώσουν στη διάρκεια του χρόνου από μόνοι τους. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Δεν μπορώ να είμαι 100% στις προπονήσεις για να είμαι το παράδειγμα πλέον, αλλά προσπαθώ κι εγώ να κάνω τις υπερβάσεις μου στο βαθμό του δυνατού σε αγωνιστικό επίπεδο και να βοηθώ όσο μπορώ. Αυτά είναι τα κίνητρά μου τα οποία μου επιτρέπουν να παίζω ακόμη. Προσπαθώ να φέρνω τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ και να τους δίνω το κάτι παραπάνω ενθαρρύνοντάς τα. Αυτό είναι πιστεύω το καλύτερο που μπορούν να κάνουν όλοι όσοι τελειώνουν μια καριέρα πόσο μάλλον αν είσαι και γηγενής παίκτης σε μια ομάδα και θες να αφήσει κάτι πίσω σου.

ΦΩΤΟ: TAKIS LEONTIDIS PHOTOGRAPHY

Γιάννη το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ πως το βλέπεις συνολικά;

Είναι κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν λόγο εμπειρίας και λόγω ενίσχυσης ρόστερ σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο Λέοντας έχει όντως πάρει κάποιους παίκτες που είναι αρκετά έμπειροι στην κατηγορία και έχουν παίξει και Β’ και Γ’ Εθνική για αρκετά χρόνια. Και η Ερμιόνη μια ομάδα που έπεσε από την Γ’ Εθνική και αυτή κουβαλάει εμπειρία και μια αγωνιστική κατάσταση που σε σχέση με εμάς είναι πιο πάνω. Γι’ αυτό πιστεύω ότι κάνουν τη διαφορά.

Μετά είναι ο Τήρωνας με το Λουτράκι οι οποίες πάντα είναι στην πρώτη εξάδα, εκπροσωπούν μεγαλύτερες πόλεις, είναι πιο κοντά στα αστικά κέντρα και έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε παίκτες. Για εμάς στο Άστρος είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα σ’ αυτό το κομμάτι. Πάντως εμείς είμαστε σ’ ένα καλό επίπεδο όσον αφορά το πώς στεκόμαστε στο πρωτάθλημα, σε επίπεδο διοίκησης, προπονητών και παικτών.

Τέλος επειδή έχεις ζήσει τον Πήγασο στις Εθνικές κατηγορίες αλλά και στα τοπικά πρωταθλήματα. Ποιες προϋποθέσεις πιστεύεις ότι απαιτούνται ώστε η ομάδα του Άστρους να καταφέρει να αγωνιστεί και πάλι σ’ ένα Εθνικό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι η Γ’ Εθνική σε σχέση με το τοπικό έχει μεγάλη διαφορά, σε επίπεδο διοικητικό αλλά και αγωνιστικό. Εμείς πιστεύω ότι έχουμε μια καλή βάση παιδιών, αλλά μπορούμε να κάνουμε και υπέρβαση. Υπέρβαση που μπορεί να έχει να κάνει και στο αγωνιστικό κομμάτι με το να είμαστε περισσότερο στο γήπεδο.

Η Γ’ Εθνική πλέον ειδικά στο όμιλο Νότου πιστεύω ότι αγγίζει αγωνιστικά επίπεδο Β’ Εθνικής. Το να ανέβεις σ’ ένα τέτοιο επίπεδο εκτιμώ ότι θα απογοητευτείς αν δεν έχεις τις προϋποθέσεις. Απαιτούνται υπερβάσεις από όλους! Απλά στο Άστρος υπάρχει μια βάση, αλλά από εκεί και πέρα είναι στο κατά πόσο ο καθένας μπορεί να βοηθήσει και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ομάδα. Χρειάζεσαι παίκτες να ενισχυθείς, θέλεις να δώσεις περισσότερα χρήματα, τα οδοιπορικά είναι περισσότερα, υποχρεώσεις όλες τις Κυριακές κ.α.

contraepithesi.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here