Γιατί σιωπούν στην Περιφέρεια;

0

Πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 2018 και η Περιφερειακή Διοίκηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) αρνήθηκαν και να συζητήσουν τις εξελίξεις με τη διαχείριση των απορριμμάτων αφού ακόμα και το ελεγκτικό συνέδριο επέστρεψε την Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – ΦΟΔΣΑ που βάζει τη θηλειά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων που κατοχυρώνει όλα τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και εξασφαλίζει για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ ακόμη και την είσπραξη από τους Δήμους των ανταποδοτικών τελών.

Αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα παρότι οι αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος για τις αγοραπωλησίες των χωραφιών για να χτιστούν τα εργοστάσια της ΤΕΡΝΑ αναδεικνύουν τη μπόχα της ιδιωτικής χωροθέτησης, για την οποία επαίρετο ο κ. Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης ένα μήνα τώρα σιωπά, παρά τις σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες σε βάρος του και έχει βάλει την κα. Νικολάκου να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και για την ταμπακιέρα να μην λέει κουβέντα:

Τι δουλειά είχε ο κ. Τατούλης και η διοίκηση της Περιφέρειας ως μεσάζοντες στις αγοραπωλησίες χωραφιών για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ;

Γιατί απεκρύβησαν έγγραφα φωτιά από το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις αρμόδιες υπηρεσίες;

Δεν του αρκούσε η παραχάραξη και η πλαστογραφία των εισηγήσεων των Υπηρεσιών;

Όπως βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι δυσβάσταχτοι για το λαό όροι για την εγγυημένη κερδοφορία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για την  ΤΕΡΝΑ. Όπως βγήκε ότι τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου θα πληρώσουν μέσω της Περιφέρειας δύο εκατομμύρια Ευρώ για να αγοραστούν χωράφια (λες και είναι οικόπεδά στο Κολωνάκι) για να φτιάξει η ΤΕΡΝΑ τις εγκαταστάσεις της. Έτσι θα βγουν και οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν για να αναγκάσουν ή να εκμαυλίσουν και να εξαγοράσουν συνειδήσεις για να ολοκληρωθεί το έργο παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο. Η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρωμάει πιο πολύ και από τα σκουπίδια.

 

 

Κυβέρνηση και Περιφέρεια αρνούνται να δώσουν κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Μάνη.

Φτάνουμε μάλιστα στο σημείο στην πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις 16-1-2018 τα κονδύλια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που προέκυψαν από τις εκπτώσεις σε έργο αποκατάστασης των ζημιών από τις φωτιές στη Νεάπολη Λακωνίας πριν τρία χρόνια, να τα παίρνουν από τη Λακωνία και να τα διαθέτουν για γήπεδα ποδοσφαίρου των ΕΠΣ ή συντήρηση ναών σε άλλους νομούς. Αφήνουν στο έλεος των συνεπειών από τις πυρκαγιές τη Μάνη και ας είναι κατεστραμμένο το αγροτικό, δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και ας είναι ορατός ο κίνδυνος κατολισθήσεων και πλημμυρών.

Όχι μόνο αρνήθηκαν το καλοκαίρι να διαθέσουν πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, τώρα παίρνουν και διαθέσιμους πόρους για αυτό το σκοπό από την Π.Ε. Λακωνίας και διαθέτουν σε άλλες Π.Ε. και για άλλους σκοπούς.

Είναι υπόλογοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ανέχονται και υπερψηφίζουν τέτοιες επιλογές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here