Γιατί όλοι πρέπει να ψηφίσουμε δυναμικά και βροντερά με το χέρι στήν καρδιά.

0

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Πιάσαμε πάτο δεν γίνεται χειρότερα , μπορούμε άμα θέλουμε να αλλάξουμε πορεία , δεν θα μας σώσει κανένας , εμείς θα σώσουμε τους εαυτούς μας.

Κάναμε πολλά λάθη τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε, τα γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας . Φταίνε οι πολιτικοί μας , το σύστημα και τα κόμματα ,όπως λειτουργούν αντιδημοκρατικά,  αρχηγικά και αυταρχικά σαν λέσχες κυνηγών.

Αλλά φταίμε και εμείς που  τα ανεχόμαστε και τα επιτρέπουμε όλα αυτά πολλές φορές, λες και είναι κάτι που δεν  μας αφορά , αλλά παραπονιόμαστε στο τέλος “δεν κάνουν τίποτα”. Κανένας δεν θα κάνει τίποτα ποτέ για μας , εμείς θα τα κάνουμε όλα για τα παιδιά μας , τους ηλικιωμένους γονείς μας και για τους εαυτούς μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να ψηφίσουν δυναμικά αυτούς που θέλουν και κυρίως αυτούς που εμπιστεύονται  μόνοι τους  χωρίς επιδείξεις ειδικών, αυτούς που οι πολίτες  νομίζουν ότι  θα μας κυβερνήσουν σωστά με σύνεση και συναίνεση , δημοκρατικά και δημιουργικά.  Μην ακούτε κανέναν ψηφίστε αυτούς που νομίζετε εσείς, είναι οι καλύτεροι.Οι εκλογές είναι εντολές από τους πολίτες στους εντολοδόχους πολιτικούς να εφαρμόσουν αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε, τίποτα άλλο. Το πρόβλημα που έχουμε οι εντολές μας δεν εκτελούνται από τους εντολοδόχους πολιτικούς μας, αλλά θα βρούμε τους τρόπους.

Η δυναμική παρουσία και  ειλικρινής συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινά  είναι ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος για την θωράκηση της δημοκρατίας μας, για το δημόσιο συμφέρον, για να κάνουμε αυτά που θέλουμε και μπορούμε  . Οι συμπολίτες μας στις εκλογές  που έρχονται  σε μεγάλους αριθμούς  θα πούν βροντερά  την γνώμη τους για την δημοκρατία μας , η συμμετοχή  τους θα είναι μεγάλη.

Όμως θα ανοίξουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας  και θα κρίνουμε σωστά .Όπου ακούμε “πολλά κεράσια  κρατούμε μικρό καλαθι”  και όποιος μας “τάζει λαγούς με πετραχείλια” θα φάει  “δαγκωτό μαύρο”.

“Τα δοκιμάσαμε όλα . Ήρθε ο καιρός να επανέλθουμε στις ρίζες μας, πρέπει να γυρίσουμε στην αριστοκρατία με την αληθινή της έννοια , όπου κρατούν οι άριστοι,  να επαναφέρουμε  στην καθημερινότητα  μας το “Ελληνικό μέτρο “,την  μετριοφροσύνη ,  συνέναιση, συνεννόηση,  αμοιβαίο σεβασμό, αλληλεγγύη  και  δημοκρατικό διάλογο. Οι πολίτες  σύντομα θα πάρουν από τους διαχειριστές της εξουσίας  αυτά που τους ανήκουν , θα πουν την γνώμη τους βροντερά και ξάστερα σε κάθε κατεύθυνση  και θα φτιάξουν  τους αναγκαίους δημοκρατικούς θεσμούς αρχίζοντας από τα πολιτικά κόμματα για να αλλάξουμε επιτέλους πορεία και να δούμε κάποτε στον ήλιο μοίρα.”

Όταν η πολιτική γίνεται επάγγελμα, από εκεί αρχίζουν όλα τα κακά. Ας δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο, ας εφαρμόσουμε  στη πράξη την περιορισμένη θητεία  για όλους τους αιρετούς μας, ας φωνάξουμε δυνατά , η πολιτική δεν είναι επάγγελμα για κανέναν και οι πολιτικοί είναι εντολοδόχοι μας.

Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε πορεία για να δούμε κάποτε στον ήλιο μοίρα.

Δείτε τον σύνδεσμο για περισσότερα.

Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε πορεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here