Γιαννακούρας: Σαν την κατσιμπούλα στο φως… η ανακοίνωση του Προέδρου της τ/κ Αγ. Πέτρου

0
Σαν την κατσιμπούλα στο φως…
(Για τους νεότερους και όσους δεν έχουν ζήσει σε χωριό η κατσιμπούλα είναι η πεταλούδα της νύχτας που προέρχεται από κάμπια).
Αφορμή για να θυμηθώ την κατσιμπούλα αποτέλεσε η ανακοίνωση του Προέδρου της ΤΚ Αγίου Πέτρου Βόρειας Κυνουρίας την οποία εξέδωσε για να ενημερώσει τους συγχωριανούς του για τη δράση του στον ένα χρόνο θητείας του.
Καλά έκανε ο Πρόεδρος και θέλησε να ενημερώσει ,αλλά αυτό θα έπρεπε να το κάνει σωστά, έγκυρα και χωρίς μεροληψία.
Αντίθετα για όσους γνωρίζουν τα έργα, φαίνεται καθαρά ότι τα παραπάνω δεν ισχύουν ,αλλά υπάρχει παραπληροφόρηση και «κόλλημα» στην εξουσία, όπως η κατσιμπούλα τρέχει στο φως.
Υμνεί τους δύο Περιφερειακούς Συμβούλους της Αρκαδίας, που είναι εκλεγμένοι με τον κ.Νίκα και καλά κάνει για το μερίδιο που τους αναλογεί, άλλωστε το «γλείψιμο» το έχουν αισθανθεί όλοι όσοι έχουν διοικήσει (και ένας εξ αυτών είμαι και εγώ) αλλά όφειλε, αφού θέλει σωστά να ενημερώνει τους συγχωριανούς του, να ευχαριστήσει και αυτούς που ουσιαστικά βοήθησαν για να γίνουν έργα στο χωριό του και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα άτομα της περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη, ένας εξ αυτών είμαι και εγώ.
Δεν είμαι παραπονιάρης, αλλά είμαι πάντα ειλικρινής και δεν υπήρξα ποτέ μου αγνώμων. Η αγνωμοσύνη είναι κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ και δείχνει ανθρώπους γλείφτες, καιροσκόπους και κερδοσκόπους.
Επειδή οι συγχωριανοί του, αλλά και όλοι οι συμπατριώτες μας Αρκάδες ,θέλω να είναι σωστά ενημερωμένοι για τα έργα, τα οποία σχεδιάσαμε σε άριστη συνεργασία με τον πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Κόκκοτα, τους λέω ότι ο δρόμος Καστρί-Άγιος Πέτρος-Μαλεβή- Άστρος εντάχθηκε με 1,5 εκ. ευρώ από εμάς. Μετά το διαγωνισμό ο εργολάβος υπέγραψε συμφωνητικό με το ποσό των 474 χιλιάδων ευρώ, το 2019 και το έργο απλώς ξεκινάει τώρα.
Επίσης το γήπεδο 5Χ5 εντάχθηκε με προϋπολογισμό 65 χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα για αθλητικά έργα στην Αρκαδία. Δεν ανέφερε ο κ. Πρόεδρος τις 210 χιλιάδες ευρώ ,που απαιτήθηκαν για την αποκατάσταση του δρόμου από τις ζημιές που υπέστη κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στις αρχές του 2019. Ακόμα δεν ανέφερε και τις 150 χιλιάδες ευρώ που είχαμε εντάξει από το 2018 για το δρόμο Άγιος Πέτρος-Αράχωβα, ένα έργο στο οποίο δεν υπάρχει εξέλιξη , επίσης το δρόμο Άγιος Πέτρος -Βούρβουρα στον οποίο έγιναν έργα βελτίωσης και αποκατάστασης από τη δική μας περιφερειακή αρχή και τέλος τις 500 χιλιάδες ευρώ για την επισκευή του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Πέτρου.
Κατανοώ την αγωνία του κάθε εκλεγμένου, (δεν μ’ αρέσει όμως η υπερβολική κολακεία), που στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο αρεστοί μηδενίζουν και λησμονούν το έργο και κυρίως την προσπάθεια των προηγούμενων.
Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσβάλλει και τη νοημοσύνη των αναγνωστών που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι αγαπητοί συμπατριώτες Αγιοπετρίτες.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και θεωρώ πως ένας αντικειμενικός κριτής θα παραδεχόταν αβίαστα πως κάτι κάναμε και εμείς για τούτον τον τόπο και από τη θέση που είμαστε συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την ανάπτυξη και την πρόοδό του.
(Φωτογραφίες από την αυτοψία στο δρόμο προς τον Άγιο Πέτρο που υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες στις 28 Ιανουαρίου του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here